Domaće, izvorno, pjenušavo i jantarno = 3. Pjenušavi doručak na Plešivici!

Održan 3. Pjenušavi plešivički doručak u vinogradima Braje  Vinogradarska kuća Braje bila je domaćin trećem Pjenušavom plešivičkom doručku u vinogradu, u nedjelju, 12.6.2022., u organizaciji Salona pjenušavih vina Zagreb, u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Jastrebarskog, gradom Jastrebarsko i uz podršku TZ Zagrebačke županije. Uz pogled na najbolje plešivičke položaje,…

Održan 3. Pjenušavi plešivički doručak u vinogradima Braje 

Vinogradarska kuća Braje bila je domaćin trećem Pjenušavom plešivičkom doručku u vinogradu, u nedjelju, 12.6.2022., u organizaciji Salona pjenušavih vina Zagreb, u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Jastrebarskog, gradom Jastrebarsko i uz podršku TZ Zagrebačke županije.

Uz pogled na najbolje plešivičke položaje, u doručku s pjenušcima uživalo stotinjak posjetitelja

Hedonistička nedjelja s pogledom na poznate plešivičke anfiteatre izmamila je na izlet na Plešivicu mnoge Zagrepčane i Jaskance koji su uživali u pjenušavim vinima  vinarija Braje, Jagunić, Gregorić, Sirovica i Režek.

Bogati plešivički doručak s domaćim proizvodima spremio je domaćin – vinogradarska kuća Braje, a plešivičke trešnje ponudio je OPG Pustaj.

Uz zvuke gitare Admira i zvonak glas Elme iz Filmmusicorkestra, gosti su uživali uz ritam  glazbe iz poznatih naših (»Tko pjeva zlo ne misli« ) i svjetskih filmova.  Spoj vina, glazbe i umjetnosti začinila je izložba skulptura »Muze« mlade umjetnice Manuele Pauk, prema ideji TZ Jastrebarsko.

Uvodno su se gostima obratile predstavnice turističkih zajednica grada i županije.  Petra Masnec, voditeljica ureda TZ Jastrebarsko, pozdravila je nazočne spomenuvši brendiranje plešivičkog gorja i vina kroz mnoge događaje koje TZ i grad Jastrebarsko organiziraju te najavila novi projekt vezan upravo uz umjetnicu Manuelu Paukand Art Jaska – Umjetnost dolazi k’ vama”.

Ivana Alilović, Marija Vukelić i Petra Masnec

Direktorica TZ Zagrebačke županije, gđa Ivana Alilović naglasila je važnost predstavljanja regije kroz  »najbolje od našeg kraja, a to je promocija lokalnih proizvoda, lokalnih priča i autentičnih doživljaja« koji pozivaju da nam se dođe opet, na Plešivicu.

Prema progromu, nakon doručka, održan je i  “En Primeur Plešivica”  – predstavljanje nekoliko potpuno novih vina ili vina nedavno izašlih na tržište. Vinarija Braje predstavila je svoj Rajnski rizling iz amfore (2020), još uvijek bez etikete i imena (Bila je to prava pretpremijera!), vinarija Jagunić ponudila je nedavno pušten u promet pjenušac  Blanc de Noirs; vinarija Sirovica točila je svoj novi Pinot Crni 2019,  Gregorić je predstavio Pinot sivi orange, a Režek Chardonnay Reserve 2008.

I pjenušava i mirna vina pokazala su i dokazala, još jednom, ljubiteljima fine kapljice i vinskim znalcima potencijal koji ova regija ima u stranim, nadaleko poznatim svjetskim sortama –  poput chardonnaya, crnog pinota i rajnskog rizlinga – ali i  vješto kombiniranje pjenušca sa starim plešivičkim sortama koje vinima daju pravu notu “terroira” .

Nakon doručka, neki su gosti ostali na ručku u restoranu Braje, a neki se uputili i dalje istraživati Plešivicu, u nove eno-gastronomske pustolovine.

Sljedeći pjenušavi doručci najavljeni su u Slavoniji  i Podunavlju:  Srijemski u Iloku, 2.7.2022, a Erdutski u Erdutu, 10.9.2022. Najave i više informacija pratite na stranicama SALON OF SPARKLING WINES.

 

PLešivički skok

Više fotografija u FB albumu: www.facebook.com/media/set/?vanity=juliofrangenfoto&set=a.493428922559945

 

 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Pozivnica na treći srijemski pjenušavi doručak!

Dođite ma 3.Pjenušavi doručak u Srijem!   3. Pjenušavi doručak u vinogradu u Srijemu, na položaju Radoš, u vinariji Papak! Kada? Subota, 02.07.2022. od 10-14h Gdje? Vina Papak Ilok (Radoš 51, Ilok) Ulaz na event je 100,00kn po osobi. Događaj je otvoren za javnost...

Vinska radionica ružičastih vina, srijeda 29.6. – Trilogija Fino&Vino!

Ružičasta vinska radionica - ususret dugom, toplom ljetu - La Soirée Rosé U srijedu, 29.6. prof Marija Vukelić predstavit će vam 15 različitih ružičastih vina iiz Hrvatske i svijeta, na posebnom kušanju naslijepo. Tijekom kušanja saznat ćete kako se proizvode...

Matarouge rosé 2021 Enosophia stiže iz Feričanaca!

Matarouge 2021, 12,5%,.Enosophia  (frankovka, pinot crni) - 50,50 kn, (web prodaja) “Veselo, privlačno, tamnije ružičaste boje, s mirisom trešnje, mineralno, pitko, …” -  sve su to komplimenti koje je rosé Matarouge Enosophia iz Feričanaca dobio na nedavnom...

Pizza Festival u centru Zagreba!

Dobra glazba, osvježavajuća pića i mirisne pizze  na zagrebačkom Trgu dr. Franje Tuđmana Slasne pizze, odlična glazba i rashlađena pića igraju glavnu ulogu u novoj gastro avanturi koja se od četvrtka, 23.6. do nedjelje, 3.7. održava na Trgu dr. Franje Tuđmana. Autori...

Uspješno održan 3. JELSA WINE, OLIVE AND HERITAGE FESTIVAL!

Jelsa ponovno privukla posjetitelje željne autohtonih doživljaja, terroirskih vina i mirisa lavande i smilja Ususret ljetu i ove je godine Turistička zajednica općine Jelse, manifestacijom „3. Wine, olive & heritage festival“ pokazala autohtone vrijednosti otoka...

Pin It on Pinterest

Share This