VINSKA AKADEMIJA – nova generacija ljubitelja vina

“Mi uživamo u moru okusa, sparivanju vina i hrane te u konačnici slavljenju života. Vina obožavamo i vina živimo te se nadamo da uspijevamo dio te ljubavi prenijeti na sve vas.“  – tako nam govore organizatori iz Wine Academy Croatia! A evo tko su oni:

WSET (Wine and Spirit Education Trust) je najprestižnija svjetska vinska škola za edukaciju o vinu i žestokim pićima. U kolokvijalnom govoru često spominjana kao “Oxford” u vinarstvu, institucija djeluje u preko 55 zemalja svijeta. Samo u 2014. godini različite WSET programe završilo je preko 61.000 ljudi.  Još od 1969. godine održava kvalitetne seminare za profesionalce u vinskoj industriji, a već neko vrijeme WSET je otvorio vrata i svim ostalim ljubiteljima vina. Zbog kvalitetnog obrazovnog programa i sistematičkog pristupa izrastao je u jednu od najutjecajnijih obrazovnih institucija u području vina i žestokih pića.

WSET vinska škola djeluje kroz mrežu certificiranih trenera (APP – Approved Programme Providers). Njih više od 1.000 svakodnevno organizira WSET programe po svijetu pružajući priliku polaznicima da sistematično upoznaju fascinantan svijet vina. Eno kultura d.o.o. je WSET Approved Programme Provider (APP) ili vinska škola za WSET kvalifikacije u Hrvatskoj. Wine Academy Croatia je zaštićeni brand Eno kulutre.

 

Vinska i restoranska scena u Hrvatskoj ubrzano se razvija. Sve je više istinskih zaljubljenika u vina koji su ujedno i sve zahtjevniji gosti. Od ugostiteljskog osoblja se očekuju savjeti o sljubljivanju vina i hrane, kvalitetno predstavljanje vina gostu prije konzumacije i profesionalno serviranje. Namijenjena je :

  • ugostiteljstvu
  • distribuciji i maloprodaji vina
  • veleprodajnim lancima
  • proizvodnji vina
  • vinskim kritičarima
  • blogerima i novinarima
  • vinskim entuzijastima
  • kolekcionarima
  • te svim onima koji tek ulaze u svijet vina

Vinska škola se sastoji od 3 temeljna stupnja i diplome, te je osmišljen vodeći računa o nivou znanja koje polaznik već posjeduje:

Nakon svakog uspješno završenog programa (ispita), polaznik dobija međunarodno priznati certifikat. Institut Master of Wines preporuča WSET Level 4 – Diploma kao preduvjet za Master of Wine kandidate.

Upravo je završio termin predavanaja WSET Level 2 održan početkom ožujka,a u pripremi su Level 2 Termin 2 od 17.03 / 18.03. / 31.03. / 01.04  i  WSET Level 3 koji počinje u terminima od : 07.04 / 08.04. / 21.04. / 22.04. / 28.04. / 29.04. / 05.05. / 06.05

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *