Hrvatski gin proglašen je najboljim na svijetu!

Old Pilots Gin proglašen najboljim na svijetu, a ovo je prvi puta da je na natjecanju IWSC-u (International Wine & Spirit Competition), koje se održava od 1969, trofej zauzeo hrvatski proizvod.

Ovo je veliki uspjeh dvojice prijatelja, bivših vojnih pilota, Hrvoja Bušića i Tomislava Anadolca.

Priča koja stoji iza Old Pilot´s Gina svakako je zanimljiva, dvojica zaljubljenika u destilate i visine, Hrvoje i Tomislav upoznali su se na akademiji za vojne pilote u Zadru, prije dvadesetak godina. Kako su im destilati oduvijek bili njihova ljubav i strast, a trend gina krenuo je pokoravati svijet, ozbiljno su razmišljali o pokretanju vlastite destilerije. U destileriji koju su nazvali „Duh u boci“ započeli su proizvoditi craft gin koji je bio u potpunosti hrvatski proizvod. U proizvodnji koriste domaće aromate poput lišća maslina, borovice iz Otočca, kadulje, lavande, anđelike i narančine korice. Vizualni identitet djelo je zagrebačkog design studija Kofein. A njihova moderno opremljena destilerija opremljena je nizozemskom tehnologijom budući da je Hrvoje bio na edukaciji u Nizozemskoj gdje je i postao certificirani destiler.

Vizualni identitet djelo je zagrebačkog design studija Kofein. A njihova moderno opremljena destilerija opremljena je nizozemskom tehnologijom budući da je Hrvoje bio na edukaciji u Nizozemskoj gdje je i postao certificirani destiler.

Fotografije: Old Pilot’s Gin Facebook page

www.facebook.com/oldpilotsgin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *