Drugi Zalazak u vinogradu otkrio izvrsna vina Meridiane Slavonice!

Hedonistički događaj u vinogradu uz vina, glazbu i umjetnost okupio stalne goste i nove ljubitelje vina, glazbe i domaćih zalogaja! Drugi Zalazak u vinogradu održan je u petak, 10. lipnja, u organizaciji Turističke zajednice Meridiana Slavonica, TZ Brodsko-posavske županije i tvrtke Zlatne riječi. Manifestacija se odvijala u zelenilu vinograda vinarije…

Hedonistički događaj u vinogradu uz vina, glazbu i umjetnost okupio stalne goste i nove ljubitelje vina, glazbe i domaćih zalogaja!

Drugi Zalazak u vinogradu održan je u petak, 10. lipnja, u organizaciji Turističke zajednice Meridiana Slavonica, TZ Brodsko-posavske županije i tvrtke Zlatne riječi. Manifestacija se odvijala u zelenilu vinograda vinarije Galić, domaćina ovoga događaja, a nazočilo je sedamdesetak ljudi koji su uživali u vinima, pogledu na vinograde i glazbi dua Hojsak & Novosel.

„Zalazak u vinogradu“ projekt je promocije određenoga vinogorja s nekoliko vinara, a  obuhvaća tri važna segmenta za uživanje – vina, glazbu i lijepo okružje koje poziva na fotografiranje, a s kojim je i osmišljen nagradni foto-natječaj odabira najljepše fotografije zalaska sunca toga predvečerja.

Zalazak Meridiane Slavonice se predstavio s vinarijama  Galić, Vučković, Jurković, Jakob i Grozdanović, koje su svojim vinima sudjelovale na vinskoj radionici prof. Vukelić i na samim izlagačkim mjestima.  Posjetitelji su mogli kušati vina tradicionalnih sorata koje se ovdje uzgajaju – chardonnay, graševina,  cabernet sauvignon, cabernet franc te merlot  – u bijelim, crnim i ružičastim varijantama te mirnim i pjenušavim izdanjima.

Vina Vučković

Vina Jurković

Vina Jakob

Vina Grozdanović

Vina Galić

***

Vinska radionica prof. Marije Vukelić

***

***

Atrakcija u vinogradu bio je koncert  glazbenog dua – Tihomir Hojsak i Filip Novosel, koji kontrabasom i tamburom na jedinstven način promiču hrvatsku glazbu, tradiciju i kulturu.

Obojica su školovani glazbenici, skladatelji i umjetnici. Ovi istinski majstori svoje su instrumente odlučili staviti u službu glazbe kao radosti, takve da žanrovi ne predstavljaju granice već domove, a svaki novi dom, svaki novi posjet otvara put sljedećem u gotovo nepreglednom nizu.

***

Iako je bila najavljena kiša, oblaci su se razišli i razdragani su posjetitelji ipak uspjeli dočekati željeni zalazak za foto nagradni natječaj.

Zadatak im je bio svojim mobitelima „uloviti“ najbolji kadar zalaska sunca u vinogradu, kojim se najljepše opisuje atmosfera (vinogradi, glazbenici, čaša vina, osmijesi uz zalazak sunca i sl.).

Fotografije su sudionici trebali objaviti na svojim Facebook profilima  s  oznakom: #sunsetinMeridianaSlavonica ili #zalazakMeridianaSlavonica.

Nagrađena fotografija 2022 – Dino Klem

U 21h stručna komisija fotografa (Julio Frangen, Marin Kovačević) i organizatora (Marija Vukelić, Mateja Pejanović)  odabrao je najljepšu fotografiju koja će biti tijekom sljedećih mjesec dana naslovnica FB stranice Meridiana Slavonica. Ove su godine dvije fotografije podijelile prvo mjesto: jedna u kategoriji odraslih (Dino Klem), a druga u kategoriji djece ( djevojčica Hela Komorski, 7 god).

Nagrađena fotografija 2022 – Hela, 7 god

***

Za posjetitelje ovog vinskoga događanja restoran Stupnički dvori pripremio je i promotivnu večeru  Okusi Graničarskog Posavlja,  s Galić vinima. Nakon boravka u prirodi, nazočni su tako nastavili uživati i u restoranu s domaćom hranom i u ugodnom društvu, do dugo u noć.

Mnogi su proveli večer i u vinskim razgovorima, razmišljajući kako još nekim događajima dignuti vinsku scenu ovog kraja –  nešto su i smislili, a o tome će biti riječi uskoro. Dotad, zaputite se u područje TZ Meridiana Slavonica i otkrijte sami što taj posebno pitom i mio kraj nudi za Vas.

Mateja Pejanović i Marija Vukelić

www.tz-meridiana-slavonica.hr

Više fotografija u FB albumu Zlatne  riječi:                                                                    www.facebook.com/media/set/? vanity=paroledoro&set=a.514944163751664                                                                                                                                                                                                             

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Pozivnica na treći srijemski pjenušavi doručak!

Dođite ma 3.Pjenušavi doručak u Srijem!   3. Pjenušavi doručak u vinogradu u Srijemu, na položaju Radoš, u vinariji Papak! Kada? Subota, 02.07.2022. od 10-14h Gdje? Vina Papak Ilok (Radoš 51, Ilok) Ulaz na event je 100,00kn po osobi. Događaj je otvoren za javnost...

Vinska radionica ružičastih vina, srijeda 29.6. – Trilogija Fino&Vino!

Ružičasta vinska radionica - ususret dugom, toplom ljetu - La Soirée Rosé U srijedu, 29.6. prof Marija Vukelić predstavit će vam 15 različitih ružičastih vina iiz Hrvatske i svijeta, na posebnom kušanju naslijepo. Tijekom kušanja saznat ćete kako se proizvode...

Matarouge rosé 2021 Enosophia stiže iz Feričanaca!

Matarouge 2021, 12,5%,.Enosophia  (frankovka, pinot crni) - 50,50 kn, (web prodaja) “Veselo, privlačno, tamnije ružičaste boje, s mirisom trešnje, mineralno, pitko, …” -  sve su to komplimenti koje je rosé Matarouge Enosophia iz Feričanaca dobio na nedavnom...

Pizza Festival u centru Zagreba!

Dobra glazba, osvježavajuća pića i mirisne pizze  na zagrebačkom Trgu dr. Franje Tuđmana Slasne pizze, odlična glazba i rashlađena pića igraju glavnu ulogu u novoj gastro avanturi koja se od četvrtka, 23.6. do nedjelje, 3.7. održava na Trgu dr. Franje Tuđmana. Autori...

Uspješno održan 3. JELSA WINE, OLIVE AND HERITAGE FESTIVAL!

Jelsa ponovno privukla posjetitelje željne autohtonih doživljaja, terroirskih vina i mirisa lavande i smilja Ususret ljetu i ove je godine Turistička zajednica općine Jelse, manifestacijom „3. Wine, olive & heritage festival“ pokazala autohtone vrijednosti otoka...

Pin It on Pinterest

Share This