Bili smo na zagrebačkom Wine EnoGASTRO Vip Eventu!

Zagreb Wine EnoGASTRO Vip Event Posljednji ovogodišnji Wine EnoGASTRO Vip Event održao se 1. srpnja u Zagrebu u restoranu Tagliata. Veliki broj ugostitelja i turističkih djelatnika okupio se kako bi nazočio ovome događaju. Gosti su mogli uživati u brojnim kvalitetnim proizvodima izlagača iz svih dijelova Hrvatske i susjedne  Slovenije: Vina…

Zagreb Wine EnoGASTRO Vip Event

Posljednji ovogodišnji Wine EnoGASTRO Vip Event održao se 1. srpnja u Zagrebu u restoranu Tagliata. Veliki broj ugostitelja i turističkih djelatnika okupio se kako bi nazočio ovome događaju.

Gosti su mogli uživati u brojnim kvalitetnim proizvodima izlagača iz svih dijelova Hrvatske i susjedne  Slovenije: Vina Prelac, Vinarija Gospoja, Matić vina, Sosich wines, Ščurek, Kopjar, Vinarija Kabola, Anđelini vina, PP Orahovica, 

Vinarija Vivoda, Kraljevski vinogradi, Pjenušci i vina Josipović, Vinarija Škaulj, Cromaris, PG Orehovec, Tiskara Sušak,

Gastro tim, Đanić rakija I likeri, Riba Dražin, Marikomerc, Vina Jakovac, Destilerija Šimić, Mini mljekara Veronika koja je oduševila sa svojim vrhunskim sirevima, Alden bakalar, Auto-hrvatska sa Peugeot vozilima, Histris, Dukat Hrvatska sa President sirevima, Scorpio ugo oprema, Gligora, Javna ustanova Rera sa prezentacijom Kaštela i Kaštelanske enogastronomije i voda Jana.

Svoj izlagački prostor i prezentaciju imali su izlagači s područja Zagrebačke županije predstavivši vinske ceste i vinare Jastrebarskog područja i županije te izvrsne turopoljske štrukle s tartufima koje je pripremala gospođa Ivana Belošević iz pekare Cipov.

Posebni slatki “štih” događaju dala je tvrtka Choco.hr Palatin doo sa svojim pralinama i čokoladnim slasticama.

Posebno zanimljiva bila je prezentacija kaštelanske eno-gastro baštine „Kaštelanski žmuli i pjati” na kojoj se kuhala sipa i bob,  sljubljena s vrhunskim kaštelanskim crljenkom, a vodio ju je Srećko Radnić iz javne ustanove RERA.

Osim druženja s izlagačima, posjetitelji su mogli nazočiti  radionicama vrhunskih govornika. Vrlo lijepu prezentaciju imao je chef Dragan Jovanović o sous-vide kuhanju i vakumiranju moderne generacije, zatim gastro-tim o MEIKO perilici za kvalitetne ugostitelje i hotelijere, o sljubljivanju sira i vina govorila je Mira Šemić, dok je Filip Savić pričao o potencijalu ružičastih vina. Od ostalih zanimljivih tema izdvajamo: važnost pravilnog servisa u ugostiteljstvu (Mario Meštrović), prezentacija o rieslingu (Kruno Filipović i Manuela Maras), novi trendovi u miksologiji (Filip Sarilar).

Glavni cilj organizatora ovog događaja bio je promovirati lokalne proizvođače, zatim edukacija, podizanje kvalitete ponude i usluge i međusobno povezivanje partnera izlagača i ugostiteljskog sektora.

Partneri događaja bili su Hrvatska turistička zajednica, Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba, Zagrebačka županija, Turistička zajednica Zagrebačke županije, Hrvatska gospodarska komora ŽK Zagreb i Obrtnička komora Zagreb, a  projekt je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede. Partneri projekta su bili i Turistička zajednica grada Gospića i Turistička zajednica općine Plitvička Jezera koji su se predstavili svojom turističkom ponudom i zajedničkim projektom LIKA je LIK.

Na događaju su održani humanitarni cooking show i humanitarna večera sljubljivanja hrane i vina u čijoj su pripremi sudjelovali chef Dragan Jovanović, kuhar Marikomerca Tomislav Karamarko, kuhar Luka Dančulović, Željko Sabalić te kuhari restorana Tagliata.  Gosti su uživali u vrhunski pripremljenim jelima koja su bila sljubljena sa vrlo kvalitetnim vinima kao i u promociji lokalne enogastronomije.

Prikupljeni iznos zajedno s prikupljenim financijskim sredstvima na svim ostalim eventima biti će doniran Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije za novu „Sobu čuda”.  Kako poručuju iz Udruge – “Čuda se rađaju tamo gdje ima puno ljubavi. Sretni smo što živimo u zajednici koja nas prepoznaje i to nam svakodnevno dokazuje. Zajedno počinjemo ponovno izgradnju naše nove Sobe čuda!!”

Dantes Begić i agencija Ricerca Mercato poziva sve koji su voljni pomoći da to učine uplatom novčane donacije s naznakom „Za sobu čuda” na račun Udruge IBAN: HR3324840081105429603  SWIFT: RZBHHR2X – RBA dd, a sve informacije možete dobiti na info@uosismz.hr

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Upoznaj sortu – Scheurebe Weingut Wagner-Stempel

Upoznaj sortu  - Mein Name ist SCHEUREBE! Ljeto je doba opuštanja,  novih poznanstava, ugodnih druženja, kušanja novih vina. Novo poznanstvo, već na samom početku ljeta, moj Airbnb gost – Marcus, već je u prvoj poruci pri rezervaciji  najavio da i on nosi njemačka...

Krenimo na Wine & Bike Tour Erdut 2021!

Početkom berbi grožđa stiže nam Wine & Bike Tour Erdut, manifestacija koja od 2014. godine privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje, smješteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav. Dionizijska je to manifestacija kojom se slavi vino,...

Hoćemo li uspjeti zaštititi prošek?

Europska komisija prihvatila prijavu Republike Hrvatske za zaštitu Prošeka Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula objavio je danas dobru vijest: "Primio sam sjajne vijesti iz Bruxellesa od europskog povjerenika za poljoprivredu Janusza Wojciechowskog!...

Fina Enosophia vina u restoranu PapaMó!

U restoranu PapaMó, u sklopu hotela Cool u Velikoj Gorici, uz prigodne zalogaje i mesnu podršku PIK-a, promovirana su tri vina iz linije Enosophia – pjenušac Nice to se you, graševina Trs No.5 i rosé Matarouge.

U Senj – grad bure, stiglo vino Ventus Bura!

U obnovljenom senjskom boutique hotelu Bura 45ºN , predstavljena je hvarska vinarija Ventus iz Vrisnika. Bila je to prva vinska degustacija u hotelu, u kojemu najavljuju da će, uz vinska, pripremati i druga zanimljiva događanja te da će raditi tijekom cijele godine, što je izvrsna vijest za senjsku turističku ponudu.

Pin It on Pinterest

Share This