Malvazija istarska Coronica 2020 – izražajna i posebna!

Malvazija istarska Coronica 2020, 13% Koliko posebne energije izlazi iz ovoga vina! Nova berba malvazije istarske velikoga vinara Morena Coronice je na tržištu.  I čini se kao da je svaka nova berba sve  bolja.  Vino je svježe, mineralno, ugodno, pitko – nezahtjevno, a opet podatno i izazovno vino. Malvazija istarska…

Malvazija istarska Coronica 2020, 13%

Koliko posebne energije izlazi iz ovoga vina! Nova berba malvazije istarske velikoga vinara Morena Coronice je na tržištu.  I čini se kao da je svaka nova berba sve  bolja.  Vino je svježe, mineralno, ugodno, pitko – nezahtjevno, a opet podatno i izazovno vino.

Malvazija istarska 2020 Morena Coronice svijetlo je žute boje, na nosu svježa, cvjetna, voćna, ali i  – morska.  Miriši na zelene jabuke i kruške, naribanu koricu limuna, mentu, mediteransko bilje, na mokri morski kamen koji donosi slanost i na osjet. U okusu je suha, topla i mineralna,  slasna.  Mlado je to vino koje ipak dugo traje u ustima jer su kiseline ugodne i skladne. Nudi upravo lakoću ispijanja i uživanja.  Izvrsno paše uz jela iz mora, kamenice, morske plodove, carpaccio od bijele ribe, paštetu od bakalara, uz fuže s parmezanom, rižoto s bijelim tartufom.  Idealno ju je poslužiti na temperaturi 8-10 C.

Moreno Coronica jedan je od naših najpoznatijih istarskih vinara,  ima vinograde na crvenoj istarskoj zemlji gdje uz malvaziju  uzgaja i teran. Ovim se izvornim istarskim sortama potpuno posvetio i doveo ih do savršenstva. Svojim predanim radom na zemlji pokazao je kako se trud uvijek isplati. Sebe i svoju obitelj naziva „contadinima“,  poljoprivrednicima kojima je zemlja najvažnija postavka u proizvodnji loze. Osim mlade, Coronica vinificira i odležanu malvaziju  koja svojim aromama i trajnošću najbolje pokazuje potencijal ove sorte.  Ponosi se i svojim teranom, Gran Teranom, vinom dubokoga poimanja istarske zemlje i posebnoga karaktera.  O njemu, nekom drugom prigodom.

Miva galerija vina web shop:  cijena: 76,75 kn

Marija Vukelić

Marija Vukelić

Marija Vukelić, prof. francuskog i talijanskog jezika i književnosti, nositeljica ordena franc. Ministarstva Obrazovanja - Les palmes academiques; polaznica Vinske akademije WSET, certifikat L2, članica HSK (Hrvatskog sommelier kluba), vinska promotorica, organizatorica vinskih događanja.

Arhiva

Upoznaj sortu – Scheurebe Weingut Wagner-Stempel

Upoznaj sortu  - Mein Name ist SCHEUREBE! Ljeto je doba opuštanja,  novih poznanstava, ugodnih druženja, kušanja novih vina. Novo poznanstvo, već na samom početku ljeta, moj Airbnb gost – Marcus, već je u prvoj poruci pri rezervaciji  najavio da i on nosi njemačka...

Krenimo na Wine & Bike Tour Erdut 2021!

Početkom berbi grožđa stiže nam Wine & Bike Tour Erdut, manifestacija koja od 2014. godine privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje, smješteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav. Dionizijska je to manifestacija kojom se slavi vino,...

Hoćemo li uspjeti zaštititi prošek?

Europska komisija prihvatila prijavu Republike Hrvatske za zaštitu Prošeka Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula objavio je danas dobru vijest: "Primio sam sjajne vijesti iz Bruxellesa od europskog povjerenika za poljoprivredu Janusza Wojciechowskog!...

Fina Enosophia vina u restoranu PapaMó!

U restoranu PapaMó, u sklopu hotela Cool u Velikoj Gorici, uz prigodne zalogaje i mesnu podršku PIK-a, promovirana su tri vina iz linije Enosophia – pjenušac Nice to se you, graševina Trs No.5 i rosé Matarouge.

U Senj – grad bure, stiglo vino Ventus Bura!

U obnovljenom senjskom boutique hotelu Bura 45ºN , predstavljena je hvarska vinarija Ventus iz Vrisnika. Bila je to prva vinska degustacija u hotelu, u kojemu najavljuju da će, uz vinska, pripremati i druga zanimljiva događanja te da će raditi tijekom cijele godine, što je izvrsna vijest za senjsku turističku ponudu.

Pin It on Pinterest

Share This