Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar – nezaobilazno mjesto za druženja uz koktele, šampanjce i ukusne zalogaje!

Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar, s impresivnom Oleander terasom, ponovno je postalo nezaobilazno mjesto u gradu za susrete i druženja uz fantastične koktele, šampanjce i ukusne zalogaje Njihova privlačna ponuda, spojena s vrhunskom uslugom i kozmopolitskim ambijentom, čini ovaj kultni bar jednim od najpoželjnijih svjetskih hotelskih barova. U rujnu…

Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar, s impresivnom Oleander terasom, ponovno je postalo nezaobilazno mjesto u gradu za susrete i druženja uz fantastične koktele, šampanjce i ukusne zalogaje Njihova privlačna ponuda, spojena s vrhunskom uslugom i kozmopolitskim ambijentom, čini ovaj kultni bar jednim od najpoželjnijih svjetskih hotelskih barova.

U rujnu donose novu selekciju senzacionalnih koktela, LABV i bezalkoholnih koktela s teatralnim performansom, vrhunsku kavu, hladno prešane sokove, odabrane džinove, slasni Club Sandwich, Esplanadine štrukle i premium kolekciju Veuve Clicquot šampanjaca na čaše s neodoljivim Yellow Label zalogajima. Ova ponuda donosi novosti s pažljivo odabranim sastojcima, ali i provjereno dobre klasike.

Esplanade 1925 Lounge & Cocktail bar, smješten u zagrebačkom hotelu Esplanade, popularno je središte poslovnih ljudi, javnih ličnosti, političara, svjetskih zvijezda i domaćih i stranih gostiju. Svi oni svakodnevno uživaju u elegantnom art déco interijeru i besprijekornoj usluzi iskusnih barista i talentiranih koktel majstora.

Vjenceslav Madić – Master Kishoni

Autentične koktele potpisuje Vjenceslav Madić, poznat kao “Master Kishoni”, dugogodišnji majstor koktela i trenutni F&B direktor hotela Esplanade. Njegovi jedinstveni kokteli pripremaju se prema posebnim receptima i tehnikama koristeći najfinije sastojke.

Izgled i okusi ovih koktela zasigurno će vas oduševiti. U ponudi su kokteli poput Oleandera, Esplanade Fizza, Orient Express, The Club i Prohibition Cup, a serviraju se s prženim bademima ili pikantnim oraščićima. Također, tu su i bezvremenski klasici poput Negronija, Moscow Mule-a, Margarite i Mojita.

Za one koji preferiraju koktele s manje alkohola, tu su kokteli poput Negronija, Americano Lemonade ili Garden Spritzza.  Argentinsko pjenušavo vino Chandon Garden, obogaćeno cimetom, narančom i ružmarinom, uz četiri kockice leda, pruža osvježenje.

Wake Me Up Martini, odličan bezalkoholni izbor, podsjeća na Espresso Martini i sadrži sastojke koji će vas razbuditi. Umjesto votke, koristi se Memento – aromatična voda s raznolikim okusima koji evociraju prirodne note šume i svježine. Ovaj koktel dobiva potpuno novu dimenziju s dodatkom osvježavajuće Cold Brew Illy kave i aquafabe, pjenicom od slanutka koja pruža punoću.

Za ljubitelje francuskih mjehurića, rujan donosi izvanrednu selekciju šampanjaca Veuve Clicquot u kolekciji Solaire Hour. Brut, Rosé, La Grande Dame 2008 i premium izdanje Veuve Clicquot Vintage 2002. u impresivnoj magnum boci obilježavaju 250. obljetnicu ove prestižne šampanjske kuće. Kultna žuta etiketa, simbolizirajući kvalitetu i tradiciju, čini Veuve Clicquot jednom od najprepoznatljivijih šampanjskih marki u svijetu. Uz odabrane šampanjce Veuve Clicquot, chefica Ana Grgić Tomić pripremila je gurmansku ponudu zalogaja koji se savršeno slažu s ovim šampanjcima, u žutom tonu.

Ova hrskava ponuda uključuje kozice u kadaifu s narančinim aiolijem, tacos s mousseom od dimljenog lososa i ikrom pastrve, krokete od sušenih rajčica i dimljenih kozica, pršut s dinjom i medom, orange velvet kolač s mascarponeom, vanilijom i karameliziranom kruškom, choux s lješnjacima i mliječnom čokoladom, bombone od maline, citrusa i bazge, te štapiće sa sezonskim voćem. Ova kombinacija podiže doživljaj druženja na višu razinu.

Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar otvoren je svakodnevno od 8:30 do 02:00 ujutro, a hrana se poslužuje od 12:00 do 0:30 sati. Popodnevni čaj Orient Express dostupan je od 12:30 do 18:30. Rezervacije stolova primaju se telefonom na broj 01 45 666 33. Još jednom, ovaj bar nudi izvanredno iskustvo za sve ljubitelje gastronomije i koktela, bilo da ste u potrazi za opuštenim poslijepodnevima ili večernjim izlascima sa stilom.

Više informacija potražite na web stranici www.esplanade1925.hr ili zapratite Facebook i Instagram stranice

Fotografije:  Lili Bašić – Arhiva hotela Esplanade Zagreb

 

 

 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Vinski časopis Vinske Zvijezde No.2 is OUT!

Dragi vinoljupci! https://issuu.com/vinskezvijezde/docs/vinske_zvijezde_br_2 Ružičasta vina - tema su ovoga broja. Uz kratke opise vina, možete - jednostavnim klikom poći na webshop vinarije i kupiti ga! To je prednost i inovativnost našeg časopisa: nudimo vam da...

30. Vinistra otvorena u Poreču!

Jubilarna 30. Vinistra, izložba vina i vinarske opreme svečano je otvorena. Porečka Žatika nikada nije izgledala modernije, na rođendanskom izdanju manifestacije koja traje do nedjelje 12. svibnja, predstavljen je novi vizualni identitet, izlagački prostori su...

Vinski mjesec Osječko-baranjske županije od 11. svibnja – 5. srpnja 2024!

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije u suradnji s turističkim zajednicama Valpova, Osijeka, Draža, Baranje, Erduta i Đakova predstavlja, i poziva na Vinski mjesec Osječko-baranjske županije koji će trajati od 11.5. do 5.7.2024. Vinski mjesec, poseban je jer...

Prvo splitsko izdanje ovogodišnjeg PLACe marketa!

Nakon uspješnog početka ove sezone na glavnoj zagrebačkoj Tržnici Dolac, gdje svaki petak uživa nekoliko tisuća građana, konačno kreću jednako uzbudljive gastronomske subote na splitskom Pazaru. Nakon velikog prošlogodišnjeg uspjeha projekta PLACe market, i još...

Zagrijavanje za Eurosong na Strossmayerovom uz kamenice i pjenušac!

Ove subote, 11. svibnja , Asian Street Food Festival krcat je programima - od 200 porcija gratis kamenice i pjenušca preko degustacije Crobucha kombuche do zagrijavanja za nastup Baby Lasagne! Drugi Asian Street Food Festival u punom je jeku, a uz nikad raznovrsniju...