Prosecco days – najavljeni dani talijanskih “bollicina” u Zagrebu!

Najavljen vinski sajam – Prosecco Days Na današnjoj konferenciji za medije, edukativnom je radionicom o najpoznatijem talijanskom pjenušavim vinu proseccu  “Drink Pink – umjetnost stvaranja ružičastog Prosecca DOC“ najavljen prvi poslovni vinski sajam Prosecco Days na kojemu će svoje “bollicine“  predstaviti više od 25 talijanskih proizvođača Prosecca DOC. Organizatori toga…

Najavljen vinski sajam – Prosecco Days

Na današnjoj konferenciji za medije, edukativnom je radionicom o najpoznatijem talijanskom pjenušavim vinu proseccu  “Drink Pink – umjetnost stvaranja ružičastog Prosecca DOC“ najavljen prvi poslovni vinski sajam Prosecco Days na kojemu će svoje “bollicine  predstaviti više od 25 talijanskih proizvođača Prosecca DOC. Organizatori toga događanja su udruga Vinoljupci i Talijansko-hrvatska gospodarska komora uz podršku Veleposlanstva Republike Italije i Konzorcija Prosecco DOC iz Trevisa. Sajam će se održati  13. i 14. listopada 2021.u zagrebačkom hotelu The WestIn.

Prosecco Days  poslovno je orijentiran vinski susret kojemu je cilj ojačati postojeće i stvoriti nove poslovne veze između proizvođača Prosecca DOC i hrvatskih vinskih profesionalaca, distributera, trgovaca i HoReCa sektora.  Sajam će započeti stručnim predavanjem gđe Andrea Perkov, generalne direktorice THGK, pod nazivom “Prosecco DOC – brendiranje i zaštita 2010-2020“, tijekom kojega će se prisutnima obratiti i direktor Udruženja proizvođača Prosecca DOC. Osim promenadnog kušanja vina, koje će jednim dijelom biti dostupno i za širu javnost, na programu će se naći i četiri stručne radionice koje će voditi najpoznatiji hrvatski vinski bloger Nenad Trifunović Vinopija. U sklopu sajma održat će se i dvije ekskluzivne svečane večere s odabranim pjenušavim vinima.

Kao uvod u Prosecco Days sajam, organizatori su osmislili i nekoliko manjih prezentacija ovog popularnog pjenušavog vina. Prva je najava ovog sajma održana danas 7.srpnja 2021. u zagrebačkom restoranu Muzej, uz osam etiketa ružičastih pjenušavih vina Prosecco DOC  i birane zalogaje restorana Muzej.

Andrea Perkov

Andrea Perkov

Nazočnima su se obratili Andrea Perkov, generalna tajnica THGK, Nj.E. g. Pierfrancesco Sacco, veleposlanik Republike Italije  te – putem Zoom platforme – direktor konzorcija proizvođača Prosecco DOC, g. Luca Giavi.

Nj.E. g. Pierfrancesco Sacco, veleposlanik Republike Italije

Edukativnu prezentaciju o ružičastom Proseccu DOC održala je Irena Lučić, voditeljica udruge Vinoljupci i glavna organizatorica sajma Prosecco Days, dok je kroz sljubljena vina i zalogaje prisutne stručno vodio Nenad Trifunović.  Putem Zoom platforme nazočnima se obratio chef Marko Pesce, predavač na uglednoj gastro akademiji Accademia delle Professioni, dopredsjednik talijanske Udruge chefova Treviso, suosnivač udruge „Tiramisù di Treviso“. G. Pesce je u svom kratkom, i vrlo zanimljivom izlaganju dao temeljne smjernice sljubljivanja hrane i Prosecca DOC.

Prosecco DOC uskoro će moći kušati i ljubitelji filma, u sklopu Rab Film Festivala koji će se održati od 18. do 22. kolovoza 2021. U četiri dana posjetitelje očekuju birane talijanske delicije te čak dvije prezentacije Prosecco DOC.  Treća i posljednja uvodna degustacija Prosecca DOC predviđena je za rujan, a održat će se u sklopu godišnje skupštine Talijansko hrvatske gospodarske komore.

Nenad Trifunović

Prosecco DOC je zbog dobre cijene i stabilne kvalitete vrlo kompetitivan na svjetskom tržištu pjenušavih vina, a svojom novom ružičastom inačicom –  Prosecco rosé (cuvée glere i crnoga pinota) sigurno će prikupiti mnogo novih obožavatelja i postati hit među ljubiteljima pjenušavih vina.

Dodatne informacije o sajmu “Prosecco days” potražite na  facebook.com/Vinoljupci.

 

Marija Vukelić

Marija Vukelić

Marija Vukelić, prof. francuskog i talijanskog jezika i književnosti, nositeljica ordena franc. Ministarstva Obrazovanja - Les palmes academiques; polaznica Vinske akademije WSET, certifikat L2, članica HSK (Hrvatskog sommelier kluba), vinska promotorica, organizatorica vinskih događanja.

Arhiva

Upoznaj sortu – Scheurebe Weingut Wagner-Stempel

Upoznaj sortu  - Mein Name ist SCHEUREBE! Ljeto je doba opuštanja,  novih poznanstava, ugodnih druženja, kušanja novih vina. Novo poznanstvo, već na samom početku ljeta, moj Airbnb gost – Marcus, već je u prvoj poruci pri rezervaciji  najavio da i on nosi njemačka...

Krenimo na Wine & Bike Tour Erdut 2021!

Početkom berbi grožđa stiže nam Wine & Bike Tour Erdut, manifestacija koja od 2014. godine privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje, smješteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav. Dionizijska je to manifestacija kojom se slavi vino,...

Hoćemo li uspjeti zaštititi prošek?

Europska komisija prihvatila prijavu Republike Hrvatske za zaštitu Prošeka Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula objavio je danas dobru vijest: "Primio sam sjajne vijesti iz Bruxellesa od europskog povjerenika za poljoprivredu Janusza Wojciechowskog!...

Fina Enosophia vina u restoranu PapaMó!

U restoranu PapaMó, u sklopu hotela Cool u Velikoj Gorici, uz prigodne zalogaje i mesnu podršku PIK-a, promovirana su tri vina iz linije Enosophia – pjenušac Nice to se you, graševina Trs No.5 i rosé Matarouge.

U Senj – grad bure, stiglo vino Ventus Bura!

U obnovljenom senjskom boutique hotelu Bura 45ºN , predstavljena je hvarska vinarija Ventus iz Vrisnika. Bila je to prva vinska degustacija u hotelu, u kojemu najavljuju da će, uz vinska, pripremati i druga zanimljiva događanja te da će raditi tijekom cijele godine, što je izvrsna vijest za senjsku turističku ponudu.

Pin It on Pinterest

Share This