The World’s 50 Best – u Split i Zagreb dolaze najbolji „barovi“ na svijetu!

U Split i Zagreb dolaze najbolji „barovi“ na svijetu, točnije barmeni & vlasnici barova uvrštenih u “The World’s 50 Best” najboljih barova na svijetu!   SPLIT Lucy’s Flower Shop bar gostuje u utorak 16.5.2023. u odličnom splitskom baru Bar Sistema koji je zasigurno jedan od onih barova koje vrijedi posjetiti.…

U Split i Zagreb dolaze najbolji „barovi“ na svijetu, točnije barmeni & vlasnici barova uvrštenih u “The World’s 50 Best” najboljih barova na svijetu!

 

SPLIT

Lucy’s Flower Shop bar gostuje u utorak 16.5.2023. u odličnom splitskom baru Bar Sistema koji je zasigurno jedan od onih barova koje vrijedi posjetiti. Vjerujemo kako će se upravo ovaj bar, koji svojim inovativnim i kreativnim pristupom stvara i dovodi trendove na hrvatsku barsku scenu, uskoro naći na prestižnoj ljestvici The World’s 50 Best Bars.
Svi splićani i ostali pozvani su na gostovanje Lucy’s Flower Shop barmena, a to su Oscar Buhre i Jakob Sandersjoo, a spomenuti  bar 2021. godine bio je 35. najbolji na svijetu, a u 2022. godini 49. najbolji bar na svijetu po The World’s 50 Best. Dolaskom u Split u prostoru Bar Sistema predstavit će portfolio svojih koktela, a sigurni smo da će svi prisutni biti oduševljeni, kako koktelima tako i osebujnim nastupom koji se očekuje u večernjim satima.

Jakob Sandersjoo & Oscar Buhre

Lucy’s Flower Shop iz Stockholma, bar skriven u podrumu zgrade u  samom centru grada iz 20. stoljeća, tri godine nakon otvorenja postaje institucija na živahnoj koktel sceni glavnog grada Švedske. Prigušeni, baršunasti dekor u ljubičastoj i crvenoj boji, pažljivo orkestrirana upotreba svjetla i sjene, precizni pokreti barmena za dugim, drvenim šankom – to je kao nešto iz špijunskog romana iz 1960-ih. S koktelima koji se rijetko sastoje od više od četiri sastojka, delikatno izbalansiranih u nježnoj alkemiji kako bi uvijek ponudili više od očekivanog.

****

ZAGREB

Dead End Paradise bar gostuje u srijedu 17.5.2023. u Landsky baru u Zagrebu. Trenutno 80. najbolji bar na svijetu po The World’s 50 Best i vlasnik Dead End Paradise Jad Ballout kao jedna od najutjecajnijih osoba u svijetu barova dolazi u Zagreb.

Reinkarnacija bejrutskog Dead End Paradise bara koji je prvi usvojio hedonističku ideologiju prepuštanja životnim užicima koji se pružaju upravo kroz druženje uz dobro piće, opuštanje, hranu i zabavu.  Dead End Paradise Barcelona, na sličan način kao bar u Bejrutu, nazivom „slijepa ulica“ dvosmisleno definira beznađe, anarhiju kao odraz strašnih okolnosti u Libanonu – ali time ujedno žele poručiti da nikakve teškoće, nesreće i ostalo ne mogu srušiti dobru volju, a time i zabavu.

Jad Ballout

Dead End Paradise Barcelona  – prepušta vas odličnoj atmosferi, malo disko sjaja 70-ih, dašak kulinarstva i fini zalogaji, odlični kokteli i sve to uz razne ulične umjetnike.

Zanimljiv logotip bara inspiriran tiki kulturom, sastoji od ptice s očima u obliku cvijeta tiki šalica s lubanjom, libanonska obalna palma, tropski kišobran – kao da nam poručuje “zaboravi sve – samo se zabavi”.

A odlična zabava vas zasigurno očekuje u srijedu 17.5. u Landsky baru koji je ukoliko niste znali, ime bara na Remizi odabrao upravo simbolikom, po zagrebačkom tramvaju i prvoj hrvatskoj kondukterki Pauli Landsky.!

Dolazak  velikih svjetskih imena barske scene u Hrvatsku možemo zahvaliti tvrtki Alca Zagreb / Alca Beverages koja je sve snažnija u distribuciji i industriji jakih alkoholnih pića te koja je u suradnji s barom Bar Sistema u Splitu i brendovima Teeling Whiskey te Hine Cognac kao i suradnji s Landsky barom u Zagrebu i brendovima Tequila Arette i Teeling Whiskey organizirala njihov dolazak i mogućnost široj publici da uživa u ovoj mixology priči!

Svi ste pozvani!

 

 

 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Sir Rod Stewart lansirao na tržište vlastiti Wolfie’s Whisky!

Britanska rock zvijezda Sir Rod Stewart stvorio je vlastiti blended scotch whisky koji je dostupan u Velikoj Britaniji i SAD-u. Anna Maria Giambanco DiPietro iz revije Decanter uhvatila ga je tijekom njegove posljednje američke turneje kako bi saznala više.  Britanski...

3. TOP VINO by EVINO Festival / Ljubljana, 1. i 2. listopad 2023!

Treće izdanje prestižne manifestacije TOP VINO by EVINO Festival otvorit će svoja vrata u Ljubljani na Starom gradu,  1. i 2. listopada 2023.. Ova vinska fešta okupit će impresivnih 110 izlagača iz cijelog svijeta, nudeći posjetiteljima priliku da tijekom oba dana, od...

Otkrijte svijet vrhunskih rakija i likera – dođite na ZGrappa Festival!

Dobrodošli na najambiciozniji festival destilata ikada - ZGrappa Festival! Donosi nam vrhunske rakije i likere iz cijele regije na jedno mjesto, gdje će ljubitelji uživati u nezaboravnom iskustvu okusa i mirisa. ZGrappa Festival će se održati 13. i 14. listopada u...

PETKOM DAME BIRAJU – ISTRA TERRA MAGICA – Velikani Istre!

Nakon ljetne pauze nastavljaju se profinjena i elegantna tematska vinska druženja za dame u prostoru Sport Educa u Kaptol centru, uz razgovore o vinu, zalogajima i slatkim, a katkad i tabu - ženskim temama. Radionice su osmislile Anita Vukušić Crevar i Marija Vukelić....

“O’zapft is!” – Otvoren 188. Oktoberfest!

Ovogodišnji Oktoberfest održat će se na Theresienwiese u Münchenu od 16. rujna do 3. listopada 2023. godine. Otvoren je 188. minhenski Oktoberfest. Točno u podne, 16.09., ponovno je došlo vrijeme da se kaže "O'zapft is!"! Najveća narodna fešta na svijetu otvorena je...

Pin It on Pinterest

Share This