Adventska gastro čarolija na Oleander terasi hotela Esplanade – Fooling Around!

Adventska ponuda vrhunskih gastronomskih kreacija najpoznatijih domaćih chefova zabavlja nepca na kultnoj  Oleander terasi hotela Esplanade. Oleander terasa hotela Esplanade, odjevena u blagdansko ruho, već treću godinu blista posebnim sjajem, predstavljajući pravu gastro čaroliju pod nazivom FOOLING AROUND: Sparkling Edition. Ovaj adventski festival, čije je otvorenje bilo 1. prosinca, nudi…

Adventska ponuda vrhunskih gastronomskih kreacija najpoznatijih domaćih chefova zabavlja nepca na kultnoj  Oleander terasi hotela Esplanade.

Oleander terasa hotela Esplanade, odjevena u blagdansko ruho, već treću godinu blista posebnim sjajem, predstavljajući pravu gastro čaroliju pod nazivom FOOLING AROUND: Sparkling Edition. Ovaj adventski festival, čije je otvorenje bilo 1. prosinca, nudi raznovrstan program i vrhunske delicije, uz neodoljivu ponudu domaćih i stranih pjenušaca, sve do 1. siječnja 2024. godine.

Sedam, kažu, sretan je broj, a šest chefova i jedna chefica udružili su snage kako bi kreirali poseban street style menu koji će zadovoljiti sva nepca posjetitelja ove atraktivne adventske lokacije.

Ana Grgić Tomič

Chefica Ana Grgić Tomić za FOOLING AROUND pripremila je iznimne krokete od kulena, mariniranu junetinu, crostatu s kremastim bakalarom, vruću kremastu juhu, te omiljene Esplanadine štrukle. U slatkom dijelu ponude ističu se poširane kruške, originalni Clafoutis te brownie od čokolade i tonke, potpisane rukom hotelske slastičarke Mirjane Špoljar.

Crostata s kremastim bakalarom 

Topli kokteli s potpisom Vjenceslava MadićaKishonija savršeno zaokružuju street style verziju gastro ponude najluksuznijeg zagrebačkog hotela.

Chef Deni Srdoč

Chef Deni Srdoč, predstavljajući izbor svog riječkog Hidden Wine bistroa, donosi na meni losos orlie, lamb pita bread wrap te hidden burger kao glavna jela, uz priloge poput raznovrsnih krumpirića te toplih slatkih canoli. Sve ove delikatese mogu se upariti s odabranim vinima iz ponude.

Chef Mario Mandarić

Mario Mandarić, glavni chef Noela, jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom, zahtjevnim nepcima koja su uvijek u potrazi za novim, inspirativnim okusima, nudi dosta dobru pečenicu, classic kobasicu i hot dog te talijanski porchetta sendvič, a za desert fritule s raznim domaćim umacima.

Fuzija chefova Matije Bogdana i Marka Palfija je utemeljena ne samo na ljubavi prema hrani, nego i na geografskoj pripadnosti. Dvojac koji dolazi iz Međimurja fuzioniranjem stvara  neočekivane menije. Gostima Fooling Arounda nude beef tartar, juneću i janjeću koftu, gozleme i buncek burger. Jela su to s dvostrukim potpisom i jednim pečatom izvrsnosti.

Chefovi Marko Palfi i Matija Bogdan

Ljubitelji azijske kuhinje na FOOLING AROUND:Sparkling Edition prvi će istražiti jela s menua restorana KIYOMI, kojeg premijerno predstavlja chef Vid Nikolić, a čije će otvorenje u 2024. obogatiti gastronomsku scenu Zagreba. Jela naziva Char Shu, Gyoza chicken, Shumai te desert Obanyaki bogatstvom okusa zadovoljit će i najzahtjevnija nepca dok ljubitelje smrznutih slastica očekuje Matcha sladoled s azuki grahom.

Institut za kobasice chefa Mate Jankovića i ove će godine biti omiljeno mjesto za sve obožavatelje ove kraljice adventske gastro tradicije. Smokey debricinka, kranjska sa sirom, Frankfurterka, Bavarska te šiš kobas sa sirom serviraju se uz bogate kombinacije priloga koje gosti mogu i sami odabrati i tako se počastiti jelom kojeg su sukreirali.

Chef Mate Janković

Samo na FOOLING AROUND: Sparkling Edition može se kušati i opjevana dalmatinska delicija. Slavna Grašina „Fritula“ za potrebe adventske premijere preimenovana je u „Freetula by Grašo“ budući da su recepture umaka kako ističe njegova ekipa iz “Krivih ljudi”, kreirane u free style verziji. Očekuje se da će gosti, nakon što se počaste slanim i/ili slatkim fritulama, od sreće i sami zapjevati.

Fritula by Grašo

Najtopliji kokteli ovog adventa u ponudi su na Central Station baru, a raznolike okuse domaćeg craft Old Pilot’s gina skuhat će Gingle Bells ekipa. Svakog tjedna će se, počevši od 12. prosinca, održavati i Culinary Affair powered by METRO, kulinarski show uživo s humanitarnim notom, u okviru kojeg će razna jela u paru pripremati chefovi i njihovi gosti.

Brownie od čokolade i tonke Mirjane Špoljar.

Blistavu blagdansku atmosferu na naposebnijoj adventskoj lokaciji u Zagrebu, obećava i bogat glazbeni program. Uz nastup  popularnih Dj, svake će se srijede pjevati i plesati uz live nastupe. Prvi je na rasporedu koncert Sanje, Marinka i Zeca uz najveće hitove Novih Fosila svima na dar za blagdan sv. Nikole, a potom slijede koncerti Dino Dvornik Tribute benda, Abba Real Tribute benda, dok zadnju u nizu koncertnih srijeda, 27. prosinca zatvaraju Robert Mareković i Swingers band.

Terasa Esplanade otvorena je radnim danom od 12 do 23h, a vikendom od 11 do 23h.
Sve detalje o bogatom gastro i glazbenom sadržaju pratite na FOOLING AROUND društvenim mrežama: Instagram i Facebook.

FOOLING AROUND: Sparkling Edition predstavlja nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje vrhunske gastronomije i uglednih pjenušaca te pruža priliku za stvaranje dragocjenih blagdanskih trenutaka.

Fotografije: Sandro Sklepić

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Po 3. put kušamo međimurska vina – Najava Urbanovog u Zagrebu!

Društvo Međimuraca u Zagrebu, u partnerstvu s Udrugom vinara Hortus Croatie, pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Turističke zajednice Međimurske županije, s ponosom najavljuje treće izdanje događaja "Najava Urbanovog u Zagrebu". Tom prilikom pozivaju sve...

Dojmovi sa zadnjeg Weekend Food Festivala u Rovinju…!

Najbolji odabir okusa i sadržaja ove je godine u staru rovinjsku Tvornicu duhana privukao više od 2500 tisuće posjetitelja, koji su tijekom tri dana trajanja trećeg po redu Weekend Food Festivala imali priliku učiti i družiti se s najboljima od najboljih kad je...

Povodom 30. rođendana Pivovare Medvedgrad – Brundanje uz najjače hrvatske rock ikone! 

Središnja Medvedgradova rođendanska proslava na najjačem dvodnevnom rock događaju u Hrvatskoj! Pivovara Medvedgrad 5. i 6. srpnja u svom dvorištu u Huzjanovoj 36 slavi veliki jubilej na najrockerskiji mogući način, s dva dana nezaustavljivog Brundanja - Craft, Rock...

Casanova Rosé nova vinska senzacija iz vinskog podruma TILIA estate!

Nakon uspjeha pjenušca EL (Emperor of Love) Brut Nature Roséa – stiže najnovija kreacija Matjaža Lemuta, enologa i vlasnika vinskog podruma TILIA estate - Kuća crnog pinota iz Slovenije, Casanova Rosé  premijerno je predstavljen javnosti putem 11. Pink Day, festivala...

Najavljena 30. Vinistra!

Promotivnim filmom i predstavljanjem novog, modernog vizualnog identiteta u Zagrebu najavljeno jubilarno 30. izdanje Vinistre! Sve je spremno za 30. Vinistru, izložbu vina i vinske opreme koja je odavno postala omiljeno mjesto susreta vinskih profesionalaca i...