U posjetu vinskom podrumu Roxanich!

Poseban doživljaj i zadovoljstvo bio je boravak u impozantnom vinskom podrumu, koji na pet razina, ispod samog hotela, nudi sve  najbolje iz vinarije Mladena Rožanića.

Pitomi istarski Motovun ugostio nas je u obilasku (i vinskom kušanju) nedavno otvorenog Wine & Heritage hotela Roxanich. Poseban doživljaj i zadovoljstvo bio je boravak u impozantnom vinskom podrumu, koji na pet razina, ispod samog hotela, nudi sve  najbolje iz vinarije Mladena Rožanića.

A tko je Mladen Rožanić? 

Mladen Rožanić

Osebujan, karizmatični vinar, zaljubljenik u eno – gastro scenu, single malt whisky, a posebno u svoja vina koja proizvodi na sebi svojstven način. Štovatelj je biodinamike u vinogradarstvu, temeljene na idejama Rudolfa Steinera, stoga su njegova vina pravi primjeri takvog pristupa proizvodnji vina. U Istri je zasadio malvaziju, bijeli pinot, chardonnay, muškat i sauvignon od bijelih sorti, a od crnih: teran, refošk, borgonju, merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc i crnog pinot. Sva njegova vina prolaze kroz posebne načine vinifikacije, veliki je ljubitelj dugih maceracija,  a  vina obavezno odležavaju najmanje 3 – 4 godine u drvenim bačvama različitih zapremnina. Postupak proizvodnje vina podsjeća na davna vremena,  proizvodnja se odvija na sličan  način kao i prije stotinu godina. Ne upotrebljavaju se  kemikalije, osim minimalne infuzije sulfita prije buteljiranja. Sve bačve tretiraju se isključivo prirodnim sastojcima poput pčelinjeg voska. Mladenova vina su jednostavno – iskrena, kao što i glasi njegov moto –  jednostavno, iskreno i savršeno!

 

Evo male foto priče obilaska podruma kao i vođene degustacije Roxanich vina!

Pjenušac Rosé

Vinska kušaonica Roxanich

Sommelier Marko Mauri

Roxanich Rožica 2018

Roxanich Sorelle 2016

Roxanich Dite 2015

Roxanich Bordo 2009

Roxanich Ines u crvenom 2009

https://www.roxanich.hr/

Više fotografija u albumu: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=juliofrangenfoto&set=a.3830926860326569

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

27. Vinistra mijenja datum i mjesto, ali ostaje!

Još se ne zna točan datum, ali organizatori Vinistre su optimistični i ne odustaju. U svakodnevnoj su komunikaciji s istarskim Stožerom civilne zaštite i vjeruju kako će se najveća istarska manifestacija vina održati u lipnju, prvi put na otvorenom, u porečkoj uvali Peškera.

Predstavljen BIWCF katalog s najboljim balkanskim vinima!

Dva mjeseca prije 10. godišnjice međunarodnog ocjenjivanja vina - The Balkans International Wine Competition, objavljen je katalog prošlogodišnjih nagrađenih vina u kojem su najbolji između 800 natjecateljskih uzoraka iz 240 vinarija, našli svoje mjesto na 158...

0,5 promila alkohola treba ostati gornja granica – složni su istarski vinari!

Čaša vina ključan je dio mediteranske prehrane kao jedne od najzdravijih na svijetu, a izmjena dopuštene količine alkohola u krvi vozača na 0,0 bila bi dodatan udar u nikad težim godinama za vinski sektor

Večera za šest: zlatni hrvatski sauvignoni i još ponešto!

Večera za šest (prijatelja) spontano je nastala u doba nemogućnosti izlazaka u restorane, tj. u doba djelomičnog  „zaključavanja“, te smo dosada održali nekoliko tematskih večera spajajući vina i jela koja smo si „zadali“ kako bismo se družili i ponešto naučili.

Svaki tjedan, event jedan – Wine EnoGastro Vip Event!

Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca Dok se razni događaji i manifestacije otkazuju zbog korona-krize, Wine Vip Event i ove godine planira organizirati hvalevrijedne projekte u domeni turizma i ugostiteljstva. Nakon četiri godine i...

Pin It on Pinterest

Share This