Doživjeli smo Sloveniju u Zagrebu!

Palace Hotel Zagreb bio je domaćin osme u nizu poslovnih radionica u organizaciji portala Relaxino.com, tijekom koje su brojni hotelijeri i predstavnici ostalih turističkih subjekata iz Slovenije predstavili novitete u ponudi kojima žele privući još veći broj hrvatskih gostiju.

„Doživi Sloveniju“ već je prepoznatljiv naziv B2B radionice koju je otvorio ekonomski savjetnik pri Veleposlanstvu Republike Slovenije, Bernard Šrajner, poželjevši uspješnu predstojeću sezonu svim sudionicima.

Voditeljica Odjela za odnose s javnošću Slovenske turističke organizacije, Livija Kovač Kostantinovič, istaknula je da je za slovenski turizam 2018. godina bila rekordna te je sa skoro 6 milijuna turističkih dolazaka i 15,7 milijuna turističkih noćenja (8 % više dolazaka i 10 % više noćenja nego u 2017. godini), znatno premašen prosječan rast u Europi. 

Ključna tržišta Slovenije su i dalje Njemačka, Italija, Austrija, ali visoko četvrto mjesto zauzimaju gosti iz Hrvatske. U prošloj godini Hrvati su ostvarili (16,4 %) noćenja više nego godinu ranije, a više su i potrošili ( 12,2 %).

Najviše hrvatskih gostiju se već tradicionalno za boravka u Sloveniji odlučuje za planinski turizam ili odmor u toplicama, što su istaknule gospođe Špela Kavčič, voditeljica prodaje hotela Jelovica iz Bleda koji u novu sezonu ulazi u potpunosti renoviran i Nataša Mihajlović Grubiša, voditeljica prodaje Terme Krka koje svoju ponudu ove godine upotpunjuju novim toboganima u Dolenjskim toplicama.

Fokusiranost na razvoj zelenog, aktivnog i održivog turizma ono je što sve zahtjevniji turisti u Sloveniji prepoznaju i u sve većoj mjeri ju zbog te ponude odabiru za svoje odredište. Istaknula je to i Duška Kaliniz iz kulturno turističko rekreacijskog centra Radeče koje gostima nudi splavarenje na Savi. 

Gosti uživaju i u sve prepoznatljivijoj gastro ponudi koju je proslavila Ana Roš, proglašena najboljom kuharicom svijeta u 2017. godini, a dijelić te ponude mogli su kušati i sudionici radionice koji su degustirali birane okuse ekološkog meda „Pčelarstva Košale“ te u večernjim satima u vinoteci Bornstein degustirali vina poznatih slovenskih vinara.

Finom kapljicom uzvanike su počastile: „Vinarija Kregar“ iz Rogaške Slatine, „Vina Dornberg“ iz Bezeljskog, „Radgonske gorice“ iz Gornje Radgone, „Vinarija Graben – Albiana vina“ iz Dolenjskih toplica te „Vinska kuća Emino“ iz Podčetrteka.

POPIS PARTNERA iz Slovenije koji su sudjeluovali na radionici 4.4.2019. u hotelu PALACE:

 1. SLOVENSKA TURISTIČKA ORGANIZACIJA
 2. TURIZEM LJUBLJANA
 3. ZAVOD ZA TURIZEM MARIBOR – POHORJE
 4. ZAVOD ZA KULTURU BLED- BLEJSKI GRAD
 5. POSTOJNSKA JAMA
 6. RIMSKE TERME
 7. TERME OLIMIA
 8. THERME LAŠKO
 9. TERME KRKA
 1. TERME ZREČE-ROGLA
 2. SAVA HOTELS & RESORTS (Moravske toplice- Terme 3000, Zdravilišće Radenci, Bled, Terme Ptuj, Terme Banovci, Terme Lendava)
 3. ROGAŠKA SLATINA, BOUTIQUE HOTEL ATLANTIDA
 4. POHORJE RESORT
 5. HIT ALPINEA KRANJSKA GORA ( Hotel Kompas, Hotel Alpina, Ramada Resort Kranjska Gora, Ramada Hotel & Suites Kranjska Gora, Apartmani Vitranc)
 6. TERME DOBRNA
 7. HIT DD NOVA GORICA (Kranjska Gora, Hotel Špik)
 1. HOTEL ASTORIA BLED
 2. HOTEL JELOVICA BLED
 3. HOTEL KRIM, BLED
 4. HOTEL RIBNO, BLED
 5. HOTEL JEZERO, BOHINJ
 6.  KTRC – RADEČE
 7. ARS RAMOVŠ ZAVOD ZA UMETNOST – BREŽICE
 8. TURIZEM PODČETRTEK
 9. GOLTE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *