Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar – nezaobilazno mjesto za druženja uz koktele, šampanjce i ukusne zalogaje!

Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar, s impresivnom Oleander terasom, ponovno je postalo nezaobilazno mjesto u gradu za susrete i druženja uz fantastične koktele, šampanjce i ukusne zalogaje Njihova privlačna ponuda, spojena s vrhunskom uslugom i kozmopolitskim ambijentom, čini ovaj kultni bar jednim od najpoželjnijih svjetskih hotelskih barova. U rujnu…

Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar, s impresivnom Oleander terasom, ponovno je postalo nezaobilazno mjesto u gradu za susrete i druženja uz fantastične koktele, šampanjce i ukusne zalogaje Njihova privlačna ponuda, spojena s vrhunskom uslugom i kozmopolitskim ambijentom, čini ovaj kultni bar jednim od najpoželjnijih svjetskih hotelskih barova.

U rujnu donose novu selekciju senzacionalnih koktela, LABV i bezalkoholnih koktela s teatralnim performansom, vrhunsku kavu, hladno prešane sokove, odabrane džinove, slasni Club Sandwich, Esplanadine štrukle i premium kolekciju Veuve Clicquot šampanjaca na čaše s neodoljivim Yellow Label zalogajima. Ova ponuda donosi novosti s pažljivo odabranim sastojcima, ali i provjereno dobre klasike.

Esplanade 1925 Lounge & Cocktail bar, smješten u zagrebačkom hotelu Esplanade, popularno je središte poslovnih ljudi, javnih ličnosti, političara, svjetskih zvijezda i domaćih i stranih gostiju. Svi oni svakodnevno uživaju u elegantnom art déco interijeru i besprijekornoj usluzi iskusnih barista i talentiranih koktel majstora.

Vjenceslav Madić – Master Kishoni

Autentične koktele potpisuje Vjenceslav Madić, poznat kao “Master Kishoni”, dugogodišnji majstor koktela i trenutni F&B direktor hotela Esplanade. Njegovi jedinstveni kokteli pripremaju se prema posebnim receptima i tehnikama koristeći najfinije sastojke.

Izgled i okusi ovih koktela zasigurno će vas oduševiti. U ponudi su kokteli poput Oleandera, Esplanade Fizza, Orient Express, The Club i Prohibition Cup, a serviraju se s prženim bademima ili pikantnim oraščićima. Također, tu su i bezvremenski klasici poput Negronija, Moscow Mule-a, Margarite i Mojita.

Za one koji preferiraju koktele s manje alkohola, tu su kokteli poput Negronija, Americano Lemonade ili Garden Spritzza.  Argentinsko pjenušavo vino Chandon Garden, obogaćeno cimetom, narančom i ružmarinom, uz četiri kockice leda, pruža osvježenje.

Wake Me Up Martini, odličan bezalkoholni izbor, podsjeća na Espresso Martini i sadrži sastojke koji će vas razbuditi. Umjesto votke, koristi se Memento – aromatična voda s raznolikim okusima koji evociraju prirodne note šume i svježine. Ovaj koktel dobiva potpuno novu dimenziju s dodatkom osvježavajuće Cold Brew Illy kave i aquafabe, pjenicom od slanutka koja pruža punoću.

Za ljubitelje francuskih mjehurića, rujan donosi izvanrednu selekciju šampanjaca Veuve Clicquot u kolekciji Solaire Hour. Brut, Rosé, La Grande Dame 2008 i premium izdanje Veuve Clicquot Vintage 2002. u impresivnoj magnum boci obilježavaju 250. obljetnicu ove prestižne šampanjske kuće. Kultna žuta etiketa, simbolizirajući kvalitetu i tradiciju, čini Veuve Clicquot jednom od najprepoznatljivijih šampanjskih marki u svijetu. Uz odabrane šampanjce Veuve Clicquot, chefica Ana Grgić Tomić pripremila je gurmansku ponudu zalogaja koji se savršeno slažu s ovim šampanjcima, u žutom tonu.

Ova hrskava ponuda uključuje kozice u kadaifu s narančinim aiolijem, tacos s mousseom od dimljenog lososa i ikrom pastrve, krokete od sušenih rajčica i dimljenih kozica, pršut s dinjom i medom, orange velvet kolač s mascarponeom, vanilijom i karameliziranom kruškom, choux s lješnjacima i mliječnom čokoladom, bombone od maline, citrusa i bazge, te štapiće sa sezonskim voćem. Ova kombinacija podiže doživljaj druženja na višu razinu.

Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar otvoren je svakodnevno od 8:30 do 02:00 ujutro, a hrana se poslužuje od 12:00 do 0:30 sati. Popodnevni čaj Orient Express dostupan je od 12:30 do 18:30. Rezervacije stolova primaju se telefonom na broj 01 45 666 33. Još jednom, ovaj bar nudi izvanredno iskustvo za sve ljubitelje gastronomije i koktela, bilo da ste u potrazi za opuštenim poslijepodnevima ili večernjim izlascima sa stilom.

Više informacija potražite na web stranici www.esplanade1925.hr ili zapratite Facebook i Instagram stranice

Fotografije:  Lili Bašić – Arhiva hotela Esplanade Zagreb

 

 

 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Po 3. put kušamo međimurska vina – Najava Urbanovog u Zagrebu!

Društvo Međimuraca u Zagrebu, u partnerstvu s Udrugom vinara Hortus Croatie, pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Turističke zajednice Međimurske županije, s ponosom najavljuje treće izdanje događaja "Najava Urbanovog u Zagrebu". Tom prilikom pozivaju sve...

Dojmovi sa zadnjeg Weekend Food Festivala u Rovinju…!

Najbolji odabir okusa i sadržaja ove je godine u staru rovinjsku Tvornicu duhana privukao više od 2500 tisuće posjetitelja, koji su tijekom tri dana trajanja trećeg po redu Weekend Food Festivala imali priliku učiti i družiti se s najboljima od najboljih kad je...

Casanova Rosé nova vinska senzacija iz vinskog podruma TILIA estate!

Nakon uspjeha pjenušca EL (Emperor of Love) Brut Nature Roséa – stiže najnovija kreacija Matjaža Lemuta, enologa i vlasnika vinskog podruma TILIA estate - Kuća crnog pinota iz Slovenije, Casanova Rosé  premijerno je predstavljen javnosti putem 11. Pink Day, festivala...

Najavljena 30. Vinistra!

Promotivnim filmom i predstavljanjem novog, modernog vizualnog identiteta u Zagrebu najavljeno jubilarno 30. izdanje Vinistre! Sve je spremno za 30. Vinistru, izložbu vina i vinske opreme koja je odavno postala omiljeno mjesto susreta vinskih profesionalaca i...

Vinske zvijezde 2024 # 2 – Proljetna vina: Pet zlatnih pjenušaca!

Prvog dana proljeća, 21. ožujka 2024. odabrana komisija vinskih znalaca projekta Vinske zvijezde  ocjenjivala je proljetna vina za Uskrs u  restoranu Zinfandel, zagrebačkog hotela Esplanade! U komisiji je bilo pet članova: Jasminka Šaško, enologinja; Adriana Strmotić,...