Misal Blanc de Noir vinarije Peršurić – WOW pjenušac godine 2018!

U nedjelju 24.studenog 2019. u prostoru Meetings With Style, dodijeljena je nagrada za WOW pjenušac godine 2018 –  koja nije bila dodijeljena na tradicionalnoj dodjeli u restoranu Balon, u lipnju 2019. Već od ljeta 2011. godine, WOW udruga uspješno organizira vlastitu afirmiranu i svake godine željno očekivanu akciju i nagradu…

U nedjelju 24.studenog 2019. u prostoru Meetings With Style, dodijeljena je nagrada za WOW pjenušac godine 2018 –  koja nije bila dodijeljena na tradicionalnoj dodjeli u restoranu Balon, u lipnju 2019.

Već od ljeta 2011. godine, WOW udruga uspješno organizira vlastitu afirmiranu i svake godine željno očekivanu akciju i nagradu – pod nazivom ŠTO ŽENE ŽELE.  

WOW izbor zamišljen je u tri razine selekcije. Na prvoj razini izbora, svake godine drugi sommelier selekcionira vina kušana u prošloj godini i sastavlja svoju autorsku listu vina u pet kategorija: bijela, ružičasta, crvena, „desertna“ (vina s ostatkom  šećera) i pjenušci.

Do sada su vinski selektori bili sommelieri Karin Rupene-Perdec, Alena Stuparić, Siniša Lasan, Mario Meštrović, Roko Bekavac, Jelena Šimić Valentić, Željko Bročilović Carlos, a ove je godine ta dužnost pripala Filipu Saviću. Sommelieri/stručnjaci koji stvaraju listu apsolutno su autonomni u svom radu i nitko im se ne miješa u početni izbor od kojeg dalje kreće izborna priča.

U drugoj razini, WOW članice i simpatizerke glasaju elektroničkom poštom kako bi odabrale 12 finalista.

U trećoj i izlučnoj etapi, konačnu odluku donose tri vinski upućene članice kušanjem naslijepo. Za nagradu, pobjednici u svakoj kategoriji dobivaju skulpturu koju je dizajnirala dizajnerska grupa „Grupa“, a svekupni pobjednik svake godine putuje u organizaciji WOW-ica u jednu vinsku regiju svijeta. Do sada je Gianfranco Kozlović posjetio Bordeaux, Saša Senjković Champagnu, Moreno Coronica Barcelonu i španjolski Penedes, Luka Krajančić Burgundiju, Frano Milina Bire je bio u Austriji, a predstavnica Meneghettija u Toscani. Alen Bibić je 2017. pobijedio sa svojim prošekom Ambra, no zbog obveza nije otputovao na svoje nagradno putovanje.

Ove godine za WOW nagrade finalno je odlučivao žiri u sastavu: ugledna sommelierka Karin Rupena Perdec (predsjednica žirija), Ines Matić (sommelierka) i Doris Srpek (suvlasnica vinoteke i wine bara Bornstein). One su izabrale pobjednike u svakoj kategoriji i ukupnog pobjednika. U finale su ušli u kategoriji bijelih vina: Meneghetti White 2017,  vinarije Meneghetti; Grimalda bijela 2015, vinarije Matošević i Škrlet 2017 vinarije Voštinić- Klasnić. Pobijedio je Meneghetti White 2015.U kategoriji ružičastih vina: Rosella Poletti 2017 i Rosé Galić 2017. Pobijedila je Rosella Poletti 2017, vinarije Poletti.

Od crvenih vina u finalu su bili Fuga 2015, vinarije Dobravac; Santa Lucija crna 2015, vinarije Kozlović i Il Primo 2015, vinarije Fakin. Pobjedio je Il Primo, vinarije Fakin. U kategoriji desertnih vina bili su Muškat momjanski, vinarije Prelac i Graševina izborna berba prosušenih bobica 2015, vinarije Krauthaker, a pobijedila je Graševina izborna berba prosušenih bobica 2015, vinarije Krauthaker.

Ovogodišnji ukupni pobjednik je Il Primo, vinarije Fakin – a pobjednik je u društvu predsjednice udruge putovao u Baranju i mađarski Vilanj.

U kategoriji pjenušci, u finalu su bili Blanc de Noir, vinarije Peršurić  i Pavel, vinarije Šember, a pobijedio je Blanc de Noir, vinarije Peršurić. Bdući da u lipnju Ana Peršurić Palčić nije mogla preuzeti nagradu, ona joj je dodijeljena u Zagrebu 24.studenog.

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Pjenušavi srijemski doručak u vinogradima vinarije Papak!

U subotu, 4. srpnja, u organizaciji Salona pjenušavih vina i TZ Vukovarsko-srijemske županije, održan je treći pjenušavi doručak -  u najistočnijem  vinogradu Hrvatske, na položaju Radoš, u vinariji Papak! Nakon zagorskog i plešivičkoga, srijemski je doručak svojim...

Osmo izdanje Vina uz žlicu u Veganšpeku!

Osmo izdanje "Vina uz žlicu" trebalo se održati krajem ožujka što je spriječio totalni lockdown uslijed korona krize. Organizacijski sve je bilo spremno, ali su inicijatori tog eno gastro projekta, Renata Cisar i Mustafa Topčagić, zajedno s Karolinom Pavić, vlasnicom...

VinMarKon – održana prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu!

VinMarKon, prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu, održala se u utorak, 30.06.2020., u zagrebačkom hotelu International, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, uz partnersku tvrtku MB Frigo Grupu. Tema konferencije bila je...

Pjenušavi srijemski doručak u vinogradu vinarije Papak!

Nakon dva upješna »bregovita« pjenušava doručka, u Zagorju i na Plešivici, treći doručak će se održati u Srijemu  -  u najistočnijem  vinogradu Hrvatske, na položaju Radoš, u vinariji Papak!   Cilj pjenušavoga srijemskoga doručka je okupiti vinare - proizvođače...

Vina od Davnina – 3. dodjela šampionskih odličja vinarima

U zagrebačkom hotelu Westin održana je prigodna svečanost na kojoj je ministrica poljoprivrede Marija Vučković dodijelila  diplome vinarima za šampionska vina u pojedinim kategorijama u sklopu projekta pod nazivom „VINA od DAVNINA“, koji se održava treću godinu...

Pin It on Pinterest

Share This