Vinolog predstavio šampanjce Charles Collin

Zagrebački Vinolog predstavio šampanjce Charles Collin U petak, 14.9.2018  u zagrebačkom restoranu Baltazar predstavljen je bogati opus šampanjaca šampanjske kuće Charles Collin iz Francuske.  Tom su prigodom  poznati hrvatski sommelieri i vinski znalci  imali  prigodu po prvi puta u Hrvatskoj kušati šest šampanjaca Charles Collin.   Šampanjska kuća Charles Collin…

Zagrebački Vinolog predstavio šampanjce Charles Collin

U petak, 14.9.2018  u zagrebačkom restoranu Baltazar predstavljen je bogati opus šampanjaca šampanjske kuće Charles Collin iz Francuske.  Tom su prigodom  poznati hrvatski sommelieri i vinski znalci  imali  prigodu po prvi puta u Hrvatskoj kušati šest šampanjaca Charles Collin.

 

Šampanjska kuća Charles Collin dolazi iz regije Côte des Bar u Šampanji.

Domaćin same promocije, gospodin Mamadou Gueye, direktor prodaje znalački je vodio degustaciju i predstavio cijeli opus. U odličnoj, ugodnoj i prijateljskoj atmosferi kušani su Charles Collin brut, Charles Collin Blanc de Noirs, Charles Collin Rosé Brut, Charles Collin Demi Sec, Cuvée Charles te je na kraju, brojne okupljene oduševio Charles Collin Blanc de Blanc 2008.

Charles Collin brut

Charles Collin Blanc de Noirs

Charles Collin Rosé Brut

Charles Collin Demi Sec

Cuvée Charles

Charles Collin Blanc de Blanc 2008

Uvrštavanjem šampanjaca Charles Collin u svoj portfelj, Vinolog ne prestaje sa stalnim i vrlo ugodnim iznenađenjima na vinskoj sceni Hrvatske. Vinoljupci u Hrvatskoj i oni koji će to tek postati definitivno imaju razloga za zadovoljstvo.

 

CHARLES COLLIN 

 Šampanjska kuća Charles Collin, osnovana je prije više od 60 godina od strane nekoliko neovisnih vinogradara u srcu regije Côte des Bar. Danas okuplja preko 140 vinogradara i pokriva oko 330 zaštićeno apelacijom, hektara vinograda s proizvodnjom od oko tri milijuna boca godišnje  – što je čini jednim od najvećih proizvođača u regiji.

www.champagne-charles-collin.com

VINOLOG

Tvrtka Vinolog osnovana je 2010. godine. Vođena znanjem, željom i entuzijazmom, izrasla je u jednog od vodećih trgovaca i proizvođača vina u Hrvatskoj. Danas se ponosi vlastitim vinskim brandovima Eclat i Lectus u svom  portfelju. Distriburira vina  prestižnih hrvatskih  i stranih vinara, poput Mladena Papka, Vina Rota, Veralde,   Andree Bocellia, svjetski poznatog talijanskog tenora, čija vina zastupa za hrvatsko ali I  tržište zemalja u susjedstvu.

www.vinolog.hr

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Upoznaj sortu – Scheurebe Weingut Wagner-Stempel

Upoznaj sortu  - Mein Name ist SCHEUREBE! Ljeto je doba opuštanja,  novih poznanstava, ugodnih druženja, kušanja novih vina. Novo poznanstvo, već na samom početku ljeta, moj Airbnb gost – Marcus, već je u prvoj poruci pri rezervaciji  najavio da i on nosi njemačka...

Krenimo na Wine & Bike Tour Erdut 2021!

Početkom berbi grožđa stiže nam Wine & Bike Tour Erdut, manifestacija koja od 2014. godine privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje, smješteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav. Dionizijska je to manifestacija kojom se slavi vino,...

Hoćemo li uspjeti zaštititi prošek?

Europska komisija prihvatila prijavu Republike Hrvatske za zaštitu Prošeka Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula objavio je danas dobru vijest: "Primio sam sjajne vijesti iz Bruxellesa od europskog povjerenika za poljoprivredu Janusza Wojciechowskog!...

Fina Enosophia vina u restoranu PapaMó!

U restoranu PapaMó, u sklopu hotela Cool u Velikoj Gorici, uz prigodne zalogaje i mesnu podršku PIK-a, promovirana su tri vina iz linije Enosophia – pjenušac Nice to se you, graševina Trs No.5 i rosé Matarouge.

U Senj – grad bure, stiglo vino Ventus Bura!

U obnovljenom senjskom boutique hotelu Bura 45ºN , predstavljena je hvarska vinarija Ventus iz Vrisnika. Bila je to prva vinska degustacija u hotelu, u kojemu najavljuju da će, uz vinska, pripremati i druga zanimljiva događanja te da će raditi tijekom cijele godine, što je izvrsna vijest za senjsku turističku ponudu.

Pin It on Pinterest

Share This