Michelinov ‘Bib’ konobi Mate iz Pupnata

Među 24 hrvatska restorana uvrštena na proširenu Michelinovu listu, čak su tri iz Korčule, a Konoba Mate iz Pupnata dobila je prestižnu oznaku Bib Gourmand.

Mala obiteljska konoba njeguje prirodne okuse i tradiciju uz nijanse modernizma. Nudi iskrenu korčulansku spizu uz čašu dobrog vina, slastice nadahnute prirodom ili jednostavno –  fetu domaćeg kozjeg sira.

Konoba Mate je jedan od najpoznatijih otočnih restorana s gotovo 20 godina staža. Tajna uspjeha je, kaže Biba, u obiteljskim odnosima i savršenom dopunjavanju. Glavna kuharica, odnosno Mama familia kako je od milja nazivaju, je Bibina majka Mirjana koja okuplja obitelj kuhajući ukusne pašticade, sve vrste šugova i salsu od pomidora. Bibin otac Matij, odnosno Mate kako ga svi nazivaju, zadužen je za pečenja ali i uzgoj koza i kokoši, dok Bibin brat Matij zaokružuje iskustvo druženja s Konobom Mate u idiličnoj azurnoj uvali Pupnatska luka gdje, osim u kupanju, možete uživati u ponudi urbanog beach bara m.a.t.e.

Jedna od najvažnijih karika, ističe Biba, je Matijeva supruga Ana, inače diplomirani agronom, koja, osim što je glavna šefica konobe, brine o ekološkom uzgoju voća i povrća. Biba, svima poznato zaštitno lice konobe, osim po izvrsnim slasticama poznata je i po srdačnom i opuštenom pristupu gostima, a svoja jela ponudit će vam na engleskom, njemačkom, talijanskom i španjolskom jeziku.

http://www.konobamate.hr

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *