Đođite na Dane piva u Karlovcu – najstariji pivski festival u Hrvatskoj!

36. izdanje karlovačkog festivala piva, hrane i glazbe održava se od 25. do 29. kolovoza 2023. godine! Dani piva, koje grad Karlovac već 36. put za redom organizira, postali su poznati po sjajnoj glazbi, raznolikoj ponudi piva i hrane te po svom angažmanu u društveno odgovornim aktivnostima, posebno u zaštiti…

36. izdanje karlovačkog festivala piva, hrane i glazbe održava se od 25. do 29. kolovoza 2023. godine!

Dani piva, koje grad Karlovac već 36. put za redom organizira, postali su poznati po sjajnoj glazbi, raznolikoj ponudi piva i hrane te po svom angažmanu u društveno odgovornim aktivnostima, posebno u zaštiti okoliša i promicanju odgovornog konzumiranja alkohola.

Jubilarna deseta godina  zaredom provest će se  podjela narukvica s natpisom “Ja sam 18+” punoljetnim posjetiteljima, čime se olakšava provjera dobi gostiju te se istovremeno sprječava točenje alkohola maloljetnicima. Ovom mjerom osigurava se sigurnost i odgovornost ugostitelja.

Ponuda hrane i pića također će dobiti ekološki poticajan dodatak – pivo će se za vrijeme petodnevnog festivala točiti u reciklirajuće čaše. Ova inicijativa smanjuje generiranje otpada i promiče očuvanje okoliša.

Posjetitelji će imati priliku osvojiti besplatno Karlovačko pivo skupljanjem 10 korištenih čaša te ih zauzvrat moći zamijeniti za nagradu. Ova inicijativa potiče odgovorno ponašanje posjetitelja i istovremeno potiče recikliranje.

U skladu s duhom odgovornog konzumiranja alkohola, Karlovačko pivo brine se i za siguran prijevoz posjetitelja. Vlakovi će biti na raspolaganju posjetiteljima iz Zagreba i okolnih gradova tijekom vikenda kada se očekuje najveći broj gostiju. Vlak će voziti od petka do nedjelje, od 25. do 27. kolovoza 2023. godine, s polaskom s Glavnog kolodvora u Zagrebu u 17:35 sati. Tijekom vožnje, vlak će prikupljati putnike i na stanicama Remetinec, Hrvatski Leskovac i Jastrebarsko. Povratak za Zagreb bit će organiziran u 00:06 na stanici Karlovac Centar, uz zaustavljanja na istim stanicama. Cijena povratne karte bit će simboličnih 1,5 eura.

Ovim mjerama i inicijativama, Dani piva u Karlovcu ne samo da pružaju zabavno iskustvo posjetiteljima već i promiču odgovornost prema okolišu i alkoholu, postavši tako primjer održivog i savjesnog organiziranja takvih događanja.

U sklopu proslave Dana piva, organiziraju se raznovrsni tematski turistički sadržaji koji čine posjet Karlovcu tijekom vikenda još zanimljivijim. Osim uobičajene turističke ponude, ove godine su pripremljeni posebni događaji koji će obogatiti iskustvo posjetitelja.

Jedan od posebnih doživljaja je “Frtalj cenera”, pivska tura koja će krenuti u subotu u 10 sati s Dubovca. Ova tura će otkriti bogatu povijest pivarstva u Karlovcu i povezati posjetitelje s nasljeđem grada u kontekstu pivskog naslijeđa.

Svijet piva će biti u fokusu od 15 do 17 sati, u sklopu Gastro kutka kod Sokolskog doma, gdje će se održati “Pivske radionice by Karlovačko”. Ovdje će Damir Fluka, trener u prodaji tvrtke Heineken Hrvatska, podijeliti znanje o povijesti, proizvodnji piva te različitim pivskim stilovima. Također, poznati gastro influencer Saša Vukić, poznat kao Sašina kuhinja, održat će radionicu o pripremi hrane s pivom.

