Na 3. Zalasku u vinogradu Meridiane Slavonice svirao Gelo i prijatelji!

Hedonistički događaj u vinogradu uz vina i umjetnost okupio stalne goste i nove ljubitelje vina, uz glazbu Ante Gele i prijatelja. 3. Zalazak sunca u vinogradu održan je u petak, 16. lipnja, u organizaciji TZ Meridiana Slavonica i tvrtke Zlatne riječi te podršku TZ Brodsko-posavske županije. Ovogodišnja posebna atrakcija bio…

Hedonistički događaj u vinogradu uz vina i umjetnost okupio stalne goste i nove ljubitelje vina, uz glazbu Ante Gele i prijatelja.

3. Zalazak sunca u vinogradu održan je u petak, 16. lipnja, u organizaciji TZ Meridiana Slavonica i tvrtke Zlatne riječi te podršku TZ Brodsko-posavske županije. Ovogodišnja posebna atrakcija bio je izletnički vlak koji je putnike iz Zagreb besplatno doveo u Brodski Stupnik i nakon događaja vratio u Zagrebu. Dodatno iznenađenje bila je prva vinska radionica u vlaku – Graševina na tračnicama.

Zalazak  se održao, kao i prrijašnjih godina,  u zelenilu  vinograda vinarije Galić, domaćina ovoga događaja, a uz vinare, nazočilo je stotinjak gostiju koji su uživali u vinima, pogledu na vinograde i glazbi Gele i prijatelja.

“Zalazak u vinogradu” projekt je promocije vinogorja s nekoliko vinara, a  obuhvaća tri važna segmenta za uživanje – vina, glazbu i lijepo okružje koje poziva na fotografiranje, a s kojim je i osmišljen nagradni foto-natječaj odabira najljepše fotografije zalaska sunca toga predvečerja.

Zalazak Meridiane Slavonice se predstavio s vinarijama Galić, Vučković, Jurković, Jakob i Grozdanović, koje su svojim vinima sudjelovale na vinskoj radionici prof. Vukelić „Vina Meridiane Slavonice – ponos našega kraja“ i na samim izlagačkim mjestima.

 

prof. Marija Vukelić

Posjetitelji su mogli kušati vina tradicionalnih sorata koje se ovdje uzgajaju: graševinu, chardonnay, pinot bijeli, rajnski rizling, cabernet sauvignon, cabernet franc te merlot  – u bijelim, ružičastim i crnim varijantama te mirnim i pjenušavim izdanjima.

Ante Gelo

Poznati glazbenik Ante Gelo sa svojim je prijateljima započeo koncert originalnim genijalnim  instrumentalom Oliverove Molitve za Magdalenu, a svojim glasom i pjevanjem oduševila je pjevačica Bruna Oberan.

Bruna Oberan

Iako je bila najavljena kiša, oblaci su se razišli i razdragani su posjetitelji dočekali željeni zalazak za nagradni foto-natječaj. Zadatak im je bio svojim mobitelima „uloviti“ najbolji kadar zalaska sunca u vinogradu s autentičnom atmosferom (vinogradi, trsje, glazbenici, čaša vina, osmijesi uz zalazak sunca). Sudionici nagradnog natječaja su fotografije trebali objaviti na svojim Facebook profilima s oznakom #sunsetinMeridianaSlavonica ili #zalazakMeridianaSlavonica.

Foto: Daniela Kuzmić Domorad – pobjednička fotografija

U 21h stručna komisija fotografa i novinara (Julio Frangen, Vlado Šestan, Sunčana Barušić)   odabrala  je najljepšu fotografiju koja će biti tijekom sljedećih mjesec dana naslovnica FB stranice Meridiana Slavonica – www.facebook.com/meridiana.slavonica.  Najbolju fotografiju snimila je Daniela Kuzmić Domorad te osvojila nagradu – noćenje za dvoje u villi Melani u Oriovcu.

 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

BURA DINGAČ 2021

„Ovo crno vino je stvarano i oblikovano metodom klasiko od sorte plavac mali s ograničeno -specifičnog područja Dingač, zaštićeno oznakom izvornosti. Proizvedeno, odnjegovano i punjeno u obiteljskom podrumu, opg Nikola Bura 20244, Potomje, Hrvatska.“ – piše na etiketi...

Ružičasto ocjenjivanje Vinskih zvijezda 2024 – Pobijedio je zadarski Rosé Degarra 2023!

                            U zagrebačkom Sushi & Wine bistrou „Nomu“ održano je Ružičasto ocjenjivanje Vinskih zvijezda 2024. Pobijedio je zadarski Rosé Degarra 2023 osvojivši 94,33 boda. Slijede Bastian Rosé 2023 (92,66), Rossella Poletti 2023 (92,33), Xtrian...

Na Strossmayerovom trgu otvoren je 2. Asian Street Food Festival!

  Ovog tjedna posjetite Strossmayerov trg i proputujte Japanom, Kinom, Indijom, Korejom, Tajlandom i Malezijom! Na veselje svih gurmana i zaljubljenika u azijsku kuhinju, stanovnika i gostiju Zagreba željnih finih zalogaja i opuštenog druženja na otvorenom, u...

Vinske zvijezde 2024 # 2 – Proljetna vina: Četiri zlata i dva srebra za početak svibnja!

Prvog dana proljeća, 21. ožujka 2024. odabrana komisija vinskih znalaca projekta Vinske zvijezde  ocjenjivala je proljetna vina za Uskrs u restoranu Zinfandel, zagrebačkog hotela Esplanade! U komisiji je bilo pet članova: Jasminka Šaško, enologinja; Adriana Strmotić,...

Vinske zvijezde 2024 # 2 – Proljetna vina: Pet mirnih i dva pjenušava srebrna vina!

Prvog dana proljeća, 21. ožujka 2024. odabrana komisija vinskih znalaca projekta Vinske zvijezde  ocjenjivala je proljetna vina za Uskrs u restoranu Zinfandel, zagrebačkog hotela Esplanade! U komisiji je bilo pet članova: Jasminka Šaško, enologinja; Adriana Strmotić,...