FOOLING AROUND: Sparkling Edition na Oleander terasi hotela Esplanade!

  Adventski spektakl FOOLING AROUND ponovno će transformirati Oleander terasu hotela Esplanade u epicentar društvenog života grada s fenomenalnom gastro scenom, vrhunskim chefovima i odličnim glazbenim programom. Najlepša terasa u Zagrebu postat će blistava kozmopolitska blagdanska destinacija od 1. prosinca do 1. siječnja 2024. tijekom treće godine gostovanja ovog spektakularnog…

 

Adventski spektakl FOOLING AROUND ponovno će transformirati Oleander terasu hotela Esplanade u epicentar društvenog života grada s fenomenalnom gastro scenom, vrhunskim chefovima i odličnim glazbenim programom.

Najlepša terasa u Zagrebu postat će blistava kozmopolitska blagdanska destinacija od 1. prosinca do 1. siječnja 2024. tijekom treće godine gostovanja ovog spektakularnog događaja. FOOLING AROUND: Sparkling Edition donosi očaravajuće blagdansko ozračje, bogat glazbeni program, vrhunske gastro kreacije najpoznatijih hrvatskih chefova te ekskluzivnu ponudu pjenušaca kojima ćemo nazdravljati prema godini koja odlazi, uz iskrene želje za najbolju novu koja dolazi.

Koncept vrhunskog kulinarstva u street style varijanti, s potpisom ključnih imena hrvatske gastronomske scene, prisutan je jedino na ovoj elegantnoj i urbanoj adventskoj lokaciji – epicentru društvenog života grada. Fooling Around mamac je za hedoniste, gastronome i ljubitelje blagdanske atmosfere.

Ana Grgić Tomić, višestruko nagrađivana chefica hotela Esplanade s posebnim priznanjem Svjetske gastronomske organizacije i zelenom Michelinovom zvjezdicom za održivi koncept restorana Zinfandel’s, obogatit će ovogodišnje izdanje festivala svojim kreativnim gourmet konceptom. Treći put zaredom na Fooling Around street sceni, Ana će posjetiteljima predstaviti slasna jela poput crostate s bakalarom i vrućih kroketa s kulenom, a neće izostati ni Esplanadine štrukle koje su već postale klasik.

Chef Deni Srdoč, dobitnik Michelinovih zvjezdica za dva restorana, ekskluzivno će za FOOLING AROUND u Zagrebu ponuditi svoja kreativna jela s potpisom, inače dostupna gostima Hidden wine bistroa u Rijeci. Burgere, janjeći pita bread i morski hot dog poslužit će uz neočekivano zabavne priloge, dodatno pridonoseći ukupnom doživljaju.

Street food koncept pod vodstvom Maria Mandarića, La Porchetteria, inspiriran je talijanskim porchetta sendvičima koje je pripremio ovaj chef s velikim međunarodnim iskustvom, danas glavnim chefom Noela, jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom. Chefovi Matija Bogdan i Marko Palfi, potaknuti prošlogodišnjom suradnjom, nastavljaju sa sada već provjereno uspješnom fuzijom svojih kulinarskih vještina. Njihov koncept, baziran na bliskoistočnoj kuhinji, oduševit će posebno ljubitelje raznih začina.

Vid Nikolić, prepoznat kao najveći autoritet u svijetu azijske kuhinje na domaćoj gastro sceni, premijerno će predstaviti dio ponude kojom će najaviti KIYOMI – novi restoran i bar u srcu Zagreba, posvećen okusima i gastronomiji sa stilom.

Chefu Mati Jankoviću uspjelo je kroz njegov popularni Institut za kobasice jedno od najpopularnijih adventskih jela pretvoriti u pravi gastronomski užitak. I ove godine gosti će uživati u najfinijim ručno rađenim kobasicama po njegovoj recepturi u kombinaciji s posebno osmišljenim prilozima.

Neodoljivu kompoziciju ponude sedam gastro kućica zaokružuje omiljena, tradicionalna, opjevana dalmatinska delicija – fritula. Potpisuju je oni koji su ju opjevali. Fritula by Grašo ostaje najglasnija, a premijerno ovog adventa, uronjena u neočekivane okuse, postaje i najslasnija.

Nema boljeg trenutka u godini od prosinačkih dana za nazdraviti svemu iza i ispred nas. Na FOOLING AROUND: Sparkling Edition, gosti festivala će se ugrijati uz tople koktele i ekskluzivnu selekciju pića na Bubble baru te uz najbolji domaći craft Old Pilot’s Gin, koji će kuhati Gingle Bells ekipa.

Adventsku čaroliju ispunjenu neodoljivim mirisima i okusima, koje će širiti ova gastro kompozicija, zaokružit će bogat glazbeni program powered by OTP banka, čiji je cilj širiti blagdansku vibru, rasplesati i raspjevati posjetitelje uz nastupe Novih Fosila, Swingersa i Soul Fingersa. Dvije večeri rezervirane su za nastupe sjajnih tribute bendova: Abba Real Tribute Band i Dino Dvornik Tribute. Uz koncertne nastupe, za trajno dobru atmosferu bit će zaduženi brojni popularni DJ-i zagrebačke klupske scene.

FOOLING AROUND: Sparkling Edition ovog će adventa biti mjesto stvaranja nezaboravnih uspomena, blistavih gastro i glazbenih priča. Bit će to mjesto susreta nasmijanih lica i stvaranja sretnih priča u čudesnom blagdanskom ozračju. Otvorenje FOOLING AROUND: Sparkling Edition je 1. prosinca u 17:00 sati, a festival će biti otvoren svaki dan od 12:00 do 22:00 sata. Sve detalje o bogatom gastro i glazbenom sadržaju pratite na FOOLING AROUND društvenim mrežama: Instagram i Facebook.

Fotografije: Sandro Sklepić / Fooling Around

 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Po 3. put kušamo međimurska vina – Najava Urbanovog u Zagrebu!

Društvo Međimuraca u Zagrebu, u partnerstvu s Udrugom vinara Hortus Croatie, pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Turističke zajednice Međimurske županije, s ponosom najavljuje treće izdanje događaja "Najava Urbanovog u Zagrebu". Tom prilikom pozivaju sve...

Dojmovi sa zadnjeg Weekend Food Festivala u Rovinju…!

Najbolji odabir okusa i sadržaja ove je godine u staru rovinjsku Tvornicu duhana privukao više od 2500 tisuće posjetitelja, koji su tijekom tri dana trajanja trećeg po redu Weekend Food Festivala imali priliku učiti i družiti se s najboljima od najboljih kad je...

Povodom 30. rođendana Pivovare Medvedgrad – Brundanje uz najjače hrvatske rock ikone! 

Središnja Medvedgradova rođendanska proslava na najjačem dvodnevnom rock događaju u Hrvatskoj! Pivovara Medvedgrad 5. i 6. srpnja u svom dvorištu u Huzjanovoj 36 slavi veliki jubilej na najrockerskiji mogući način, s dva dana nezaustavljivog Brundanja - Craft, Rock...

Casanova Rosé nova vinska senzacija iz vinskog podruma TILIA estate!

Nakon uspjeha pjenušca EL (Emperor of Love) Brut Nature Roséa – stiže najnovija kreacija Matjaža Lemuta, enologa i vlasnika vinskog podruma TILIA estate - Kuća crnog pinota iz Slovenije, Casanova Rosé  premijerno je predstavljen javnosti putem 11. Pink Day, festivala...

Najavljena 30. Vinistra!

Promotivnim filmom i predstavljanjem novog, modernog vizualnog identiteta u Zagrebu najavljeno jubilarno 30. izdanje Vinistre! Sve je spremno za 30. Vinistru, izložbu vina i vinske opreme koja je odavno postala omiljeno mjesto susreta vinskih profesionalaca i...