Nakon radionica, interaktivna igra naziva “Pivska potraga” počinje u 18 sati na Promenadi kod kina Edison. Ova igra će pružiti zabavno iskustvo posjetiteljima, a najbolja natjecateljska ekipa će biti nagrađena škrinjom s pivskim blagom.

Manifestaciju Dani piva organizira Grad Karlovac, s potporom Karlovačkog piva kao generalnog sponzora. Izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i tvrtka Mladost d.o.o. Karlovac, koji su zaslužni za organizaciju događanja.

Tijekom Dana piva, posjetitelji će imati priliku uživati u čak 12 koncerata različitih žanrova koji će se održavati na glavnoj pozornici. Dani piva tradicionalno započinju petkom, a ove godine će se otvaranje održati 25. kolovoza s koncertom grupe Parni Valjak. Program za subotu i nedjelju nudi raznolikost glazbenih izvedbi. U subotu će prvo nastupiti riječki bend Belfast Food, nakon čega će slijediti nastup popularnog dalmatinskog repera Grše, te legendarnih Psihomodo Popa.

Nedjelja će donijeti rock glazbu na pozornici s nastupima bendova:  DJECA!, Kojoti i Opća opasnost. Program se u ponedjeljak prebacuje na laganiji ritam uz koncerte benda Detour, poznatog po suvremenom elektro-akustičnom pop zvuku, te Dalmatina, čime će se zadovoljiti ljubitelji dalmatinske glazbe. Na programu su također i nastupi mladih pjevačica Miach i Mirne Škrgatić, te nekoliko DJ setova.

Zatvaranje 36. Dana piva bit će obilježeno koncertnim nastupom Nine Badrić.

Više detalja o 36. Danima piva možete pronaći na službenoj mrežnoj stranici događanja na adresi www.danipiva.net. Također, možete pratiti manifestaciju i putem njihovih službenih  Facebook i Instagram stranica kako biste bili u tijeku s najnovijim informacijama.

Fotografije: VisitKarlovac

 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Povodom 30. rođendana Pivovare Medvedgrad – Brundanje uz najjače hrvatske rock ikone! 

Središnja Medvedgradova rođendanska proslava na najjačem dvodnevnom rock događaju u Hrvatskoj! Pivovara Medvedgrad 5. i 6. srpnja u svom dvorištu u Huzjanovoj 36 slavi veliki jubilej na najrockerskiji mogući način, s dva dana nezaustavljivog Brundanja - Craft, Rock...

Pivovara Medvedgrad proslavila 30 godina!

Tri desetljeća finih lagera i tradicije Pivovare Medvedgrad na hrvatskoj craft sceni!  U pivovari Medvedgrad  svečano je obilježeno 30. godina rada u prisutnosti mnogobrojnih partnera, suradnika, djelatnika i novinara. Nakon razgledavanja Pivovare, Ivan Nauković -...

U susret novoj turističkoj sezoni uz Adriatic Craft  ALE with Rosemary  i Adriatic Craft  RED IPA pive!

Adriatic Craft ALE with Rosemary, za koje su već neki specijalizirani novinari napisali da je „lako moguće najbolje pivo ovog ljeta“, upravo je dobilo atraktivnu pratiteljicu u novom  craft pivu -  Adriatic Craft RED IPA Adriatic Craft Beer je spoj prirode, mašte,...

ŠESTI ELEMENTI – gastro doživljaj na zapadu Slavonije!

Naš novi suradnik, zaljubljenik u putovanja, gastro novinar, a nadasve hedonist po uvjerenju, napisao je sjajan osvrt na nedavnu trodnevnu  hedonističku turu u Daruvaru: 6 -i elementi! *** Daruvar je bez sumnje jedan od najljepših malih gradova kontinentalne Hrvatske,...

U pivnici Medvedgrad četiri će dana vladati pravi duh Oktoberfesta!

Najveći i najpoznatiji festival piva na svijetu, Oktoberfest, započeo je prošlog vikenda u bavarskoj prijestolnici Münchenu. S više stotina tisuća litara piva, desecima tisuća kobasica, rebaraca, pereca i krumpira, festival će trajati sve do 3. listopada. No, ako se...