Svi putevi vode u Međimurje na URBANOVO 2024!

Sredinom svibnja Štrigova postaje vinsko središte i domaćin Urbanova – ključne međimurske manifestacije posvećene vinu. U organizaciji udruge Hortus Croatiae osmišljen je bogat program za sve ljubitelje međimurskih vina, a vrhunac Urbanova je svakako trodnevni Festival Pušipela. Festival pušipela U Domu kulture u Štrigovi od petka 17. do nedjelje 19.…

Sredinom svibnja Štrigova postaje vinsko središte i domaćin Urbanova – ključne međimurske manifestacije posvećene vinu. U organizaciji udruge Hortus Croatiae osmišljen je bogat program za sve ljubitelje međimurskih vina, a vrhunac Urbanova je svakako trodnevni Festival Pušipela.

Festival pušipela

U Domu kulture u Štrigovi od petka 17. do nedjelje 19. svibnja održava se Festival Pušipela na kojem će prema riječima predsjednika udruge Roberta Horvataposjetitelji će kroz tri dana moći degustirati više od 170 etiketa vrhunskih vina iz 24 vinarije Udruge “Hortus Croatiae“. Prilika je to za upoznavanje najboljih vina međimurskih vinara te susret poslovnih partnera, ugostitelja i sommeliera s vinarima izlagačima.

Urbanovo 2023

Radno vrijeme Festivala u petak i subotu je od 12 do 19 sati, a u nedjelju od 14 do 19 sati.             

Festival je otvoren za javnost, a dnevne ulaznice po cijeni od 25€ možete osigurati već sada na: https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/urbanovo-festival-pusipela-strigova-dom-kulture-1417132/performance.html.

Organizatori ističu i zanimljiv popratni program manifestacije pa se tako prvog dana Festivala otvara izložba pod nazivom “Povijest vinarstva na Liburniji” u suradnji s Državnim arhivom u Štrigovi i Državnim arhivom iz Rijeke. Istog dana u 20 sati u Termama Sveti Martin ispred puba Potkova održat će se “Wine & smile kviz”, s vinarima te poznatim blogerima i influencerima pod voditeljskom palicom stand up komičara Gorana Vugrinca.

U subotu sve posjetitelje Festivala očekuje “Cooking show by Bajzovi dvori & Marko Palfi”, dok je nedjelja rezervirana za jutarnji “Urbanovo WINE RUN”, a tijekom zadnjeg dana festivala organizirani su animatori za djecu za sve obitelji koje žele posjetiti festival. Sva tri dana nakon Festivala posjetitelji se mogu zabaviti uz prigodni glazbeni program: Krunoslava Lajtmana i Patrika Zamudu u petak, DJ-a u subotu i Zodiac duo u nedjelju. Direktor Turističke zajednice Međimurske županije, Rudi Grula, istaknuo je kako “svake godine raste medijski interes i interes gostiju, a da je tome uistinu tako svjedoči podatak da raspoloživih soba za vrijeme trajanja Urbanova više nema. Svi kapaciteti su bukirani!”

Brojne posjetitelje ove godine mogao bi privući i Urbanovo vlak koji ide iz Zagreba s glavnog kolodvora do kolodvora u Čakovcu, a nakon toga posjetitelji će se voziti busevima do Štrigove.

****

“Gurman tjedan” i Otvoreni podrumi

Iako je Festival Pušipela vrhunac ove manifestacije, prethode mu Međunarodno ocjenjivanje vina 3. i 4. svibnja te Urbanovo Gurman tjedan od 3. do 19. svibnja, tijekom kojeg će restorani uključeni u projekt nuditi hranu sljubljenu s vrhunskim vinima međimurskih vinara. Urbanovo završava Otvorenim podrumima 24. i 25. svibnja na kojima posjetitelje osim izvrsnih vina očekuju i razne kulinarske poslastice.
Sve informacije i detalje o programu Urbanova možete pronaći na webu

https://www.urbanovo.hr/2024/predstavljen-program-manifestacije-urbanovo-2024/ instagram profilu: https://www.instagram.com/urbanovo_dani_vina/?hl=en  i na facebooku:  https://www.facebook.com/urbanovo.

