Otkazan vinski festival WineRi 2021 u Rijeci!

Zbog pogoršane epidemiološke situacije ipak otkazan vinski festival WineRi! Vijest o otkazivanju proslijedio nam je Žarko Stilin Belac iz organizacije festivala WineRi te ju prenosimo u cijelosti: “Dragi prijatelji Međunarodnog eno – gastro festivala “WineRi”, s obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj, zabranu održavanja sajmova i vrlo neizvjesnu…

Zbog pogoršane epidemiološke situacije ipak otkazan vinski festival WineRi!

Vijest o otkazivanju proslijedio nam je Žarko Stilin Belac iz organizacije festivala WineRi te ju prenosimo u cijelosti:
“Dragi prijatelji Međunarodnog eno – gastro festivala “WineRi”, s obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj, zabranu održavanja sajmova i vrlo neizvjesnu turističku sezonu prisiljeni smo nažalost, mjesec dana prije zakazanog termina OTKAZATI održavanje IV. Međunarodnog eno – gastro festivala WineRi 2021. u Rijeci.
Međunarodni eno – gastro festival WineRi jedini je eno – gastro festival ovakvoga tipa u Gradu Rijeci, gradu koji je 2020. proglašen Europskom prijestolnicom kulture, koji okuplja respektabilan broj izlagača koji turističkom tržištu Rijeke i Kvarnera predstavljaju svoju ponudu, odnosno proizvode. Na festivalu izlažu prvenstveno vinari, ali i proizvođači rakija i likera, pršuta, suhomesnatih proizvoda, sira, maslinova ulja i čokolade s područja Kvarnera, cijele Republike Hrvatske i susjednih zemalja. U sklopu festivala održavaju se stručne radionice s enološkim temama i predstavljanja novih proizvoda, a održavanje festivala smješteno je u predsezoni kako bi proizvođači pravovremeno plasirali svoje proizvode za predstojeću turističku sezonu i sklopili poslovne dogovore.
Festival svake godine (2017., 2018., 2019.) izuzev posjetitelja – ljubitelja vina i gastronomije, posjeti 50-tak akreditiranih novinara koji o festivalu, Rijeci i Kvarneru pišu u Hrvatskoj i susjednim zemljama, te 100-tinjak vinskih profesionalaca, stručnjaka, odnosno akreditiranih ugostitelja, restoratera, hotelijera i trgovaca.
WineRi je postao razlog za dolazak i boravak u gradu Rijeci u periodu predsezone, što je podjednako pozitivno iskustvo za poslovne subjekte grada Rijeke kao i goste festivala, koji u ovom mirnijem periodu mogu u potpunosti uživati u opuštenoj atmosferi grada bez velikih turističkih gužvi.
Za sve dodatne informacije budite slobodni javiti nam se,
WineRi team”
Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

27. Vinistra mijenja datum i mjesto, ali ostaje!

Još se ne zna točan datum, ali organizatori Vinistre su optimistični i ne odustaju. U svakodnevnoj su komunikaciji s istarskim Stožerom civilne zaštite i vjeruju kako će se najveća istarska manifestacija vina održati u lipnju, prvi put na otvorenom, u porečkoj uvali Peškera.

Predstavljen BIWCF katalog s najboljim balkanskim vinima!

Dva mjeseca prije 10. godišnjice međunarodnog ocjenjivanja vina - The Balkans International Wine Competition, objavljen je katalog prošlogodišnjih nagrađenih vina u kojem su najbolji između 800 natjecateljskih uzoraka iz 240 vinarija, našli svoje mjesto na 158...

0,5 promila alkohola treba ostati gornja granica – složni su istarski vinari!

Čaša vina ključan je dio mediteranske prehrane kao jedne od najzdravijih na svijetu, a izmjena dopuštene količine alkohola u krvi vozača na 0,0 bila bi dodatan udar u nikad težim godinama za vinski sektor

Večera za šest: zlatni hrvatski sauvignoni i još ponešto!

Večera za šest (prijatelja) spontano je nastala u doba nemogućnosti izlazaka u restorane, tj. u doba djelomičnog  „zaključavanja“, te smo dosada održali nekoliko tematskih večera spajajući vina i jela koja smo si „zadali“ kako bismo se družili i ponešto naučili.

Svaki tjedan, event jedan – Wine EnoGastro Vip Event!

Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca Dok se razni događaji i manifestacije otkazuju zbog korona-krize, Wine Vip Event i ove godine planira organizirati hvalevrijedne projekte u domeni turizma i ugostiteljstva. Nakon četiri godine i...

Pin It on Pinterest

Share This