Održan  2. Pjenušavi srijemski doručak u vinariji Papak na Radošu!

U vinariji Papak na Radošu u subotu, 10.07.2021. ljubitelji srijemskih vina i delicija uživali su svim čulima na 2. Pjenušavom srijemskom doručku!     Vinarije Papak, Čobanković, Iločki Podrumi, Buhač i Trs predstavile su svoja mirna i pjenušava vina uz birane zalogaje hotela Dunav na 2. pjenušavom srijemskom doručku, u subotu…

U vinariji Papak na Radošu u subotu, 10.07.2021. ljubitelji srijemskih vina i delicija uživali su svim čulima na 2. Pjenušavom srijemskom doručku!    

Vinarije Papak, Čobanković, Iločki Podrumi, Buhač i Trs predstavile su svoja mirna i pjenušava vina uz birane zalogaje hotela Dunav na 2. pjenušavom srijemskom doručku, u subotu 10. srpnja, u organizaciji Salona pjenušavih vina Zagreb i TZ Vukovarsko-srijemske županije.

Na drugom su se pjenušavom doručku okupili vinari, njihovi kupci i ljubitelji pjenušaca – družili su se u debelom hladu stoljetnog oraha i kušali srijemske specijalitete  – na mjestu gdje vino nastaje – u vinogradu.

Na bogatome stolu našli su se kulen, kulenova seka, sirevi (kravlji, podlijevani, tvrdi s paprikom, orasima, dimljeni) zapečene flekice sa šunkom i sirom, taške s orasima i makom, salenjaci, mramorni kolač – svatko je mogao naći svoj omiljeni zalogaj i spariti ga s pjenušavim ili mirnim vinom koje mu je najbolje odgovaralo.

Nakon kušanja pjenušavih i nježnijih mirnih vina na početku srijemskoga doručka, oko 13h svaki je vinar predstavio jedno svoje novo vino  – održao se »mini en primeur Srijem«: vinarija Papak predstavila je suhi traminac Rosamal, 2015 – šampiona suhih traminaca na nedavnom ocjenjivanju na Festivalu traminaca, Domagoj Buhač je predstavio svoj novi Merlot Lisku 2017;  Hrvoje Čobanković – novi Pinot sivi 2020, odležan u barrique bačvicama, Iločki Podrumi ponudili su novi Rosé 2020 od frankovke, a vinarija Trs –  Cabernet sauvignon 2016, odležan u velikim drvenim bačvama.

Vinarija Papak – suhi traminac Rosamal, 2015

***

Vinarija Čobanković – Pinot sivi 2020

***

Iločki Podrumi – Rosé 2020

***

Vinarija Buhač – Merlot Liska 2017

***

Vinarija Trs –  Cabernet sauvignon 2016

***

***

Pomoć pri serviranju i posluživanju hrane pružile su učenice Srednje strukovne škole Vinkovci u organizaciji Regionalnog centra kompetentnosti te tako stekli i prvu praksu na posebno lijepome događaju. Čaroban glas Petre Marković i njezinoga Tria, upotpunio je bajkoviti ugođaj koji je spajao zelenilo vinograda, čudesno plavo nebo, zlaćane suncokrete u daljini i – enogastronomske užitke.

Nakon doručka, razdragani su gosti ostali u Srijemu, proveli vikend istražujući Ilok i okolicu, slikajući se na poljima suncokreta s čvrstom željom da se ponovno vrate u ovaj posebno lijep i gostoljubiv kraj.

Više fotografija na FB Salon of sparkling wines – www.facebook.com/salonofsparklingwines 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Upoznaj sortu – Scheurebe Weingut Wagner-Stempel

Upoznaj sortu  - Mein Name ist SCHEUREBE! Ljeto je doba opuštanja,  novih poznanstava, ugodnih druženja, kušanja novih vina. Novo poznanstvo, već na samom početku ljeta, moj Airbnb gost – Marcus, već je u prvoj poruci pri rezervaciji  najavio da i on nosi njemačka...

Krenimo na Wine & Bike Tour Erdut 2021!

Početkom berbi grožđa stiže nam Wine & Bike Tour Erdut, manifestacija koja od 2014. godine privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje, smješteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav. Dionizijska je to manifestacija kojom se slavi vino,...

Hoćemo li uspjeti zaštititi prošek?

Europska komisija prihvatila prijavu Republike Hrvatske za zaštitu Prošeka Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula objavio je danas dobru vijest: "Primio sam sjajne vijesti iz Bruxellesa od europskog povjerenika za poljoprivredu Janusza Wojciechowskog!...

Fina Enosophia vina u restoranu PapaMó!

U restoranu PapaMó, u sklopu hotela Cool u Velikoj Gorici, uz prigodne zalogaje i mesnu podršku PIK-a, promovirana su tri vina iz linije Enosophia – pjenušac Nice to se you, graševina Trs No.5 i rosé Matarouge.

U Senj – grad bure, stiglo vino Ventus Bura!

U obnovljenom senjskom boutique hotelu Bura 45ºN , predstavljena je hvarska vinarija Ventus iz Vrisnika. Bila je to prva vinska degustacija u hotelu, u kojemu najavljuju da će, uz vinska, pripremati i druga zanimljiva događanja te da će raditi tijekom cijele godine, što je izvrsna vijest za senjsku turističku ponudu.

Pin It on Pinterest

Share This