****

Urbanovo u Zagrebu – Dođite na Urbanovo

Ponosni na svoj kraj, Društvo Međimuraca u Zagrebu u suradnji sa Udrugom vinogradara i vinara Hortus Croatiae i Međimurskom županijom najavilo je održavanje prestižne manifestacije “Urbanovo 2024″. Terasa Oio Vivo & Wine bara u Vlaškoj ulici u Zagrebu okupila je brojne članove i prijatelje Društva Međimuraca u Zagrebu koji su imali priliku upoznati te kušati vina međimurskih vinara i zajedno poslati poziv – Dolazim na Urbanovo!.

Tom je prilikom predstavljena reprezentativna vinska karta Međimurskih vinara koju je predvodio g. Robert Horvat, predsjednik Udruge Hortus Croatiae. Predsjednik Društva Međimuraca u Zagrebu, g. Matija Kikelj, prilikom okupljanja istaknuo je: “Kao zajednica koja njeguje i promiče međimursku kulturu u srcu Hrvatske, mi u Društvu Međimuraca u Zagrebu ponosni smo što možemo podržati ovu manifestaciju. Pozivamo sve naše
članove, prijatelje, kao i širu javnost da posjete Međimurje i sami dožive raznovrsnost i bogatstvo koje naša regija nudi.” – navodi gospodin Kikelj.

Urbanovo nije samo festival vina; to je manifestacija koja Međimurje stavlja na vrh hrvatske turističke i kulturne karte. S bogatim programom koji počinje Međunarodnim ocjenjivanjem vina i kulminira Festivalom pušipela, Urbanovo nudi nešto za svakoga” istaknuo je Horvat. Najavu manifestacije podržao je i Župan Međimurske Županije g. Matija Posavec te se pozivaju svi da posjete srce kontinentalnog turizma naše najrazvijenije županije. Posjetitelje u Međimurju očekuje gurmanski tjedan u restoranima koji sljubljuju lokalna jela s vrhunskim vinima, edukativne radionice o vinu, a manifestacija kulminira festivalom pušipela koji započinje u petak, 17. svibnja, u Domu kulture u Štrigovi i trajat će do nedjelje, 19. svibnja.

Društvo Međimuraca u Zagrebu nastavlja sa svojim aktivnostima okupljanja zagrebačkih Međimuraca i promocijom rodnoga kraja, od kojih je sljedeća na redu tradicionalna Međimurska večerja koja će održati 17. svibnja u Riverside Golf Terenima u Zagrebu.

www.urbanovo.hr

 

 

 

 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

10. Salon penečih vin – Ljubljana 14.06.2024.!

Nakon uspješno održanih devet salona posvećenih plemenitim mjehurićima, sa zadovoljstvom vas pozivamo na jubilarni,10. Salon pjenušavih vin Ljubljana. Ovogodišnja jubilarna sezona donosi i nešto novo, posebno za zagrebački salon, koji će biti organiziran u drugačijem...

BACCHUS 2021 – London Cru Winery!

Pri spomenu Bacchus, prva nam je asocijacija ime boga vina iz Staroga Rima (grčki je Dioniz). Vinski stručnjaci znat će da je to i bijela vinska sorta grožđa koju je stvorio vinogradar Peter Morio u Njemačkoj 1933. godine. Križao je silvanac i rizling s...

2. kvarnerski Pjenušavi doručak oduševio ljubitelje mjehurića!

U subotu, 8. lipnja u ladanjskom ambijentu vinarije Pavlomir održao se po drugi put Pjenušavi doručak u  vinogradu!  Istinski hedonistički događaj koji je okupio brojne posjetitelje željne maksimalnog uživanja u pjenušavim vinima,  lokalnim zalogajima, prirodi i...

Festival 100 najboljih vina Hrvatske u Hotelu Sheraton Zagreb

Zagrebački hotel Sheraton bit će domaćin Festivala 100 najboljih vina Hrvatske 14. lipnja 2024. Tad će biti i službeno proglašena po tri najbolja vina u kategorijama pjenušavih, ružičastih, bijelih, jantarnih, crvenih odnosno crnih te desertnih. Riječ je o prvom...

3. Festival vina IN VINO VERITAS na Krku!

  U organizaciji Turističke zajednice općine Punat i Udruženja Kvarner Wines petak 7. i subotu 8. lipnja od 18:00 do 23:00 sata se u centru Punta na Trgu zahvalnosti održava treće izdanje festivala vina - In vino veritas. Svi gosti i posjetitelji imat će...