Suho zlato Principovca – kušanje vina Iločkih podruma berbe 2020!

Premijerno kušanje vrhunskih vina Iločkih podruma berbe 2020 Iločki podrumi premijerno su predstavili vrhunska vina nove berbe 2020. u lijepom ambijentu zagrebačkog Hotela Academia. Kušali smo graševinu, chardonnay i traminac uz novitet limitirane edicije vina najboljih berbi, Grand Collection. Direktorica marketinga Iločkih podruma, Karmela Tancabel, uvela je poslovne partnere, medije…

Premijerno kušanje vrhunskih vina Iločkih podruma berbe 2020

Iločki podrumi premijerno su predstavili vrhunska vina nove berbe 2020. u lijepom ambijentu zagrebačkog Hotela Academia. Kušali smo graševinu, chardonnay i traminac uz novitet limitirane edicije vina najboljih berbi, Grand Collection.

Direktorica marketinga Iločkih podruma, Karmela Tancabel, uvela je poslovne partnere, medije i prijatelje u priču o Suhom zlatu Principovca te održala prezentaciju i vođenu degustaciju.

Vina su kušana sljedećim redoslijedom:

  1. Graševina vrhunska 2020
  2. Graševina Grand Collection 2018
  3. Graševina Velika Berba 2011
  4. Chardonnay vrhunski 2020
  5. Chardonnay Grand Collection 2018
  6. Traminac vrhunski 2020
  7. Traminac Grand Collection 2019

 

xxx

Berba 2020.

Nova berba 2020 već sada obećava mnogo budući da je možemo opisati kao jednu od ljepših i manje zahtjevnih vinogradarskih godina.  Stoga su Iločki podrumi vrhunska vina ove berbe postavili za vertikalno kušanje uz bok velikim vinima njihove kolekcije.

Pokraj vrhunskih vina graševine, chardonnayja i traminca, uzvanici su premijerno uživali i u Grand kolekciji. Radi se o velikim vinima najboljih godišta, prikladno upakiranima u magnum boce atraktivnog dizajna, koja su stavljena na tržište u limitiranim edicijama.

Kako bi pokazali da zlata Iločkih podruma nisu samo suha, za kraj je sačuvan poluslatki Traminac Principovac 2019. koji je prije samo nekoliko dana na natjecanju Sélections Mondiales des Vins Canada među više od 1900 prijavljenih vina iz 32 zemlje svijeta osvojio i zlatnu medalju i titulu Best of show.

Prezentacija vina prošla je interaktivno, većina se uzvanika uključila kako bi podijelili svoje dojmove o vinu i dali konkretne sugestije za određena vina Iločkih podruma.

Graševina 2018 Magnum 

Zvijezda večeri bila je Graševina 2018,  u ruhu premijerno predstavljene Grand kolekcije. Da je Graševina Grand Collection 2018 uistinu veliko vino, potvrđuju domaća i svjetska priznanja vinskih stručnjaka: zlatna medalja s International Wine Challengea u Londonu 2020 godine, brončana medalja s Decantera 2020, kao i šampionska titula u kategoriji bijelih suhih i polusuhih vina na Sabatini 2020.

U istom ruhu Grand Collectiona predstavljeni su Chardonnay 2018 i Traminac 2019 koji su također potvrdili svoj status velikih vina.

Ove se godine ponovno kušala i neizostavna Graševina Velika berba 2011, vino Iločkih podruma s najljepšom pričom, staro 10 godina, koje još se još uvijek uspješno razvija i ide prema svom vrhuncu.

Traminac 2020.

Svi su s posebnim oduševljenjem komentirali tramince Iločkih podruma. Od vrhunskih vina nove berbe, Traminac 2020 je bez sumnje pokupio najviše pohvala. To vino je već sada u svom optimumu i s odličnim potencijalom dozrijevanja u boci.

S obzirom na činjenicu da je 2020. vinogradarska godina gotovo školski odrađena, možda ona bude nova 2011.  Ipak, vrijeme će pokazati kako će se graševina, chardonnay i traminac vrhunski pokazati u nekim budućim kušanjima.

 

više na:  https://www.ilocki-podrumi.hr/

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Volite li pošip, ovo je prava radionica za vas!

Priča počinje na Korčuli ... Kažu da su najbolji pošipi s Korčule, odakle je sorta i potekla, ali i na samom otoku ima različitih mikrolokacija, pozicija, terroira. Upoznat ćemo korčulanske i druge pošipe te osjetiti sličnosti i razlike! Što znamo o pošipu? Pošip...

Vinolog predstavio odlične nove etikete iz Bordeauxa!

Nove etikete iz Bordeauxa stigle u zagrebački Vinolog!  Bordeaux je ime grada u pokrajini Bordelais, svjetskoj prijestolnici crvenih cuvéea. Bordeaux je zasigurno prva misao koja nam padne napamet kada razmišljamo o francuskim crnim (crvenim) vinima.  Grad Bordeaux...

Najboje od Hvara – predstavljanje hvarskih vina u Splitu!

Najboje od Hvara – "B2B"hvarskih vinara u Splitu! U petak 03.12.2021. u 16h u hotelu Cornaro u Splitu, udruga Hvarski vinari, u suradnji s TZ općine Jelsa i TZ Splitsko-dalmatinske županije, organizira prvo B2B predstavljanje i kušanje hvarskih vina za predstavnike...

Pjenušci iz Franciacorte predstavljeni u Zagrebu!

Predstavljena vinarija Castello di Gussago la Santissima! U kavani zagrebačkog hotela Amadria Park Capital održano je 27. izdanje vinske radionice "Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom". Gost Tomislava Stiplošeka bio je Dario Čović, direktor tvrtke Stock Hrvatska...

Vina Burnum – u zagrljaju povijesti, kraj kraljevskoga Knina!

Vinarija Burnum pored Knina, (selo Vrbnik), ime je dobila po rimskom amfiteatru i logoru (lat. Burnum Municipium) koji pripada nacionalnom parku Krka. Vinarija za sada ima dva cuvéea, bijeli i crni te pjenušavo vino od babića, napravljeno tradicionalnom metodom....

Pin It on Pinterest

Share This