Kilchoman European Tour 2024 gostuje u Finim stvarima!

Fine stvari, selektor najfinijih svjetskih destilata za Hrvatsku, u prvoj polovici travnja ponovno dovodi okuse škotske destilerije Kilchoman u Zagreb! Kilchoman destilerija, kao dio svoje europske turneje “Kilchoman European Tour 2024.”, ponovno će gostovati u Finim stvarima i pružiti svim uzvanicima vrhunsko viski iskustvo. Ovom prilikom, dan će biti podijeljen…

Fine stvari, selektor najfinijih svjetskih destilata za Hrvatsku, u prvoj polovici travnja ponovno dovodi okuse škotske destilerije Kilchoman u Zagreb!

Kilchoman destilerija, kao dio svoje europske turneje “Kilchoman European Tour 2024.”, ponovno će gostovati u Finim stvarima i pružiti svim uzvanicima vrhunsko viski iskustvo. Ovom prilikom, dan će biti podijeljen na dva dijela: podnevno druženje uz degustaciju 5 viskija iz palete Kilchomana i večernja radionica / degustacija koju će voditi jedan od članova obitelji Wills, vlasnika destilerije Kilchoman. Oba događanja održat će se u lokalu Finih stvari u Cankarevoj 5 u Zagrebu.

Kilchoman European Tour 2024. veća je od prošlogodišnje turneje te će ove godine u svega 10 tjedana obići 20 zemalja. U Hrvatsku stižu samo na jedan dan, 6. travnja 2024. Oduševljeni prošlogodišnjim odazivom u Hrvatskoj, točnije u Finim stvarima, pozivaju sve ljubitelje viskija i one koji će to tek postati. Osim limitirane edicije viskija pripremljene posebno za ovogodišnju europsku turneju, posjetitelji će među prvima imati priliku probati nove edicije, upoznati tim, čuti neke priče iz života u Kilchomanu i zabaviti se kušajući izvrsne viskije.

***

Povodom gostovanja 6. travnja 2024. od 12 do 15 sati bit će organizirana degustacija pet vrhunskih viskija iz palete Kilchomana, od kojih će neki biti predstavljeni prvi put.

Kušat ćete:

  • Kilchoman Machir Bay  2cl
  • Kilchoman Tour Edition 2024.  2cl
  • Kilchoman PX 2cl
  • Kilchoman Small Batch – STR 2cl
  • Kilchoman Loch Gorm 2cl

Večernja radionica, koja će se održati od 19 do 21 sat, bit će organizirana za samo 16 sretnika koji će uživati u predavanju gospodina Georgea Willsa te će, osim nekih novih i starih okusa, moći kušati i Kilchoman star 16 godina. Na večernjoj radionici će se, osim predavanja gospodina Willsa i degustacije, putem video veze uključiti i tim iz Kilchoman destilerije s otoka Islay direktno u Zagreb. Ulaznica uključuje poklon paket s bocom viskija iz ograničene serije Kilchoman Tour Edition 2024, tasting selekciju viskija i radionicu koju će voditi jedan od članova obitelji Wills iz Kilchoman destilerije.

Degustirat ćete:

  • Kilchoman New Make 2cl
  • Kilchoman Machir Bay 2cl
  • Kilchoman 16 Y.O.  2cl
  • Kilchoman Batch Strength – STR 2cl
  • Kilchoman Loch Gorm 2cl
  • Kilchoman PX 2cl

Ulaznice za Kilchoman Tour Edition 2024 dostupne su na webshopu Finih stvari (finestvari.hr) po cijeni od 30 eura za podnevnu degustaciju i 100 eura za večernju radionicu.

***

Kilchoman je jedna od rijetkih europskih destilerija koja za proizvodnju viskija koristi ječam u potpunosti proizveden na vlastitoj farmi. Osnovana 2005. godine, u vlasništvu je obitelji Wills, koja zadržavanjem svih dijelova proizvodnog procesa na škotskom otoku Islay, čuvenom po nekim od najstarijih i najboljih viskija na svijetu, njeguje tradiciju zaslađenog, destiliranog, sazrelog i buteljiranog viskija na jednom mjestu, što se stručnom terminologijom onda može nazivati Single Farm Single Malt Scotch Whisky.

“Veselimo se što će tim iz Kilchoman destilerije ponovno gostovati baš kod nas u Zagrebu, a dolazak gospodina Willsa dodatno će začiniti cijeli ovaj jedinstveni viski doživljaj. Kao i prošle godine, ovime smo posjetiteljima ponudili priliku da si priušte vrhunsku bocu, ali i isprobaju nekoliko novih”, poručuje Zlatko Ivkić, direktor Finih stvari.

Fine stvari su selektor i distributer najfinijih alkoholnih destilata za Hrvatsku, koji potiče odgovorno konzumiranje alkoholnih pića. Inače organizator kultnog Whisky Leaks događanja, Fine stvari nisu samo mjesto kupovine vrhunskih pića, nego i razmjene znanja za sve vrsne poznavatelje svijeta destilata, ali i one koji ga tek otkrivaju. Tako se ovdje od otvorenja u jesen 2022. godine redovito održavaju tematske radionice pod vodstvom industrijskih eksperata koji kroz neformalna druženja i degustacije govore o uzbudljivoj povijesti vrhunskih pića, tipologijama i načinima proizvodnje.

www.finestvari.hr

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Kilchoman European Tour 2024 gostuje u Finim stvarima!

Fine stvari, selektor najfinijih svjetskih destilata za Hrvatsku, u prvoj polovici travnja ponovno dovodi okuse škotske destilerije Kilchoman u Zagreb! Kilchoman destilerija, kao dio svoje europske turneje "Kilchoman European Tour 2024.", ponovno će gostovati u Finim...

13 years old Lochindaal – prvi hrvatski single malt whisky s otoka Islay!

Prvi hrvatski - privatno - napunjen viski iz bačve stigao je na domaće tlo! Radi se o Lochindaalu,13-godišnjem single malt viskiju s 50 ppm! Izraz PPM uobičajen je u industriji viskija, posebno kada je riječ o viskijima s otoka Islay. PPM (parts per million - dijelovi...

Pričajmo o rumu – priča o Renegade rumovima!

U srcu Granade, otoka bogate povijesti i kulture na jugoistoku Karipskog mora, smjestila se destilerija Renegade. Ova destilerija nije poput ostalih. Njezina priča nije samo o proizvodnji pića već i o oživljavanju tradicije i stvaranju novih iskustava. Destilerija...

Ljubičasti gin s okusom Mediterana – novi hit destilerije Kostelac!

Esencije agruma i aromatičnog bilja poput lavande i ružmarina, najkvalitetniji pšenični destilat te čista voda s Papuka podarili su, kažu, vrhunski okus ginu Mountain Creek Taste of Mediterranean destilerije Kostelac. Osvojio je zlatnu medalju za iznimnu kvalitetu i...

Cognaci François Voyer predstavljeni u Vrutku!

U ekskluzivnom prostoru zagrebačkog distributera vina i alkoholnih pića Vrutak, održano je predstavljanje i degustacija francuskih konjaka  renomiranog brenda François Voyer. Gosti su imali priliku zaranjati u svijet izuzetne elegancije i tradicije ovog proizvođača...