Pjenušavi doručak na moru – na krstarenju luksuznom jahtom Freedom!

Luksuzna jahta Freedom i njen kapetan Ivan Rakuljić bili su nam domaćini na krstarenju jadranskim otocima. Ovaj luksuzni brod s 5 zvjezdica ugostio je društvo turističkih novinara iz regije da kroz nekoliko dana hedonizma spoznaju kvalitetu ovakvog načina aktivnog odmora i ljepotu jadranskog akvatorija. Putovanje su kao promociju novog turističkog…

Luksuzna jahta Freedom i njen kapetan Ivan Rakuljić bili su nam domaćini na krstarenju jadranskim otocima. Ovaj luksuzni brod s 5 zvjezdica ugostio je društvo turističkih novinara iz regije da kroz nekoliko dana hedonizma spoznaju kvalitetu ovakvog načina aktivnog odmora i ljepotu jadranskog akvatorija.

Putovanje su kao promociju novog turističkog proizvoda “Osam otoka u osam dana”, organizirali Vlado Šestan s portala Travel Advisor i kapetan Ivan Rakuljić, vlasnik broda.

Kapetan Ivan Rakuljić i Vlado Šestan

Kapaciteti broda su, do početka pandemije, isključivo punili stranci, a od ove se godine po povoljnim cijenama nudi i domaćim turistima. Na putovanju je dvadeset novinara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, i Slovenije imalo priliku za vrijeme plovidbe ili dok je jahta usidrena u otočkim lukama, doživjeti organizirane prezentacije vina i lokalnih proizvoda.

Jednu od prezentacija – “Pjenušavi doručak na brodu“,  pripremila je prof. Marija Vukelić, vinska promotorica  i direktorica Salona pjenušavih vina Zagreb, na temu hrvatskih pjenušavih vina Istre i Bregovite Hrvatske.   Nakon kopnenih pjenušavih doručaka u vinogradima, pružila se prilika i za pjenušave doručke na moru.

Istarska vinarija Degrassi nedavno je predstavila tržištu 4 pjenušca, o nekima smo pisali među prvima. Pogledajte na linku:

Pjenušava veljača: La vie en rosé – ružičasti istarski zavodnik!

S Zagorskog pjenušavoga doručka na Hršak Bregu stigla su dva Bregha, jedan bijeli (blanc de blancs) i ružičasti (jedan od najbolje ocijenjenih na zadnjem ocjenjivanju mreže Salon of Sparkling Wines, početkom 2020)

Preezentacija je, osim kušanja, obuhvaćala i osnovnu priču o pjenušavim vinima, čitanje oznaka s etiketa, te otvaranje pjenušavih vina.

Uz pjenušce bili su posluženi sirevi, a ovaj čvrsti i kompleksni Blanc de Blancs, “teroirski” se spojio s istarskim sirom s tartufima.

 

 

Većini nepoznata, mlada vinarija Kota sudjelovala je na Zagorskom pjenušavom doručku u vinogradu te se ondje uspješno predstavila vinoljupcima,  a na ovom morskom  doručku – pjenušci Kota izmamili su uzdahe zadovoljstva, Pitka, fina, osvježavajuća radost mjehurića – odlično se slaže s krstarenjem Jadranom – zaključili su mnogi.

Pjenušavi zagorski doručak u vinogradu vinarije Petrač

 

I šećer na kraju –  nema predstavljanja Zagorja bez spomena i kušanja odličnih pjenušaca vinarije Vuglec  Ovaj je bio poseban zanimljiv, jer je spoj prijateljstva i suradnje dviju vinarija – Vuglec & Bodren, a nosi ime enologinje Jasminke Šaško, koja ga je osmislila. Za ljubitelje slatkih vina – ovo je prava poslastica!

 

Toni Rogulj, glavni barmen i sommelier jahte Freedom bio je oduševljen prezentacijom rekavši da je i on puno naučio i upoznao nova vina. Nadam se da su ga ovi pjenušci inspirirali da neka od ovih pjenušavih vina stavi u ponudu broda.

Bijelo ili ružičasto pjenušavo vino, koje je Vaš izbor?

Više fotografija s krstarenja: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4221418561277395&type=3

Prof. Marija Vukelić najavila je pjenušave doručke u vinogradima Erduta i Istre. Pratite sve informacije na Web/FB/IG stranicama Salon of SParkling WInes – https://www.facebook.com/salonofsparklingwines

Pjenušavi erdutski doručak: https://www.facebook.com/events/370339148010583?active_tab=about

 

 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Kućica Medveščak – urbana gastro destinacija na brdu iznad Zagreba!

Kućica Powered by Medveščak nalazi se na samome vrhu Medvednice, na lijevoj strani uspona prema televizijskom tornju, odnosno ispod same gornje stanice nove žičare. Riječ je o klupskom objektu Skijaškog kluba Medveščak, koji je već desetljećima mjesto okupljanja svih...

Stigao je Portugizac Selection 2021!

Portugizac nam je stigao Portugizac - prvo mlado vino koje nam stiže iz ovogodišnje berbe. Finih voćnih mirisa, crvene boje i vrlo pitko. Dolazi uglavnom s Plešivice, brda iznad Jastrebarskog. Tamo se vinogradi sorte portugizac prostiru na površini od 40 hektara, a...

Vinske omotnice: Od 388 prijavljenih, novaca tek za 44 vinarije?

Procjena je da je minimalni trošak prijave 25.000 kuna, a u slučaju projektiranja i više od 300.000 kuna. "Poljoprivrednici gube volju i financijske kapacitete za pripremu prijava na EU fondove, a u ovakvim situacijama i Agencija i Ministarstvo gube kredibilitet",...

Vinska radionica: Upoznaj hrvatska vinogorja –  ERDUT!

POZIVNICA NA VINSKU RADIONICU   WINE WEDNESDAY: Upoznaj hrvatska vinogorja -  ERDUT! srijeda,  20.10.2021 Trilogija Fino & vino, Kaptol 10,  u 19h Erdutsko vinogorje je obgrljeno Dunavom, a znamo da su mnoga poznata svjetska vinogorja u blizini rijeka. Ono...

Martin Albus Frankovka 2017 – vino za uživanje, ali i za čuvanje!

FRANKOVKA MARTIN ALBUS 2017, 13%  (Orahovica) Frankovka je nekada bila  rasprostranjena u cijeloj Habsburškoj Monarhiji, a danas se najviše uzgaja u Austriji, oko 3000 ha. U Hrvatskoj je ima u Slavoniji i Istri (gdje je zovu borgonja), ukupno cca 400 ha. Budući da je...

Pin It on Pinterest

Share This