Doživite 15 najboljih hotelskih bazena svijeta!

Dobrodošli u fascinantni svijet luksuza i relaksacije, gdje ćemo vas povesti na putovanje kroz 15 najluksuznijih hotelskih bazena na svijetu, prema odabiru renomiranog  časopisa The Week. Ovaj ekskluzivni vodič će vas provesti kroz vrhunske destinacije širom svijeta, gdje ćete imati priliku uroniti u rajsku oazu, okruženi spektakularnim prirodnim ljepotama i…

Dobrodošli u fascinantni svijet luksuza i relaksacije, gdje ćemo vas povesti na putovanje kroz 15 najluksuznijih hotelskih bazena na svijetu, prema odabiru renomiranog  časopisa The Week. Ovaj ekskluzivni vodič će vas provesti kroz vrhunske destinacije širom svijeta, gdje ćete imati priliku uroniti u rajsku oazu, okruženi spektakularnim prirodnim ljepotama i besprijekornim uslugama hotela. Bilo da sanjarite o nevjerojatnim pogledima na ocean, tropskim rajskim otocima ili urbanoj eleganciji, ova lista obuhvaća najbolje od najboljih, pružajući vam inspiraciju za vaše sljedeće putovanje i nezaboravan odmor. Zaronimo zajedno u svijet beskrajnog uživanja i opuštanja na najprestižnijim hotelskim bazenima na svijetu.

Four Seasons Safari Lodge Serengeti – SERENGETI NATIONAL PARK, TANZANIA

Kako stoji u časopisu Hello! Magazine, Serengeti u Tanzaniji, magičan je sam po sebi, jer sa svojim sanjivim zalascima sunca i uzbudljivim susretima s divljim životinjama”, podiže boravak tamo na potpuno drugu, i vrlo luksuznu razinu. Predivni, beskrajni bazen, ima vodopad neposredno ispod njega, gdje  stada slonova i divljih bivola svraćaju da se napiju.

Hanging Gardens of Bali – UBUD, BALI 

Teško je konkurirati očaravajućoj prirodnoj ljepoti Balija, ali hotel Hanging Gardens u kišnim šumama Ubuđa pruža prilično dobar izbor. Ovaj luksuzni resort s pet zvjezdica vjerojatno je najromantičnije mjesto na Baliju, , a najbolji i najpoznatiji dio su beskrajni bazeni u dva nivoa. Ova struktura koja se čini da prkosi gravitaciji je smještena iznad kišne šume kako bi stvorila iluziju lebdenja iznad krošnji drveća.

Garden of the Gods Pool Oasis at Caesars Palace – LAS VEGAS, NEVADA, US

Las Vegas je dom jednog od najluksuznijih kompleksa bazena ikad zamislivih. Garden of the Gods Pool Oasis je prostrani skup sedam bazena na krovu svjetski poznatog hotela Caesars Palaceu. Svaki od njih dovodi temu antičkog Rima  na ekstremne visine, pri čemu je ikonički Temple Pool impresivan središnji dio. Istina je da jćete se najvjerojatnije  prepustiti sunčanju, noćnom izlasku ili čak igri blackjacka u bazenu nego plivanju,, ali, znate što kažu, kad ste u Vegasu!

The St Regis Lhasa Resort – LHASA, TIBET 

Nisu se zadovoljili time što se nalaze u jednom od najviših gradova na svijetu, okruženi zadivljujućim pogledima na Himalaje i drevne tibetanske znamenitosti, St Regis Lhasa Resort također je dom jednog od vizualno najatraktivnijih bazena ikad izgrađenih. Kao i sam hotel u cjelini, Gold Energy Pool je kombinacija tradicionalnog i  blještavog, te je zaista jedinstven. Prekriven tisućama pozlaćenih pločica, grijani unutarnji bazen emitira blistavu zlatnu svjetlost. Ovo je priča o kupanju u luksuzu.

Atix Hotel – LA PAZ, BOLIVIA 

Dojmljivih pet zvjezdica Atix Hotela u La Pazu nalazi se u rezidencijalnom južnom dijelu grada, a njegova arhitektura i dizajn su ponos domaće kulture. U gradu koji se nalazi na više od 3.500 metara nadmorske visine, okruženom planinama i obilježenim šarenim kolonijalnim zgradama i modernim neboderima koji se nalaze na svakom koraku, nije lako biti drukčiji. Najbolji način da doživite puni dojam o ovom frenetičnom gradu je u zatvorenom krovnom prostoru hotela Atix, gdje vas beskrajni bazen i jacuzzi pozivaju da uživate u pogledu na grad ispod sebe, a koktel u ruci jedino je što vam treba iz susjednog bara.

Huvafen Fushi – NAKACHCHAFUSHI NORTH MALÉ ATOLL, MALDIVES

Nema mjesta na Zemlji kao što su Maldivi, a ovaj jedinstveni resort spaja čuda prirode s luksuzom i stilom pet zvjezdica, kako je istakao magazin The Hotel Guru. Huvafen Fushi je pravi raj u potpunom blaženstvu, gdje možete uživati u fantastičnim vodenim sportovima i ultimativnom opuštanju u prvom podvodnom spa centru na svijetu. Ovaj nagrađivani resort također se ponosi solarnim bazenom koji je jedinstven za Maldive, no glavna atrakcija je beskrajni bazen. Noću, dok je  romantično osvijetljen optičkim vlaknima, izgleda kao iz bajke.

The Chedi Andermatt – ANDERMATT, SWITZERLAND

Fascinirajuće i impresivno – napisali su u The Luxury Travel Expert magazinu za The Chedi Andermatt. Nudi sjajni spoj  švicarskog alpskog šika i azijskog zen stila. Smješten na visini od 1.447 metara nadmorske visine, hotel nudi elegantne sobe i apartmane, nagrađivane restorane i spa koji je jedinstven u Švicarskoj  pa je to oaza mira i opuštanja. Fenomenalni spa centar je usmjeren prema ultra-modernom, svjetlom ispunjenom, unutarnjem bazenu dugom 35 metara, koji je odvojen od lobbyja staklenim zidom.

Grand-Hôtel du Cap-Ferrat – SAINT-JEAN-CAP-FERRAT, FRANCE

Najbolji hotel na francuskoj rivijeri nudi sve što biste očekivali od najboljeg Four Seasons hotela , ali uz dodir francuskog šika, rekli su iz magazina Luxury Travel Diary. Proslavljen kao jedan od najljepših bazena na svijetu, bazen Club Dauphin je prepoznatljivi simbol hotela od 1939. godine. Smješten iznad stjenovite obale Sredozemnog mora, ovaj beskrajni bazen je grijan i ispunjen morskom vodom, s pogledom na prekrasno more.

The Cambrian – ADELBODEN, SWITZERLAND 

Nije potrebno da se preznojavate na tropskim temperaturama kako biste uživali u prednostima vanjskog bazena. Duboko u dolini slikovitog alpskog sela Adelboden smješten je moderan i privlačan Cambrian. Ovaj hotel nudi stilski vođen šarm u jednom od najljepših okruženja Švicarske, kako je rekao The Telegraph, a njegov bazen je izuzetno privlačan za Instagram. Okružen pogledima na planine, skijaškim stazama i stazama za pješačenje, The Cambrian je idealan za ljubitelje prirode.

Grand Hotel Tremezzo – LAKE COMO, ITALY 

Nijedan od hotela na jezeru Como ne može parirati glamuru”stoljetnog Grand Hotela Tremezzo, rekli su iz Condé Nast Travelera. Ovo je međunarodna destinacija za talijanski luksuz, a jednako je vjerojatno da ćete se ovdje susresti s društvom iz New Yorka kao i s Donatellom Versace. Ovaj hotel s pet zvjezdica ima adut u rukavu u obliku ne jednog, ne dva, već tri spektakularna bazena. Tu je luksuzni grijani beskrajni bazen u T Spa-u i mirni vanjski bazen u prostranom okruženju hotela. Ali prava poslastica je prekrasan bazen Water on the Water , osmišljen da pluta na samom jezeru Como. S ovog mjesta, pogledi na jezero i okolne planine su jednostavno nevjerojatni.

Watergate Bay Hotel – CORNWALL, ENGLAND 

Bilo da je zima ili ljeto, Watergate Bay Hotel je raj za surfere. Ovdje su izlasci i zalasci sunca jednostavno spektakularni. Opušten, svjež i moderan, koncept u ovom popularnom kutku Cornwalla je skijaški resort na plaži, kako je rekli u The Telegraphu. Gosti se mogu opuštati u Swim Clubu hotela, u salonu s pogledom na more, kafićem/barom, vanjskim jacuzzijem, cardio sobom i sobama za tretmane, ali pravi dragulj je beskrajni bazen duljine 25 metara i sauna obložena drvetom – oboje sa zadivljujućim pogledom na ocean.

Villa Igiea, a Rocco Forte Hotel – PALERMO, SICILY, ITALY

Rocco Forte Hotels Villa Igiea znamenita je nekretnina u Palermu koja nudi luksuz uz obalu za doživljaj Sicilije. Smještena je tik uz obalu, većina soba nudi privatne terase s pogledom na Palermski zaljev  i privatnu marinu hotela. Veliki vanjski bazen, s  očuvanim drevnim stubama, je savršeno mjesto za opuštanje na sicilijanskom suncu.

SCHLOSS Roxburghe – KELSO, SCOTTISH BORDERS

Smještena u škotskom zaleđu Scottish Bordersa, SCHLOSS Roxburghe je povijesna seoska kuća koja je divno mjesto za ponovno punjenje baterija, Uz golf terene, posjed uključuje seoske kuće, novi restoran i spa sadržaje. Jedan od vrhunaca spa centra je ogromna prostorija za opuštanje koja gleda na grijani vanjski beskrajni bazen. Grijan na 30°C, može se koristiti tijekom cijele godine, a uz bazen se nalazi jacuzzi, bazen za uranjanje, aroma sauna i finska suha sauna, pružajući posjetiteljima potpuno iskustvo wellnessa.

Four Seasons Hotel Megève – MEGÈVE, FRANCE

Four Seasons u Megèveu je jedan od onih hotela koji postavlja visoke standarde za buduće boravke, Sa spektakularnim položajem visoko u planinama iznad idiličnog Megèvea, hotel ima privlačnost tijekom cijele godine i očarava sve ljubitelje skijanja, ali i one koji više vole wellness od skijanja. Spa centar ima ogroman bazen koji prelazi kroz staklena vrata u svoj vrući vanjski pandan.

Marina Bay Sands –  SINGAPORE

Je li ikonski beskrajni bazen u hotelu Marina Bay Sands u Singapuru najbolji bazen na svijetu? Nema sumnje da je zaista prekrasan, rekli su iz magazina The Travel, ali opravdava li svoju reputaciju? Ukratko, odgovor je da. Smješten je na 57. katu iznad grada, te se proteže kroz tri tornja hotela. Bazen dug 150 metara je sigurno jedan od najviše fotografiranih bazena na svijetu, Ako želite napraviti epski selfi pored bazena morat ćete se prijaviti za noćenje, jer je pristup bazenu rezerviran samo za goste hotela.

.Fotografije: The Week

 

 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Definitivno – PROŠEK nije PROSECCO!

U srijedu, 28.02. glasanje o novoj Uredbi - zaštita prošeka ide dalje! U uvodnom govoru održanom u hotelu Dubrovnik, zastupnik Tonino Picula istaknuo je važnost pristupa bez arogancije u raspravi o novoj uredbi Europske unije o oznakama izvornosti. Ova uredba, koja će...

WO&H – Wine, Olive & Heritage Festival Jelsa 2024!

Turistička zajednica općine Jelsa raspisuje Javni poziv za sudjelovanje na Wine, Olive & Heritage Festivalu koji će se održati od 24.05. do 25.05.2024.g.! Za sudjelovanje na manifestaciji mogu se prijaviti obrti, samostalne djelatnosti i udruge koje se bave...

Skijanje u Zimskom Raju Salzburger Sportwelt -12 Peaks Trophy!

U srcu Alpa, u regiji Salzburger Sportwelt, smjestila se prava zimska idila - ski regija Flachau. Ovog puta, priča počinje s posjetom 12 Peaks Trophy, jedinstvenim skijaškim izazovom koji se proteže kroz pet dolina i pet vrhova, a ukupno obuhvaća preko 46 km staza...

Obertauern – raj i za neskijaše!

RAJ ZA NESKIJAŠE  Većina hotela u Obertauernu su obiteljski, i posao se prenosi iz generacije u generaciju, domaćini se trude zadovoljiti svakoga gosta. Hotelom Alpenland s 4 zvjezdice u središtu Obertauerna  upravlja obitelj Bernhofer. Iz njega izlazite izravno na...

Obertauern, omiljeno i najsnježnije skijaliste u Austriji!

Obertauern - omiljeno austrijsko skijalište ali i - raj za neskijaše! Obertauern, poznato austrijsko skijalište, nalazi se u pokrajini Salzburger u Austriji i ove je godine već u prosincu bilo zatrpano snijegom, što nije bio slučaj prethodnih godina. Obertauern leži...