Zagrebačka vinska špica i predstavljanje vina Belje

Prošle subote na Strossmayerovu šetalištu u Zagrebu, popularnom Štrosu, započeli su Dani otvorenih butelja odnosno Zagrebačka vinska špica, koji se odvijaju u sklopu Adventa na Štrosu.

Vina Belje premijerno su predstavila nekoliko njihovih vina, a enologinja Vina Belje Suzana Zovko za ovu jedinstvenu prigodu premijerno je predstavila Cabernet Sauvignon berbe 2016. i Chardonnay berbe 2017.

Ovako je opisala ta dva ekskluzivna vina:

Chardonnay 2017. poseban je po tome što se grožđe bralo u 2 navrata, jedan dio na samom početku rujna, a drugi dio pred kraj mjeseca. Dio vina dozrijevao je na finom talogu (sur lie), a dio u drvenim bačvama. Glavne karakteristike ovog chardonnaya su vrlo bogata aromatika u kojoj prevladavaju zrele voćne note i izrazita punoća i koncentriranost u ustima.

Cabernet Sauvignon 2016., poseban je po tome što je grožđe brano krajem listopada, a dozrijevao je u drvenim bačvama od slavonskog hrasta 20 mjeseci. Riječ je o vinu velikog tijela, jakih aroma tamnog voća, s puno zrelih tanina, ali i puno svježine koja će mu omogućiti jako dugo dozrijevanje.“

Uz navedenu ekskluzivu mogla se kušati i perjanica Vina Belje Graševina i to redovna linija i Goldberg, zatim Chardonnay, Cabernet Sauvignon i Frankovka.Uz vina predstavljena je i bogataponuda tradicionalnih baranjskih delicija iz Belja.

Dane otvorenih butelja – Zagrebačku vinsku špicu u sklopu Adventa na Štrosu već drugu godinu zaredom uspješno organiziraju Hadži i Pajo iz Kraljeva ulica i Saša Zec iz Vina Mosaica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *