Špancir Burger Festival na Kapucinskom trgu u Varaždinu!

Prostrani Kapucinski trg i ove će godine biti dom Špancir Burger Festivalu gdje će posjetitelje dočekati prepoznatljive kućice koje tvore jedinstvenu gurmansku oazu. Nakon Dubrovnika, Bjelovara, Zadra i Omiša, slavni Burger Festival prije povratka u Zagreb svoju će ljetnu turneju okruniti na Špancirfestu u Varaždinu gdje će svi šetači i…

Prostrani Kapucinski trg i ove će godine biti dom Špancir Burger Festivalu gdje će posjetitelje dočekati prepoznatljive kućice koje tvore jedinstvenu gurmansku oazu. Nakon Dubrovnika, Bjelovara, Zadra i Omiša, slavni Burger Festival prije povratka u Zagreb svoju će ljetnu turneju okruniti na Špancirfestu u Varaždinu gdje će svi šetači i gurmani, Varaždinci i svi gosti najpoznatijeg uličnog festivala u Hrvatskoj moći od 23. kolovoza do 01. rujna uživati u neodoljivim delicijama koje će im spremati Chefs burger by Ivan Pažanin, Institut za burgere by Mate Janković, Škartoc Ljubavi, Beg’s Plant Based i Thai Thai Streetfood.

Uz nadasve originalne i slasne burgere sjajno idu ledeno pivo, vrhunska vina, domaće rakije i bogat izbor bezalkoholnih pića u kojima će posjetitelji moći uživati na Centralnom baru, dok će svi ljubitelji vrhunskih autorskih koktela doći na svoje posjetom Ginglebells kućici koja u ponudi ima čak 23 koktela, a za Varaždin izdvajaju svoje ljetne hitove: Basil Smash, Yuzu Collins, Pornstar Martini, Cold Brew Martini i Passionfruit Mojito.

DJ Robert Mareković

Za odličnu atmosferu i svakodnevni glazbeni program pobrinuo se Ozren Kanceljak te okupio vrhunske DJ-eve koji će svake večeri nastupati od 19:00 sati i garantirano rasplesati špancirere svih uzrasta. Festival će u petak otvoriti Cro Dance Party i DJ Xxxtended, u subotu Mr. Melody poziva – Hajde da ludujemo ove noći, DJ Kanca u nedjelju nastupa s programom Gloria, a vraća nam se i DJ Robert Mareković koji u ponedjeljak donosi Twist and Shout. Uslijedit će DJ Marin Bukljač i DJ Sladoled, a festival će zatvoriti izvrstan nastup iskusnog DJ-a Kance.

Usto, Špancir Burger Festival i ove će godine biti bajkovita adresa za cijelu obitelj. Najmlađi će šetači baš kao i lani do mile volje uživati u atraktivnoj Zagi Kids zoni s brojnim maštovitim sadržajima i aktivnostima. Očekuju ih tako veliki bazen s dječjim pedalinama, trampolin, dva bungee trampolina te tri napuhanca s vertikalnim penjanjem za različite uzraste, počevši već s mališanima od dvije godine na više. Cijelo vrijeme boravka u Kids zoni mališani će biti pod budnim i stručnim nadzorom animatora što roditeljima pruža mogućnost opuštenog druženja i uživanja u gurmanskoj ponudi Špancir Burger Festivala.

Ivan Pažanin & Mate Janković

A tamo će ih i ove godine dočekati nenadmašne kreacije prošlogodišnjih debitanata Špancirfesta, chefova Mate Jankovića i Ivana Pažanina. Slasni i slavni burgeri kao što su Jankovićev Bacon Jalapeño ili Pažaninova Crispy Kapula već su s razlogom stekli vojske obožavatelja diljem Hrvatske.

Bacon Jalapeño

Crispy Kapula

Spravljaju ih od 100% junetine iz hrvatskog uzgoja, domaćim umacima i u autorskim kombinacijama koje ne prestaju oduševljavati posjetitelje. Specijalno za Varaždin obojica spremaju i novitete kojima će bez imalo sumnje opet osvojiti brojna nepca. Na Kapucinskom trgu treću godinu zaredom širit će se zamamni mirisi i iz Škartoca ljubavi, prvog međimurskog street fooda na kotačima. Nakon što su lani apsolutno oduševljenje izazvali burgerom “Čupavi Zagorec”, ove godine ljubav šire kroz svojih pet jedinstvenih kreacija simpatičnih naziva:

Šumski Fakin

Šumski Fakin, Škartoc Burger, Fanko Čuča 2.0, Špekasti Dimsi i Vegano burger. Zanimljivo je da Šumskog Fakina, Škartoc i Špekastog Dimsija rade s 200 grama mesa mladog bika, Fanko Čuču od prženog pilećeg filea, a Vegano sadrži 150-gramski burger od cikle, kremu od graška, marinirano povrće i lisnatu salatu.“I ove godine dolazimo na kotačima na Špancirfest, očekujemo vas s dobrom zabavom, zafrkancijom i obiljem mesine. Ak’ nas još niste upoznali, prikolica s najviše Ljubavi vas čeka”, poručuju iz Škartoca ljubavi gdje će, već možemo predvidjeti, poseban hit festivala biti upravo Šumski Fakin u kojem mesu mladog bika društvo pravi umak od krem sireva, lisnata salatica, rajčica te karamelizirane gljive i luk.

Vegano burger

Da burgeri mogu izgledati i imati okus po mesu a da su u cijelosti napravljeni od namirnica biljnog porijekla i ove će godine u Varaždinu majstorski pokazati gastro inovator Eduard Beg koji svojim jedinstvenim kreacijama uvijek izaziva oduševljenje, a pozvani su ih kušati svi, bilo da ste vegan, vegetarijanac, fleksitarijanac ili zagriženi ljubitelj mesa. Ovi sočni i slasni Plant Based burgeri će vas nahraniti bez osjećaja umora ili težine, a moći ćete birati između Begs Trufflera koji je oduševio publiku u Omišu,  Begs Cheese Burgera kojeg obožavaju posjetitelji diljem Hrvatske i hita ljeta – Beg’s Chicky Burgera koji u plant based pecivu sadrži Amaze mariniranu piletinu, Greenvie gouda sir, Tzatziki umak, svježi krastavac i Iceberg salatu.

Pad Thai

Posebnu pak atrakciju svim špancirerima koji vole egzotične okuse donose ovogodišnji debitanti u Varaždinu, zagrebački Thai Thai Streetfood, koji na čak dvije lokacije u metropoli nudi autentične tajlandske okuse u jelima koje spremaju vrsne kuharice iz Tajlanda. Na ovogodišnjem izdanju Špancir Burger Festivala predstavit će svoj Tom Yum juneći burger koji donosi lagan i osvježavajući, karakterističan tajlandski okus,

Pulled Pork sendvič

zatim Pulled Pork sendvič koji osvaja kombinacijom slatkoće chutneyja i azijske coleslaw salate, a u ponudi će imati i svoje najprodavanije jelo, izdašni Pad Thai s prženim rezancima koje savršeno uravnotežuje pikantne okuse s daškom slatkoće. Egzotičnoj paleti pridružuje se i njihov originalni sladoled, tako da će i slatkoljupci doći na svoje.

Za ljubitelje slastica organizatori spremaju i posebna iznenađenja koja još ne smijemo otkrivati, ali garantiraju da će svi uzrasti njima biti oduševljeni. Kako ističu svi chefovi i organizatori, treće po redu izdanje Špancir Burger Festivala nova je prilika svim stanovnicima i gostima Varaždina i Špancirfesta osobno iskusiti zašto je ovaj festival najomiljeniji među ljubiteljima vrhunskog street fooda, te rekorder po posjećenosti u cijeloj regiji. Uz ove neodoljive pozivnice istinskih gurmanskih virtuoza, svim Špancirerima želimo odličnu zabavu i uživanje u bogatom programu 26. Špancirfesta uz redovito zaustavljanje na Kapucinskom trgu, gdje će i sami iveć s prvim zalogajima otkriti zašto baš o ovim burgerima svi pričaju u superlativima.

Pozivamo vas i da redovito pratite Burger festival na  Facebooku i Instagramu  za svakodnevne novosti, najave i brojna iznenađenja tijekom Špancir Burger Festivala.

 

Trajanje od 23. kolovoza do 01. rujna

Lokacija: Kapucinski Trg, Varaždin

Radno vrijeme: svaki dan od 16:00 do 01:00 sat

Ulaz:besplatan

 

Foto: Sandro Sklepić i PR Burger Festivala

****

Novi broj vinskog časopisa Vinske zvijezde – Ljetno izdanje!

 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

SECA – Goodbye summer Welcome olio nuovo!

S ponosom vam najavljujemo posljednji ovogodišnji event u našem malom raju i pozivamo vas da nam se pridružite u što većem broju. Garantiramo sveobuhvatno iskustvo i dobar provod. Dopustite da vam pobliže dočaramo zašto ovo ne želite propustiti: Sa završetkom...

Dani vina Jaska 2024

Nakon što su u velikom stilu proslavili svoj veliki 30. rođendan, Dani vina čekaju vas u posljednjem rujanskom vikendu, od 27. do 29. rujna, uz pregršt iznenađenja. Posvećeni kvaliteti, čistoći i svježini vina plešivičkih vinara, Dani vina za svoj su dom odabrali...

VINSKI GRAD POREČ u Parku Olge Ban od 19. – 29. rujna 2024!

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, direktor Turističke zajednice grada Poreča Nenad Velenik i Saša Špiranec, direktor Vinarta najavili su novu eno-gastronomsku manifestaciju koju će Park Olge Ban u Poreču ugostiti od 19. do 29. rujna ove godine. "Turistička...

U kongresnom centru Brdo održan deseti Salon Decanterom nagrađenih slovenskih vina!

U Kranju je ispisana povijest slovenske vinske scene jubilarnim desetim Salonom Decanterjevih nagrajenaca 2024.. Više od 250 sudionika iz sedam zemalja imalo je jedinstvenu priliku isprobati oko 150 vina, uključujući i one platinaste. Događaju je prisustvovalo preko...

Dođite na veliko otvorenje Vinarije Iuris i Iuris Wine Bara!

Veliko otvorenje Vinarije Iuris i Iuris Wine Bara održat će u subotu, 28.9.2024., od 12:00 do 22:00, u Hraščanskoj ul. 40 u Zagrebu. Cjelodnevna ulaznica po cijeni od 15€ kupuje se na ulazu te uključuje neograničeno kušanje vina uz pratnju finih zalogaja i sve...