Obertauern se predstavio u Zagrebu!

Jučerašnji, prekrasan, sunčani dan na Cvjetnom trgu u Zagrebu bio je obilježen raznim događanjima, a jedno od njih posebno se istaknulo – predstavljanje popularnog austrijskog skijališta Obertauern na terasi caffe bara  Bonita. Na događaju se pojavio i Ivica Kostelić, bivši hrvatski alpski skijaš, olimpijac te trenutačni savjetnik naše ženske ski…

Jučerašnji, prekrasan, sunčani dan na Cvjetnom trgu u Zagrebu bio je obilježen raznim događanjima, a jedno od njih posebno se istaknulo – predstavljanje popularnog austrijskog skijališta Obertauern na terasi caffe bara  Bonita. Na događaju se pojavio i Ivica Kostelić, bivši hrvatski alpski skijaš, olimpijac te trenutačni savjetnik naše ženske ski reprezentacije. Obratio se prisutnim gostima kao i turističkim novinarima i istaknuo: “Osim što je to obiteljsko skijalište, to je ujedno mjesto gdje sigurno ima snijega. Takav je smještaj, lokacija. Znate kakve su bile zadnje sezone, snijeg nije bio siguran, a tamo ga ima, to možemo biti sigurni. Druga stvar, tamo su super staze za free ride!”

Ivica Kostelić

O važnosti boravka u prirodi i redovnog kretanja pričala nam je i Mona Maier, direktorica turističke zajednice Obertauern gdje osim snijega, u toj regiji možete uživati i u čak 11 jezera.

Mona Maier i Vlado Šestan

“Smatram da moramo biti u blizini prirode, živjeti što zdravije, jer je to odličan način života. Trebamo si uzeti vremena da se odmorimo i vratimo sebi, što smatram najzdravijim. Ako možemo kombinirati boravak na otvorenom, druženje s obitelji i prijateljima, to je najbolje za duh i tijelo,” komentirala je Maier.

Događanju su prisustvovali najbolji instruktori u Hrvatskoj, koji će uskoro sudjelovati na seminaru u Obertauernu.

To je hrvatski demo tim, odnosno, učitelji koji instruiraju učitelje skijanja, a koji predstavljaju Hrvatsku na raznim ski kongresima, ostvarujući vrlo zapažene rezultate. Proglašeni su čak najboljim instruktorima na svijetu prošle godine u Argentini,” izjavio je Vlado Šestan, predstavnik Obertauerna u Hrvatskoj, koji je, dok se nije sportski umirovio, i osobno bio dio tima najboljih učitelja skijanja u Hrvatskoj

Ivica Kostelić, Mona Maier i Vlado Šestan

***

Ski regija Obertauern

Obertauern je poznato austrijsko skijalište smješteno u regiji Salzburg, koje privlači ljubitelje zimskih sportova tijekom cijele sezone. Regija se proteže  na visini od 1630 do 2313 metara nadmorske visine, pruža idealne snježne uvjete tijekom cijele skijaške sezone. Suvremene žičare povezuju 100 km plavih, crvenih i crnih skijaških staza, pružajući obilje prostora za freeride aktivnosti.

Evo nekoliko ključnih informacija o skijaškom području Obertauern:
  1. Visoka Nadmorska Visina: Obertauern se prostire na visokoj nadmorskoj visini, od 1630 do 2313 metara. Ova visinska raznolikost osigurava obilje snijega tijekom cijele zimske sezone.
  2. Izvrsni Snježni Uvjeti: Zbog svoje nadmorske visine, Obertauern je poznat po izvrsnim snježnim uvjetima. Ovo skijalište često ima produženu sezonu, omogućujući skijašima i snowboarderima uživanje u kvalitetnom snijegu.
  3. Skijaške Staze: Skijalište nudi raznovrsne staze za sve razine skijaša, uključujući plave, crvene i crne staze. Ukupno, povezano je 100 km staza, pružajući brojne mogućnosti za skijaške avanture.
  4. Freeride Mogućnosti: Osim označenih staza, Obertauern ima i prostore za freeride aktivnosti. Skijaši i snowboarderi koji vole izazov mogu istraživati otvorene prostore i uživati u slobodnom skijanju.
  5. Suvremene Žičare: Skijalište je opremljeno suvremenim žičarama koje pomažu skijašima brz i učinkovit pristup stazama.
  6. Dogodovštine izvan Skijanja: Obertauern nije samo destinacija za skijanje. Tu su i brojni događaji, restorani, barovi i druge aktivnosti koje upotpunjuju zimski doživljaj.
  7. Međunarodna Priznanja: Regija Obertauern ima reputaciju među najboljim skijalištima u Austriji i Europi. Pruža vrhunsko iskustvo skijanja i uživanja u prekrasnoj planinskoj prirodi.
  8. Freestyle Parkovi: Za ljubitelje snowboarda i freestyle skijanja, Obertauern nudi posebno dizajnirane parkove s raznim elementima i rampama.
  9. Smještaj i Odmor: U blizini staza nalazi se raznolik smještajni kapacitet, uključujući hotele, apartmane i planinske kuće, pružajući posjetiteljima udobnost i praktičnost.
  10. Blizina Salzburga: Obertauern je lako dostupan iz Salzburga, čineći ga atraktivnim odredištem za one koji žele kombinirati skijanje s posjetom ovoj prekrasnoj austrijskoj regiji.

