Pjenušavi doručak na moru – na krstarenju luksuznom jahtom Freedom!

Luksuzna jahta Freedom i njen kapetan Ivan Rakuljić bili su nam domaćini na krstarenju jadranskim otocima. Ovaj luksuzni brod s 5 zvjezdica ugostio je društvo turističkih novinara iz regije da kroz nekoliko dana hedonizma spoznaju kvalitetu ovakvog načina aktivnog odmora i ljepotu jadranskog akvatorija. Putovanje su kao promociju novog turističkog…

Luksuzna jahta Freedom i njen kapetan Ivan Rakuljić bili su nam domaćini na krstarenju jadranskim otocima. Ovaj luksuzni brod s 5 zvjezdica ugostio je društvo turističkih novinara iz regije da kroz nekoliko dana hedonizma spoznaju kvalitetu ovakvog načina aktivnog odmora i ljepotu jadranskog akvatorija.

Putovanje su kao promociju novog turističkog proizvoda “Osam otoka u osam dana”, organizirali Vlado Šestan s portala Travel Advisor i kapetan Ivan Rakuljić, vlasnik broda.

Kapetan Ivan Rakuljić i Vlado Šestan

Kapaciteti broda su, do početka pandemije, isključivo punili stranci, a od ove se godine po povoljnim cijenama nudi i domaćim turistima. Na putovanju je dvadeset novinara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, i Slovenije imalo priliku za vrijeme plovidbe ili dok je jahta usidrena u otočkim lukama, doživjeti organizirane prezentacije vina i lokalnih proizvoda.

Jednu od prezentacija – “Pjenušavi doručak na brodu“,  pripremila je prof. Marija Vukelić, vinska promotorica  i direktorica Salona pjenušavih vina Zagreb, na temu hrvatskih pjenušavih vina Istre i Bregovite Hrvatske.   Nakon kopnenih pjenušavih doručaka u vinogradima, pružila se prilika i za pjenušave doručke na moru.

Istarska vinarija Degrassi nedavno je predstavila tržištu 4 pjenušca, o nekima smo pisali među prvima. Pogledajte na linku:

Pjenušava veljača: La vie en rosé – ružičasti istarski zavodnik!

S Zagorskog pjenušavoga doručka na Hršak Bregu stigla su dva Bregha, jedan bijeli (blanc de blancs) i ružičasti (jedan od najbolje ocijenjenih na zadnjem ocjenjivanju mreže Salon of Sparkling Wines, početkom 2020)

Preezentacija je, osim kušanja, obuhvaćala i osnovnu priču o pjenušavim vinima, čitanje oznaka s etiketa, te otvaranje pjenušavih vina.

Uz pjenušce bili su posluženi sirevi, a ovaj čvrsti i kompleksni Blanc de Blancs, “teroirski” se spojio s istarskim sirom s tartufima.

 

 

Većini nepoznata, mlada vinarija Kota sudjelovala je na Zagorskom pjenušavom doručku u vinogradu te se ondje uspješno predstavila vinoljupcima,  a na ovom morskom  doručku – pjenušci Kota izmamili su uzdahe zadovoljstva, Pitka, fina, osvježavajuća radost mjehurića – odlično se slaže s krstarenjem Jadranom – zaključili su mnogi.

Pjenušavi zagorski doručak u vinogradu vinarije Petrač

 

I šećer na kraju –  nema predstavljanja Zagorja bez spomena i kušanja odličnih pjenušaca vinarije Vuglec  Ovaj je bio poseban zanimljiv, jer je spoj prijateljstva i suradnje dviju vinarija – Vuglec & Bodren, a nosi ime enologinje Jasminke Šaško, koja ga je osmislila. Za ljubitelje slatkih vina – ovo je prava poslastica!

 

Toni Rogulj, glavni barmen i sommelier jahte Freedom bio je oduševljen prezentacijom rekavši da je i on puno naučio i upoznao nova vina. Nadam se da su ga ovi pjenušci inspirirali da neka od ovih pjenušavih vina stavi u ponudu broda.

Bijelo ili ružičasto pjenušavo vino, koje je Vaš izbor?

Više fotografija s krstarenja: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4221418561277395&type=3

Prof. Marija Vukelić najavila je pjenušave doručke u vinogradima Erduta i Istre. Pratite sve informacije na Web/FB/IG stranicama Salon of SParkling WInes – https://www.facebook.com/salonofsparklingwines

Pjenušavi erdutski doručak: https://www.facebook.com/events/370339148010583?active_tab=about

 

 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Pjenušac JAZZ & Graševina a cappella!

  Josipovićev JAZZ  otvorio je posebnu vinsku večer u Slavonskom Brodu - „Graševina a cappella“. PJENUŠAC JAZZ , tradicionalna metoda, JOSIPOVIĆ S pjenušavim vinom Jazz započelo je originalno predstavljanje graševina u Slavonskome Brodu pod nazivom „Graševina a...

Teran Wine & Walk u Motovunu!

Događaj o kojem svi pričaju i s nestrpljenjem očekuju! Ljubitelji Motovuna i oni koji će to tek postati, doći će na svoje prvog dana listopada. Manifestacija pod nazivom Teran Wine & Walk približit će enološke i gastronomske čari čarobnog gradića svima koji vole...

Nova vinska srijeda – NAJBOLJE OD HVARA!

Wine Wednesday: Najboje od Hvara!  SRIJEDA, 28. RUJNA 2022. u 19:00h   Hvarska su vina nadaleko poznata, kao i sam otok koji, čuvajući tradiciju izvornih sorti i pridjev najsunčanijega našega otoka - proizvodi vrhunska vina. Kvaliteta vina iz godine u godinu je...

S pijeska Lumbarajskog polja – Grk Sabulum 2021!

  Grk je poznato dalmatinsko bijelo vino istoimene autohtone sorte grožđa koja najbolje (i najdulje) uspijeva u pješčanim vinogradima „Lumbarajskog“ (Lumbardskog) polja na Korčuli, odakle je i potekla. Ne zna se točno otkuda dolazi naziv vina – postoje dvije...

Vinski hedonizam na luksuznoj jahti Desire!

Vinsko hedonističko krstarenje na luksuznoj jahti Desire - provedite predivnu jesen na hrvatskom jugu!! Želite li si priuštiti nekoliko dana nezaboravnoga hedonističkog krstarenja na luksuznoj jahti Desire, a volite vina, posebice hrvatske izvorne sorte? Ovo je...

Pin It on Pinterest

Share This