Suho zlato Principovca – kušanje vina Iločkih podruma berbe 2020!

Premijerno kušanje vrhunskih vina Iločkih podruma berbe 2020 Iločki podrumi premijerno su predstavili vrhunska vina nove berbe 2020. u lijepom ambijentu zagrebačkog Hotela Academia. Kušali smo graševinu, chardonnay i traminac uz novitet limitirane edicije vina najboljih berbi, Grand Collection. Direktorica marketinga Iločkih podruma, Karmela Tancabel, uvela je poslovne partnere, medije…

Premijerno kušanje vrhunskih vina Iločkih podruma berbe 2020

Iločki podrumi premijerno su predstavili vrhunska vina nove berbe 2020. u lijepom ambijentu zagrebačkog Hotela Academia. Kušali smo graševinu, chardonnay i traminac uz novitet limitirane edicije vina najboljih berbi, Grand Collection.

Direktorica marketinga Iločkih podruma, Karmela Tancabel, uvela je poslovne partnere, medije i prijatelje u priču o Suhom zlatu Principovca te održala prezentaciju i vođenu degustaciju.

Vina su kušana sljedećim redoslijedom:

  1. Graševina vrhunska 2020
  2. Graševina Grand Collection 2018
  3. Graševina Velika Berba 2011
  4. Chardonnay vrhunski 2020
  5. Chardonnay Grand Collection 2018
  6. Traminac vrhunski 2020
  7. Traminac Grand Collection 2019

 

xxx

Berba 2020.

Nova berba 2020 već sada obećava mnogo budući da je možemo opisati kao jednu od ljepših i manje zahtjevnih vinogradarskih godina.  Stoga su Iločki podrumi vrhunska vina ove berbe postavili za vertikalno kušanje uz bok velikim vinima njihove kolekcije.

Pokraj vrhunskih vina graševine, chardonnayja i traminca, uzvanici su premijerno uživali i u Grand kolekciji. Radi se o velikim vinima najboljih godišta, prikladno upakiranima u magnum boce atraktivnog dizajna, koja su stavljena na tržište u limitiranim edicijama.

Kako bi pokazali da zlata Iločkih podruma nisu samo suha, za kraj je sačuvan poluslatki Traminac Principovac 2019. koji je prije samo nekoliko dana na natjecanju Sélections Mondiales des Vins Canada među više od 1900 prijavljenih vina iz 32 zemlje svijeta osvojio i zlatnu medalju i titulu Best of show.

Prezentacija vina prošla je interaktivno, većina se uzvanika uključila kako bi podijelili svoje dojmove o vinu i dali konkretne sugestije za određena vina Iločkih podruma.

Graševina 2018 Magnum 

Zvijezda večeri bila je Graševina 2018,  u ruhu premijerno predstavljene Grand kolekcije. Da je Graševina Grand Collection 2018 uistinu veliko vino, potvrđuju domaća i svjetska priznanja vinskih stručnjaka: zlatna medalja s International Wine Challengea u Londonu 2020 godine, brončana medalja s Decantera 2020, kao i šampionska titula u kategoriji bijelih suhih i polusuhih vina na Sabatini 2020.

U istom ruhu Grand Collectiona predstavljeni su Chardonnay 2018 i Traminac 2019 koji su također potvrdili svoj status velikih vina.

Ove se godine ponovno kušala i neizostavna Graševina Velika berba 2011, vino Iločkih podruma s najljepšom pričom, staro 10 godina, koje još se još uvijek uspješno razvija i ide prema svom vrhuncu.

Traminac 2020.

Svi su s posebnim oduševljenjem komentirali tramince Iločkih podruma. Od vrhunskih vina nove berbe, Traminac 2020 je bez sumnje pokupio najviše pohvala. To vino je već sada u svom optimumu i s odličnim potencijalom dozrijevanja u boci.

S obzirom na činjenicu da je 2020. vinogradarska godina gotovo školski odrađena, možda ona bude nova 2011.  Ipak, vrijeme će pokazati kako će se graševina, chardonnay i traminac vrhunski pokazati u nekim budućim kušanjima.

 

više na:  https://www.ilocki-podrumi.hr/

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Škrlet u čaši kao najava za ŠkrletOvO!

U srcu Moslavine, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvoj, zaštitu okoliša i prirodu Sisačko-moslavačke županije, pod vodstvom župana Ivana Celjaka, ponosno je predstavio svoju prvu manifestaciju "Škrlet u čaši" 16. ožujka. Ova inicijativa imala je za cilj...

Vinske zvijezde za prvi dan proljeća donose Uskršnja vina!

Na prvi dan proljeća, 21.3.2024. stručna komisija je ocjenjivala vina za Uskrs u zagrebačkoj Esplanadi, u restoranu Zinfandel. Najbolje ocijenjena vina su bila crna: najviše bodova dobio je Degrassijev Terre Blanche Cuvée Rouge Riserva 2013 (95),  drugi je plavac mali...

Najveće natjecanje za rosé vina na svijetu ove godine dolazi u Split!

Najveće specijalizirano natjecanje za rosé vina na svijetu, naziva Concours Mondial de Bruxelles – Rosé Wines Session održava se u Splitu od 20. do 22. ožujka. Udruženje Vino Dalmacije organizator je još jedne važne vinske manifestacije te domaćin značajnom broju...

Vinske zvijezde 2024 #1- dva bijela i dva crna srebra!

Vinske zvijezde proslavile su desetu obljetnicu na svojem ocjenjivanju u zagrebačkom restoranu Vinodol. Tema prvog ocjenjivanja u 2024. godini bila je "ljubavna vina", odnosno vina koja bismo rado uživali uz romantičnu večeru na Valentinovo. Neka od vina isticala su...

Obiteljska tradicija – Uskrs u zagrebačkoj Esplanadi!

Kultni zagrebački hotel savršeno je mjesto za obiteljski Uskrs: gurmanski užici, pjenušava dobrodošlica, selekcija vrhunskih vina, klavirska glazba i uskrsna potraga za pisanicama za djecu samo su dio iskustva koje će zasigurno obilježiti ovaj blagdan. Iskoristite...