Pjenušava veljača: Amoureux – zaljubljeni muškat žuti!

Pjenušac Barun Amoureux Muscat Extra sec! Nježan, mirisan i zavodljiv je pjenušac krašićke vinarije Barun, francuskog imena Amoureux.  Amoureux, ako je pridjev znači zaljubljen, a može biti i imenica pa je značenje riječi –  zaručnik, dragi ili ljubavnik. U svakom slučaju, ljubav je u prvom planu – u njega se…

Pjenušac Barun Amoureux Muscat Extra sec!

Nježan, mirisan i zavodljiv je pjenušac krašićke vinarije Barun, francuskog imena Amoureux. 

Amoureux, ako je pridjev znači zaljubljen, a može biti i imenica pa je značenje riječi –  zaručnik, dragi ili ljubavnik. U svakom slučaju, ljubav je u prvom planu – u njega se doista lako zaljubiti.

 

Mara Barundić

Zavede odmah svojom nježnom svijetlo žutom bojom, prepoznatljivim muškatnim mirisima u kojima se isprepliću voćne i cvjetne note. Miriši na grožđe, marelice, na bazgu, na bijelo cvijeće. Miriši na radost. Na nepcu je ugodan, pitak, slatkast, ali ne i – presladak. To nam govori i oznaka na etiketi extra sec – znači da je u kategoriji pjenušaca koji imaju između 12 i 17 g/l neprovrela šećera. Radi se klasičnom (šampanjskom) metodom, odležava najmanje godinu dana.

Poslužuje se ohlađen na četiri do šest stupnjeva, u uskoj i visokoj čaši za pjenušce (flute) ako volite da vam se pjenušac jače perla, ili u klasičnoj čaši za bijelo vino ako želite da vam intenzivnije miriši.

Berba u vinogradu Barundić – Krašić

Lijepo paše uz voćne deserte, a u karnevalskoj veljači preporučujemo ga uz fritule i kroštule. Za Dan zaljubljenih popijte ga kao aperitiv ali i na kraju fine „Valentinovske“ večere uz sireve s plavom plijesni, servirane  s orasima ili bademima.

Zapamtite datum za najpjenušaviji događaj godine:

www.salonofsparklingwines.eu

#savethedate www.facebook.com/events/633299577301766

Marija Vukelić

Marija Vukelić

Marija Vukelić, prof. francuskog i talijanskog jezika i književnosti, nositeljica ordena franc. Ministarstva Obrazovanja - Les palmes academiques; polaznica Vinske akademije WSET, certifikat L2, članica HSK (Hrvatskog sommelier kluba), vinska promotorica, organizatorica vinskih događanja.

Arhiva

27. Vinistra mijenja datum i mjesto, ali ostaje!

Još se ne zna točan datum, ali organizatori Vinistre su optimistični i ne odustaju. U svakodnevnoj su komunikaciji s istarskim Stožerom civilne zaštite i vjeruju kako će se najveća istarska manifestacija vina održati u lipnju, prvi put na otvorenom, u porečkoj uvali Peškera.

Predstavljen BIWCF katalog s najboljim balkanskim vinima!

Dva mjeseca prije 10. godišnjice međunarodnog ocjenjivanja vina - The Balkans International Wine Competition, objavljen je katalog prošlogodišnjih nagrađenih vina u kojem su najbolji između 800 natjecateljskih uzoraka iz 240 vinarija, našli svoje mjesto na 158...

0,5 promila alkohola treba ostati gornja granica – složni su istarski vinari!

Čaša vina ključan je dio mediteranske prehrane kao jedne od najzdravijih na svijetu, a izmjena dopuštene količine alkohola u krvi vozača na 0,0 bila bi dodatan udar u nikad težim godinama za vinski sektor

Večera za šest: zlatni hrvatski sauvignoni i još ponešto!

Večera za šest (prijatelja) spontano je nastala u doba nemogućnosti izlazaka u restorane, tj. u doba djelomičnog  „zaključavanja“, te smo dosada održali nekoliko tematskih večera spajajući vina i jela koja smo si „zadali“ kako bismo se družili i ponešto naučili.

Svaki tjedan, event jedan – Wine EnoGastro Vip Event!

Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca Dok se razni događaji i manifestacije otkazuju zbog korona-krize, Wine Vip Event i ove godine planira organizirati hvalevrijedne projekte u domeni turizma i ugostiteljstva. Nakon četiri godine i...

Pin It on Pinterest

Share This