Svaki tjedan, event jedan – Wine EnoGastro Vip Event!

Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca Dok se razni događaji i manifestacije otkazuju zbog korona-krize, Wine Vip Event i ove godine planira organizirati hvalevrijedne projekte u domeni turizma i ugostiteljstva. Nakon četiri godine i 17 uspješno organiziranih događaja, agencija RICERCA MERCATO dodatno je obogatila ponudu i sadržaj svojih evenata…

Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca

Dok se razni događaji i manifestacije otkazuju zbog korona-krize, Wine Vip Event i ove godine planira organizirati hvalevrijedne projekte u domeni turizma i ugostiteljstva.

Dantes Begić – Direktor Ricerca Mercato

Nakon četiri godine i 17 uspješno organiziranih događaja, agencija RICERCA MERCATO dodatno je obogatila ponudu i sadržaj svojih evenata što je rezultiralo promjenom imena samog događanja u Wine Enogastro Vip Event.

Osnovni cilj ove međunarodne konferencije vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca je edukacija, podizanje kvalitete usluge i međusobno povezivanje proizvođača/ponuđača i ugostiteljsko-turističkog sektora. Kako bi taj cilj i ostvarili, Wine Enogastro Vip Event ovog će lipnja okupiti vrhunske vinare i vinogradare, enologe, edukatore i vodeće lokalne proizvođače gastronomskih delicija kako bi ih povezali s ugostiteljima, hotelijerima te turističkim djelatnicima.

Wine Vip Event Brtonigla 2018

Iako je u “novom normalnom” nepredvidljivost postala pravilo, a ne iznimka, RICERCA MERCATO ne smatra to opravdanjem da kompletan ugostiteljsko-turistički sektor prestane raditi na educiranju i poboljšanju ponude i usluge. Upravo iz tog razloga ova lijepa priča ne staje niti tijekom ovih izazovnih vremena. Ova želja za poboljšanjem i napretkom hrvatskog ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma općenito nije prošla nezamijećeno niti od strane Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske obrtničke komore i Hrvatske gospodarske komore koji su partneri događaja. Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske su pokrovitelji.

Ovaj jedinstveni i drugačiji event održat će se u hotelima i restoranima koji imaju adekvatne otvorene i natkrivene terase i prostore kako bi se mogle zadovoljiti sve potrebne epidemiološke mjere. Ove godine, gradovi domaćini Wine Enogastro Vip Eventa su:

Gosti će moći uživati u enogastronomskim radionicama i prezentacijama koje će voditi vrhunski međunarodni i hrvatski predavači, sommelieri, barmeni, chefovi i baristi. Između predavanja i radionica, svi gosti imati će priliku degustirati proizvode svih izlagača te se s njima poslovno povezati i dogovoriti suradnju. Na samom kraju programa slijedi tradicionalna degustacijska večera sljubljivanja hrane i vina.

Wine Vip Event Split 2018 – Ivan Pažanin i Braco Sanjin

Organizator se nada kako epidemiološka situacija neće onemogućiti održavanje ovih događanja i da će ovog lipnja uistinu biti kako je i rekao: svaki tjedan, event jedan!

Evo kako je bilo na Wine Vip eventima 2018!

Dantes Begić – tvorac WINE VIP događaja koji podižu gastro i vinski turizam Hrvatske na višu razinu

Wine Vip Event Zadar

https://dantes.biz/

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Prvo ocjenjivanje hrvatskih traminaca!

Šampion je traminac Ante Miličevića , sedam platinastih i 14 zlatnih medalja na ocjenjivanju traminaca

Po deveti put predstavljen eno-gastro projekt “Vino uz žlicu”!

Eno-gastro projekt ‘Vino uz žlicu’ predstavljen je u restoranu Campinga Plitvice u Smoljancu. Ovo je bio deveti event po redu, a prvi koji je realiziran izvan Zagreba u okviru lifestyle događaja “ModniALMAnah Women’s Days”

Dominus 2018 -konavoski cuvée pravo je južnjačko vino!

DOMINUS 2018, SILIA LAETA, Konavle  (13,5%) Dominus vinarije Silia Laeta  - konavoski cuvée triju crnih sorti grožđa (cabernet sauvignon, merlot, vranac) prošle je godine, za berbu 2017, osvojio četiri zvjezdice (zlatno odličje) na ocjenjivanju „Vinske zvijezde“ u...

Pozdrav s juga – Govorkov Dišpet 2019!

Dišpet Govorko 2019,  12% , Metković Dišpet!  Zanimljivo vino zanimljivog imena.  Dolazi iz vinarije Govorko, iz vrgoračkoga vinogorja, spoj je triju sorti – zlatarice vrgorske, maraštine (rukatca) i trbljana.  Možda je dišpet baš u tim manje poznatim sortama...

Eno – gastro rapsodija okusa kod Bolfana!

Vinarija Bolfan - Vinski vrh! Subota na Vinskom vrhu u vinariji Bolfan donijela nam je pravu rapsodiju okusa i mirisa. Meni od pet sljedova osmislio je chef Matija Jagić, a svaki slijed pratila su odgovarajuća vina u izboru vlasnika Tomislava Bolfana. Počeli smo s...

Pin It on Pinterest

Share This