Obertauern je također poznat po svojoj raznovrsnoj ponudi izvan skijanja, uključujući događanja, après-ski aktivnosti i prekrasne pejzaže koji privlače ljubitelje prirode.

***

U Obertauernu se od smještaja nudi oko 150 hotela, pansiona, omladinskih hotela, odmarališta apartmani, privatne sobe, apartmani i kolibe za samoposluživanje. Od toga 3 hotela imaju 5 zvjezdica, 9 hotela pripada
kategoriji 4 zvjezdice S, 26 hotela je klasificirano s 4 zvjezdice, 20 hotela i pansiona s 3 zvjezdice.
Oko sela se nalazi 26 žičara. Do njih se dolazi iz smještaja, nije potrebno do njih dolaziti automobilom, u Obertauernu je princip Ski In & Ski Out. Po selu se nalazi čak 11 različitih ulaznih točaka na skijalište, stoga ni redovi nisu dugački. Otprilike 100 kilometara staza i mnogo otvorenog terena pogodno je
za sve, od početnika do iskusnih skijaša.

 

Zimska sezona 2023/24 počinje 24. studenog 2023., kraj sezone je 1. svibnja, 2024. Tradicionalno, otvaranje sezone u Obertauernu slavi se glazbom te koncertima na otvorenom.

www.travel-advisor.eu

www.obertauern.com

 

 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Definitivno – PROŠEK nije PROSECCO!

U srijedu, 28.02. glasanje o novoj Uredbi - zaštita prošeka ide dalje! U uvodnom govoru održanom u hotelu Dubrovnik, zastupnik Tonino Picula istaknuo je važnost pristupa bez arogancije u raspravi o novoj uredbi Europske unije o oznakama izvornosti. Ova uredba, koja će...

WO&H – Wine, Olive & Heritage Festival Jelsa 2024!

Turistička zajednica općine Jelsa raspisuje Javni poziv za sudjelovanje na Wine, Olive & Heritage Festivalu koji će se održati od 24.05. do 25.05.2024.g.! Za sudjelovanje na manifestaciji mogu se prijaviti obrti, samostalne djelatnosti i udruge koje se bave...

Skijanje u Zimskom Raju Salzburger Sportwelt -12 Peaks Trophy!

U srcu Alpa, u regiji Salzburger Sportwelt, smjestila se prava zimska idila - ski regija Flachau. Ovog puta, priča počinje s posjetom 12 Peaks Trophy, jedinstvenim skijaškim izazovom koji se proteže kroz pet dolina i pet vrhova, a ukupno obuhvaća preko 46 km staza...

Obertauern – raj i za neskijaše!

RAJ ZA NESKIJAŠE  Većina hotela u Obertauernu su obiteljski, i posao se prenosi iz generacije u generaciju, domaćini se trude zadovoljiti svakoga gosta. Hotelom Alpenland s 4 zvjezdice u središtu Obertauerna  upravlja obitelj Bernhofer. Iz njega izlazite izravno na...

Obertauern, omiljeno i najsnježnije skijaliste u Austriji!

Obertauern - omiljeno austrijsko skijalište ali i - raj za neskijaše! Obertauern, poznato austrijsko skijalište, nalazi se u pokrajini Salzburger u Austriji i ove je godine već u prosincu bilo zatrpano snijegom, što nije bio slučaj prethodnih godina. Obertauern leži...