Pjenušavi doručak na moru – na krstarenju luksuznom jahtom Freedom!

Luksuzna jahta Freedom i njen kapetan Ivan Rakuljić bili su nam domaćini na krstarenju jadranskim otocima. Ovaj luksuzni brod s 5 zvjezdica ugostio je društvo turističkih novinara iz regije da kroz nekoliko dana hedonizma spoznaju kvalitetu ovakvog načina aktivnog odmora i ljepotu jadranskog akvatorija. Putovanje su kao promociju novog turističkog…

Luksuzna jahta Freedom i njen kapetan Ivan Rakuljić bili su nam domaćini na krstarenju jadranskim otocima. Ovaj luksuzni brod s 5 zvjezdica ugostio je društvo turističkih novinara iz regije da kroz nekoliko dana hedonizma spoznaju kvalitetu ovakvog načina aktivnog odmora i ljepotu jadranskog akvatorija.

Putovanje su kao promociju novog turističkog proizvoda “Osam otoka u osam dana”, organizirali Vlado Šestan s portala Travel Advisor i kapetan Ivan Rakuljić, vlasnik broda.

Kapetan Ivan Rakuljić i Vlado Šestan

Kapaciteti broda su, do početka pandemije, isključivo punili stranci, a od ove se godine po povoljnim cijenama nudi i domaćim turistima. Na putovanju je dvadeset novinara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, i Slovenije imalo priliku za vrijeme plovidbe ili dok je jahta usidrena u otočkim lukama, doživjeti organizirane prezentacije vina i lokalnih proizvoda.

Jednu od prezentacija – “Pjenušavi doručak na brodu“,  pripremila je prof. Marija Vukelić, vinska promotorica  i direktorica Salona pjenušavih vina Zagreb, na temu hrvatskih pjenušavih vina Istre i Bregovite Hrvatske.   Nakon kopnenih pjenušavih doručaka u vinogradima, pružila se prilika i za pjenušave doručke na moru.

Istarska vinarija Degrassi nedavno je predstavila tržištu 4 pjenušca, o nekima smo pisali među prvima. Pogledajte na linku:

Pjenušava veljača: La vie en rosé – ružičasti istarski zavodnik!

S Zagorskog pjenušavoga doručka na Hršak Bregu stigla su dva Bregha, jedan bijeli (blanc de blancs) i ružičasti (jedan od najbolje ocijenjenih na zadnjem ocjenjivanju mreže Salon of Sparkling Wines, početkom 2020)

Preezentacija je, osim kušanja, obuhvaćala i osnovnu priču o pjenušavim vinima, čitanje oznaka s etiketa, te otvaranje pjenušavih vina.

Uz pjenušce bili su posluženi sirevi, a ovaj čvrsti i kompleksni Blanc de Blancs, “teroirski” se spojio s istarskim sirom s tartufima.

 

 

Većini nepoznata, mlada vinarija Kota sudjelovala je na Zagorskom pjenušavom doručku u vinogradu te se ondje uspješno predstavila vinoljupcima,  a na ovom morskom  doručku – pjenušci Kota izmamili su uzdahe zadovoljstva, Pitka, fina, osvježavajuća radost mjehurića – odlično se slaže s krstarenjem Jadranom – zaključili su mnogi.

Pjenušavi zagorski doručak u vinogradu vinarije Petrač

 

I šećer na kraju –  nema predstavljanja Zagorja bez spomena i kušanja odličnih pjenušaca vinarije Vuglec  Ovaj je bio poseban zanimljiv, jer je spoj prijateljstva i suradnje dviju vinarija – Vuglec & Bodren, a nosi ime enologinje Jasminke Šaško, koja ga je osmislila. Za ljubitelje slatkih vina – ovo je prava poslastica!

 

Toni Rogulj, glavni barmen i sommelier jahte Freedom bio je oduševljen prezentacijom rekavši da je i on puno naučio i upoznao nova vina. Nadam se da su ga ovi pjenušci inspirirali da neka od ovih pjenušavih vina stavi u ponudu broda.

Bijelo ili ružičasto pjenušavo vino, koje je Vaš izbor?

Više fotografija s krstarenja: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4221418561277395&type=3

Prof. Marija Vukelić najavila je pjenušave doručke u vinogradima Erduta i Istre. Pratite sve informacije na Web/FB/IG stranicama Salon of SParkling WInes – https://www.facebook.com/salonofsparklingwines

Pjenušavi erdutski doručak: https://www.facebook.com/events/370339148010583?active_tab=about

 

 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Uživanje na pjenušavom doručku u vinariji Kota!

     Vinarija Kota ugostila je ljubitelje pjenušavih vina i kolege vinare na 3. pjenušavom zagorskom doručku U subotu, 21.5.2022. održao se treći Pjenušavi zagorski doručak u vinogradu u modernoj vinariji Kota, u Zlataru, uz podršku Grada Zlatara, TZ Grada Zlatara i...

Concours Mondial de Bruxelles 2023. dolazi u Istru!

  Veliko priznanje istarskim vinarima - mala Istra pobijedila mnogo veće vinske regije! Ono što je Liga prvaka u sportu to je Concours Mondial de Bruxelles u vinskom svijetu. Ovo prestižno svjetsko natjecanje u svibnju 2023. dolazi u Istru. To je veliko priznanje...

Vinske zvijezde 2022 #3: šest najbolje ocijenjenih vina!

„Ružičasto“ ocjenjivanje projekta Vinske zvijezde održano je  srijedu, 11.5.2022. u Nomu, nedavno otvorenom Sushi i Wine baru u Teslinoj ulici u Zagrebu,Zasjedala je komisija u sastavu: doc.dr.sc Zvjezdana Marković, prof.na Agronomskom Fakultetu u Zagrebu, Saša Zec,...

Festival pjenušaca i jagoda i Dani vina u Jaski!

Najpoznatija jaskanska manifestacija, Dani vina, održat će se u perivoju dvorca Erdödy prvog lipanjskog vikenda, a samo vikend prije na Plešivici se održava Festival pjenušaca i jagoda. Bogat program ovih vinskih manifestacija predstavljen je u vinariji obitelji...

Poletti Wine & Vinil u Zagrebu!

Dobrodošli na Wine & Vinil by Poletti  Nakon gotovo 4 godine, idealna je prilika ponovno ugostiti vinariju Poletti u Vinskoj (glazbenoj) srijedi u projektu  Abecede  finih zalogaja i u suradnji sa zagrebačkim restoranom Trilogija Fino & Vino,  25.05.  u 19h30....

Pin It on Pinterest

Share This