Pjenušavi doručak na moru – na krstarenju luksuznom jahtom Freedom!

Luksuzna jahta Freedom i njen kapetan Ivan Rakuljić bili su nam domaćini na krstarenju jadranskim otocima. Ovaj luksuzni brod s 5 zvjezdica ugostio je društvo turističkih novinara iz regije da kroz nekoliko dana hedonizma spoznaju kvalitetu ovakvog načina aktivnog odmora i ljepotu jadranskog akvatorija. Putovanje su kao promociju novog turističkog…

Luksuzna jahta Freedom i njen kapetan Ivan Rakuljić bili su nam domaćini na krstarenju jadranskim otocima. Ovaj luksuzni brod s 5 zvjezdica ugostio je društvo turističkih novinara iz regije da kroz nekoliko dana hedonizma spoznaju kvalitetu ovakvog načina aktivnog odmora i ljepotu jadranskog akvatorija.

Putovanje su kao promociju novog turističkog proizvoda “Osam otoka u osam dana”, organizirali Vlado Šestan s portala Travel Advisor i kapetan Ivan Rakuljić, vlasnik broda.

Kapetan Ivan Rakuljić i Vlado Šestan

Kapaciteti broda su, do početka pandemije, isključivo punili stranci, a od ove se godine po povoljnim cijenama nudi i domaćim turistima. Na putovanju je dvadeset novinara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, i Slovenije imalo priliku za vrijeme plovidbe ili dok je jahta usidrena u otočkim lukama, doživjeti organizirane prezentacije vina i lokalnih proizvoda.

Jednu od prezentacija – “Pjenušavi doručak na brodu“,  pripremila je prof. Marija Vukelić, vinska promotorica  i direktorica Salona pjenušavih vina Zagreb, na temu hrvatskih pjenušavih vina Istre i Bregovite Hrvatske.   Nakon kopnenih pjenušavih doručaka u vinogradima, pružila se prilika i za pjenušave doručke na moru.

Istarska vinarija Degrassi nedavno je predstavila tržištu 4 pjenušca, o nekima smo pisali među prvima. Pogledajte na linku:

Pjenušava veljača: La vie en rosé – ružičasti istarski zavodnik!

S Zagorskog pjenušavoga doručka na Hršak Bregu stigla su dva Bregha, jedan bijeli (blanc de blancs) i ružičasti (jedan od najbolje ocijenjenih na zadnjem ocjenjivanju mreže Salon of Sparkling Wines, početkom 2020)

Preezentacija je, osim kušanja, obuhvaćala i osnovnu priču o pjenušavim vinima, čitanje oznaka s etiketa, te otvaranje pjenušavih vina.

Uz pjenušce bili su posluženi sirevi, a ovaj čvrsti i kompleksni Blanc de Blancs, “teroirski” se spojio s istarskim sirom s tartufima.

 

 

Većini nepoznata, mlada vinarija Kota sudjelovala je na Zagorskom pjenušavom doručku u vinogradu te se ondje uspješno predstavila vinoljupcima,  a na ovom morskom  doručku – pjenušci Kota izmamili su uzdahe zadovoljstva, Pitka, fina, osvježavajuća radost mjehurića – odlično se slaže s krstarenjem Jadranom – zaključili su mnogi.

Pjenušavi zagorski doručak u vinogradu vinarije Petrač

 

I šećer na kraju –  nema predstavljanja Zagorja bez spomena i kušanja odličnih pjenušaca vinarije Vuglec  Ovaj je bio poseban zanimljiv, jer je spoj prijateljstva i suradnje dviju vinarija – Vuglec & Bodren, a nosi ime enologinje Jasminke Šaško, koja ga je osmislila. Za ljubitelje slatkih vina – ovo je prava poslastica!

 

Toni Rogulj, glavni barmen i sommelier jahte Freedom bio je oduševljen prezentacijom rekavši da je i on puno naučio i upoznao nova vina. Nadam se da su ga ovi pjenušci inspirirali da neka od ovih pjenušavih vina stavi u ponudu broda.

Bijelo ili ružičasto pjenušavo vino, koje je Vaš izbor?

Više fotografija s krstarenja: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4221418561277395&type=3

Prof. Marija Vukelić najavila je pjenušave doručke u vinogradima Erduta i Istre. Pratite sve informacije na Web/FB/IG stranicama Salon of SParkling WInes – https://www.facebook.com/salonofsparklingwines

Pjenušavi erdutski doručak: https://www.facebook.com/events/370339148010583?active_tab=about

 

 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Škrlet u čaši kao najava za ŠkrletOvO!

U srcu Moslavine, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvoj, zaštitu okoliša i prirodu Sisačko-moslavačke županije, pod vodstvom župana Ivana Celjaka, ponosno je predstavio svoju prvu manifestaciju "Škrlet u čaši" 16. ožujka. Ova inicijativa imala je za cilj...

Vinske zvijezde za prvi dan proljeća donose Uskršnja vina!

Na prvi dan proljeća, 21.3.2024. stručna komisija je ocjenjivala vina za Uskrs u zagrebačkoj Esplanadi, u restoranu Zinfandel. Najbolje ocijenjena vina su bila crna: najviše bodova dobio je Degrassijev Terre Blanche Cuvée Rouge Riserva 2013 (95),  drugi je plavac mali...

Najveće natjecanje za rosé vina na svijetu ove godine dolazi u Split!

Najveće specijalizirano natjecanje za rosé vina na svijetu, naziva Concours Mondial de Bruxelles – Rosé Wines Session održava se u Splitu od 20. do 22. ožujka. Udruženje Vino Dalmacije organizator je još jedne važne vinske manifestacije te domaćin značajnom broju...

Vinske zvijezde 2024 #1- dva bijela i dva crna srebra!

Vinske zvijezde proslavile su desetu obljetnicu na svojem ocjenjivanju u zagrebačkom restoranu Vinodol. Tema prvog ocjenjivanja u 2024. godini bila je "ljubavna vina", odnosno vina koja bismo rado uživali uz romantičnu večeru na Valentinovo. Neka od vina isticala su...

Obiteljska tradicija – Uskrs u zagrebačkoj Esplanadi!

Kultni zagrebački hotel savršeno je mjesto za obiteljski Uskrs: gurmanski užici, pjenušava dobrodošlica, selekcija vrhunskih vina, klavirska glazba i uskrsna potraga za pisanicama za djecu samo su dio iskustva koje će zasigurno obilježiti ovaj blagdan. Iskoristite...