Pjenušavi doručak na moru – na krstarenju luksuznom jahtom Freedom!

Luksuzna jahta Freedom i njen kapetan Ivan Rakuljić bili su nam domaćini na krstarenju jadranskim otocima. Ovaj luksuzni brod s 5 zvjezdica ugostio je društvo turističkih novinara iz regije da kroz nekoliko dana hedonizma spoznaju kvalitetu ovakvog načina aktivnog odmora i ljepotu jadranskog akvatorija. Putovanje su kao promociju novog turističkog…

Luksuzna jahta Freedom i njen kapetan Ivan Rakuljić bili su nam domaćini na krstarenju jadranskim otocima. Ovaj luksuzni brod s 5 zvjezdica ugostio je društvo turističkih novinara iz regije da kroz nekoliko dana hedonizma spoznaju kvalitetu ovakvog načina aktivnog odmora i ljepotu jadranskog akvatorija.

Putovanje su kao promociju novog turističkog proizvoda “Osam otoka u osam dana”, organizirali Vlado Šestan s portala Travel Advisor i kapetan Ivan Rakuljić, vlasnik broda.

Kapetan Ivan Rakuljić i Vlado Šestan

Kapaciteti broda su, do početka pandemije, isključivo punili stranci, a od ove se godine po povoljnim cijenama nudi i domaćim turistima. Na putovanju je dvadeset novinara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, i Slovenije imalo priliku za vrijeme plovidbe ili dok je jahta usidrena u otočkim lukama, doživjeti organizirane prezentacije vina i lokalnih proizvoda.

Jednu od prezentacija – “Pjenušavi doručak na brodu“,  pripremila je prof. Marija Vukelić, vinska promotorica  i direktorica Salona pjenušavih vina Zagreb, na temu hrvatskih pjenušavih vina Istre i Bregovite Hrvatske.   Nakon kopnenih pjenušavih doručaka u vinogradima, pružila se prilika i za pjenušave doručke na moru.

Istarska vinarija Degrassi nedavno je predstavila tržištu 4 pjenušca, o nekima smo pisali među prvima. Pogledajte na linku:

Pjenušava veljača: La vie en rosé – ružičasti istarski zavodnik!

S Zagorskog pjenušavoga doručka na Hršak Bregu stigla su dva Bregha, jedan bijeli (blanc de blancs) i ružičasti (jedan od najbolje ocijenjenih na zadnjem ocjenjivanju mreže Salon of Sparkling Wines, početkom 2020)

Preezentacija je, osim kušanja, obuhvaćala i osnovnu priču o pjenušavim vinima, čitanje oznaka s etiketa, te otvaranje pjenušavih vina.

Uz pjenušce bili su posluženi sirevi, a ovaj čvrsti i kompleksni Blanc de Blancs, “teroirski” se spojio s istarskim sirom s tartufima.

 

 

Većini nepoznata, mlada vinarija Kota sudjelovala je na Zagorskom pjenušavom doručku u vinogradu te se ondje uspješno predstavila vinoljupcima,  a na ovom morskom  doručku – pjenušci Kota izmamili su uzdahe zadovoljstva, Pitka, fina, osvježavajuća radost mjehurića – odlično se slaže s krstarenjem Jadranom – zaključili su mnogi.

Pjenušavi zagorski doručak u vinogradu vinarije Petrač

 

I šećer na kraju –  nema predstavljanja Zagorja bez spomena i kušanja odličnih pjenušaca vinarije Vuglec  Ovaj je bio poseban zanimljiv, jer je spoj prijateljstva i suradnje dviju vinarija – Vuglec & Bodren, a nosi ime enologinje Jasminke Šaško, koja ga je osmislila. Za ljubitelje slatkih vina – ovo je prava poslastica!

 

Toni Rogulj, glavni barmen i sommelier jahte Freedom bio je oduševljen prezentacijom rekavši da je i on puno naučio i upoznao nova vina. Nadam se da su ga ovi pjenušci inspirirali da neka od ovih pjenušavih vina stavi u ponudu broda.

Bijelo ili ružičasto pjenušavo vino, koje je Vaš izbor?

Više fotografija s krstarenja: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4221418561277395&type=3

Prof. Marija Vukelić najavila je pjenušave doručke u vinogradima Erduta i Istre. Pratite sve informacije na Web/FB/IG stranicama Salon of SParkling WInes – https://www.facebook.com/salonofsparklingwines

Pjenušavi erdutski doručak: https://www.facebook.com/events/370339148010583?active_tab=about

 

 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Savršena destinacija za opuštanje u srcu Like – Otkrijte Janju Goru!

U srcu netaknute Like, svega sat i pol vožnje od Zagreba ili Rijeke, nalazi se Janja Gora - pravo otkriće za sve koji traže idealno mjesto za team building, proslave ili jednostavno bijeg od svakodnevice. Ovo jedinstveno imanje nudi bogat izbor aktivnosti koje će...

Po 3. put kušamo međimurska vina – Najava Urbanovog u Zagrebu!

Društvo Međimuraca u Zagrebu, u partnerstvu s Udrugom vinara Hortus Croatie, pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Turističke zajednice Međimurske županije, s ponosom najavljuje treće izdanje događaja "Najava Urbanovog u Zagrebu". Tom prilikom pozivaju sve...

Casanova Rosé nova vinska senzacija iz vinskog podruma TILIA estate!

Nakon uspjeha pjenušca EL (Emperor of Love) Brut Nature Roséa – stiže najnovija kreacija Matjaža Lemuta, enologa i vlasnika vinskog podruma TILIA estate - Kuća crnog pinota iz Slovenije, Casanova Rosé  premijerno je predstavljen javnosti putem 11. Pink Day, festivala...

Najavljena 30. Vinistra!

Promotivnim filmom i predstavljanjem novog, modernog vizualnog identiteta u Zagrebu najavljeno jubilarno 30. izdanje Vinistre! Sve je spremno za 30. Vinistru, izložbu vina i vinske opreme koja je odavno postala omiljeno mjesto susreta vinskih profesionalaca i...

Vinske zvijezde 2024 # 2 – Proljetna vina: Pet zlatnih pjenušaca!

Prvog dana proljeća, 21. ožujka 2024. odabrana komisija vinskih znalaca projekta Vinske zvijezde  ocjenjivala je proljetna vina za Uskrs u  restoranu Zinfandel, zagrebačkog hotela Esplanade! U komisiji je bilo pet članova: Jasminka Šaško, enologinja; Adriana Strmotić,...