Marenda u Cheese baru

Za ljetnih dana, kad se Zagreb lijepo isprazni, Cheese bar je ponudio svoje posebno pripremljene marende utorkom i petkom od podneva pa dok ne nestane pripremljena količina hrane. Naime, marenda se priprema na terasi ispred samog wine bara tako da količina uvijek bude pedesetak porcija svježe spremljene hrane.

 

Naš “diša” Dado prihvaća se kuhače i po pomno odabranim receptima priprema marende za ljubitelje domaće hrane

Prošli utorak na meniju je bio brudet s plodovima mora i palentom

Recept: Na maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk. Kada se luk zažuti, ubacite  sipu i lignje narezane na komade kao i školjke.Miješajte i nakon minutu-dvije dodajte češnjak narezan na kolutiće, zalijte bijelim vinom, promiješajte i dodajte sitno sjeckani svježi peršin. lovorov list i ružmarin. Za kraj dodajte pelate rajčica, zalijte vodom i neka se sve zajedno kuha dok brudet ne bude gotov.

A u petak:

Žgvacet od boškarina

Žgvacet od boškarina recept:

Maslinovo ulje, sitno sjeckani luk, malo soli i sušeni timijan. Mješati nekih 20-ak minuta dok ne omekša zatim dodajte meso narezano na kockice veličine 3-4 cm. Pirjajte dok se meso dobro ne zapeče i dok se dno posude ne karamelizira. Potom dodajte crno vino i cimet te kuhajte 1,30 do 2 sata na laganoj vatri, povremeno dodajući vodu koliko treba. Dodajte džem od crnog grožđa ili od šljiva te nastavite kuhati još pola sata do sat vremena dok meso posve ne omekša. Na samom kraju dodajte svježe mljevenog crnog papra.

Vidimo se u utorak na novoj marendi u https://www.facebook.com/Cheese-Bar-299539516838795/

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *