Drugi Zalazak u vinogradu otkrio izvrsna vina Meridiane Slavonice!

Hedonistički događaj u vinogradu uz vina, glazbu i umjetnost okupio stalne goste i nove ljubitelje vina, glazbe i domaćih zalogaja! Drugi Zalazak u vinogradu održan je u petak, 10. lipnja, u organizaciji Turističke zajednice Meridiana Slavonica, TZ Brodsko-posavske županije i tvrtke Zlatne riječi. Manifestacija se odvijala u zelenilu vinograda vinarije…

Hedonistički događaj u vinogradu uz vina, glazbu i umjetnost okupio stalne goste i nove ljubitelje vina, glazbe i domaćih zalogaja!

Drugi Zalazak u vinogradu održan je u petak, 10. lipnja, u organizaciji Turističke zajednice Meridiana Slavonica, TZ Brodsko-posavske županije i tvrtke Zlatne riječi. Manifestacija se odvijala u zelenilu vinograda vinarije Galić, domaćina ovoga događaja, a nazočilo je sedamdesetak ljudi koji su uživali u vinima, pogledu na vinograde i glazbi dua Hojsak & Novosel.

„Zalazak u vinogradu“ projekt je promocije određenoga vinogorja s nekoliko vinara, a  obuhvaća tri važna segmenta za uživanje – vina, glazbu i lijepo okružje koje poziva na fotografiranje, a s kojim je i osmišljen nagradni foto-natječaj odabira najljepše fotografije zalaska sunca toga predvečerja.

Zalazak Meridiane Slavonice se predstavio s vinarijama  Galić, Vučković, Jurković, Jakob i Grozdanović, koje su svojim vinima sudjelovale na vinskoj radionici prof. Vukelić i na samim izlagačkim mjestima.  Posjetitelji su mogli kušati vina tradicionalnih sorata koje se ovdje uzgajaju – chardonnay, graševina,  cabernet sauvignon, cabernet franc te merlot  – u bijelim, crnim i ružičastim varijantama te mirnim i pjenušavim izdanjima.

Vina Vučković

Vina Jurković

Vina Jakob

Vina Grozdanović

Vina Galić

***

Vinska radionica prof. Marije Vukelić

***

***

Atrakcija u vinogradu bio je koncert  glazbenog dua – Tihomir Hojsak i Filip Novosel, koji kontrabasom i tamburom na jedinstven način promiču hrvatsku glazbu, tradiciju i kulturu.

Obojica su školovani glazbenici, skladatelji i umjetnici. Ovi istinski majstori svoje su instrumente odlučili staviti u službu glazbe kao radosti, takve da žanrovi ne predstavljaju granice već domove, a svaki novi dom, svaki novi posjet otvara put sljedećem u gotovo nepreglednom nizu.

***

Iako je bila najavljena kiša, oblaci su se razišli i razdragani su posjetitelji ipak uspjeli dočekati željeni zalazak za foto nagradni natječaj.

Zadatak im je bio svojim mobitelima „uloviti“ najbolji kadar zalaska sunca u vinogradu, kojim se najljepše opisuje atmosfera (vinogradi, glazbenici, čaša vina, osmijesi uz zalazak sunca i sl.).

Fotografije su sudionici trebali objaviti na svojim Facebook profilima  s  oznakom: #sunsetinMeridianaSlavonica ili #zalazakMeridianaSlavonica.

Nagrađena fotografija 2022 – Dino Klem

U 21h stručna komisija fotografa (Julio Frangen, Marin Kovačević) i organizatora (Marija Vukelić, Mateja Pejanović)  odabrao je najljepšu fotografiju koja će biti tijekom sljedećih mjesec dana naslovnica FB stranice Meridiana Slavonica. Ove su godine dvije fotografije podijelile prvo mjesto: jedna u kategoriji odraslih (Dino Klem), a druga u kategoriji djece ( djevojčica Hela Komorski, 7 god).

Nagrađena fotografija 2022 – Hela, 7 god

***

Za posjetitelje ovog vinskoga događanja restoran Stupnički dvori pripremio je i promotivnu večeru  Okusi Graničarskog Posavlja,  s Galić vinima. Nakon boravka u prirodi, nazočni su tako nastavili uživati i u restoranu s domaćom hranom i u ugodnom društvu, do dugo u noć.

Mnogi su proveli večer i u vinskim razgovorima, razmišljajući kako još nekim događajima dignuti vinsku scenu ovog kraja –  nešto su i smislili, a o tome će biti riječi uskoro. Dotad, zaputite se u područje TZ Meridiana Slavonica i otkrijte sami što taj posebno pitom i mio kraj nudi za Vas.

Mateja Pejanović i Marija Vukelić

www.tz-meridiana-slavonica.hr

Više fotografija u FB albumu Zlatne  riječi:                                                                    www.facebook.com/media/set/? vanity=paroledoro&set=a.514944163751664                                                                                                                                                                                                             

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

2.Tripe Fest u Garešnici – raj ze ljubitelje fileka i tripica!

Restoran Kod bake u Kapelici pored Garešnice drugu je godinu zaredom bio domaćin natjecateljima u kuhanju najboljih fileka! Fileke ili obožavaš, ili ne jedeš, riječi su koje su se često čule ove subote na terasi i pripadajućem vrtu pod šatorom u restoranu Kod bake...

Održan 1. Imperial Spirits Festival u Opatiji!

Uspješno je završen najveći festival koktela – Imperial Spirits Festival Na najljepšoj terasi na Jadranu, u hotelu Kvarner u Opatiji, uspješno se održao 1. Imperial Spirits Festival - najveći festival koktela u Hrvatskoj. Riječ je o festivalu koji na jednom mjestu...

U Zagrebu konačno počinje PLACe market – petkom na tržnici Dolac!

Idući petak svi jedemo na Dolcu! Drago nam je što je konačno došlo vrijeme za početak dugoočekivanog projekta PLACE market na Tržnici Dolac čime i Dolac postaje, poput drugih europskih tržnica, centar života i druženja, barem petkom. Glavna zagrebačka tržnica tako će,...

Novi vizualni identitet SLAVONIJE – Nema joj ravne!

U Zagrebu predstavljano kreativno vizualno rješenje kojim će se na turističkom tržištu prezentirati sve atraktivnija Slavonija! Nema joj ravne, novi je atraktivan slogan s kojim će se od sada predstavljati pet županijskih turističkih zajednica udruženih u Klaster...

Josipovićev pjenušac JAZZ osvojio 90 bodova na ocjenjivanju mreže Salon of Sparkling Wines

Pobjednik u kategoriji bijelih pjenušavih vina na ocjenjivanju mreže Salon of Sparkling Wines je pjenušac Jazz vinarije Josipović. Osvojio je 90 bodova i time zasjeo na 2.mjesto ukupnog poretka od pristigla 74 uzorka iz Slovenije i Hrvatske. Jazz jeodličan spoj (fr....

Pin It on Pinterest

Share This