Degustacija Bure u hotelu Bura 45N u gradu bure!

Vinska degustacija: Ventus Bura u senjskoj Buri45  U subotu 17.7.2021., u 20h u obnovljenom senjskom boutique hotelu, spojit će se po prvi puta vjetar i vino, na posebnoj i jedinstvenoj vinskoj degustaciji hvarskih ekoloških vina VENTUS u samom središtu grada bure – Senju.  Osim po uskocima, slavnoj prošlosti i tvrđavi…

Vinska degustacija: Ventus Bura u senjskoj Buri45

 U subotu 17.7.2021., u 20h u obnovljenom senjskom boutique hotelu, spojit će se po prvi puta vjetar i vino, na posebnoj i jedinstvenoj vinskoj degustaciji hvarskih ekoloških vina VENTUS u samom središtu grada bure – Senju.  Osim po uskocima, slavnoj prošlosti i tvrđavi Nehaj, grad Senj poznat je po buri, koja nije jaka kao nekada, ali ipak pokaže svoju moć, kadgod to poželi. Renovirani i ponovno otvoreni senjski hotel nazvan je Bura 45 upravo po dvije smjernice po kojima se Senj može pratiti – poznatome vjetru koji puše sa sjevera i 45. paraleli koja prolazi kroz grad.

Prva vođena vinska degustacija u senjskom hotelu Bura bit će posvećena  vinima VENTUS s vjetrovima na etiketi, a između ostalih,  jedno vino nazvano je Bura. Uz vina bit će posluženi mali zalogaji, kako to i priliči na predstavljanjima vina.  Zalogaji će posjetiteljima dodatno dočarati vino, ali ga neće prekriti, nego mu pustiti da se pokaže u najboljem izdanju.  Degustaciju će voditi prof. Marija Vukelić uz nazočnost hvarskih vinara, vlasnika vinarije VentusDamira Gurdulića i Ive Plenkovića koji će odgovoriti na sva pitanja koja goste budu zanimala.

Vinarija Ventus, iz Vrisnika s otoka Hvara, svoj je brand nazvala po vjetru (ventus, lat. – vjetar), logo je inspiriran ružom vjetrova, a svako vino nosi ime vjetra koji je karakterističan za lokaciju vinograda: Bura, Jugo, Maestral, Levant, Oštro. Sva su vina ekološki certificirana, na što su u vinariji jako ponosni.

I što bismo po ovim ljetnim vrućima mogli više poželjeti nego malo bure,možda baš u subotu – da raščisti, rashladi, razbistri um i tijelo?  Jer „kad zapuše bura, sve što je slabo ode ća, a ostane samo ono što je jako.“ (pjesnikinja Adrijana Škunca).

Broj mjesta je ograničen. Cijena: 100 kn. Obavezne rezervacije na: sales@bura45.hr

****

O EKOLOŠKIM VINIMA VENTUS 

Vinariju su osnovala 2019. dva prijatelja, Damir Gurdulić i Ivo Plenković, u mjestu Vrisnik u srcu otoka Hvara s motom  “zajedno smo jači”.  Dotada su se obojica već 25 godina bavila  proizvodnjom vina kao samostalni OPG-ovci. Vinogradi Ventus  prostiru se po južnoj strani otoka Hvara (oko mjesta Ivan Dolac i Sveta Nedjelja) te na sjevernoj  strani otoka oko mjesta Vrisnik iz kojeg i kreće cijela proizvodnja i plasman ekoloških certificiranih vina na tržište.

Na prvo mjesto stavljamo kvalitetu stoga je naš godišnji kapacitet proizvodnje oko 30 000 boca vina. Naš je logo inspiriran ružom vjetrova, svako vino nosi ime vjetra koji je karakterističan lokaciju vinograda – Bura, Jugo, Maestral, Levant, Oštro. Struka je brzo prepoznala kvalitetu pa vinarija već ima  imam priznanja i nagrade s vinskih manifestacija (Noćnjak,  Sabatina…) Stvaramo vina u kojima njegujemo izričaj i karakter izvornih hvarskih sorti, a stalnim unapređivanjem proizvodnih procesa i znanja objedinjujemo u našim vinima prošlost, sadašnjost i budućnost.“ – ponosno ističu iz vinarije.

www.facebook.com/Vina-Ventus-112977390578809

****

O BOUTIQUE HOTELU BURA 45N

Obnovljeni  senjski boutique hotel Bura 45ºN  sa 4 zvjezdice ima 35 elegantne sobe i 3 luksuzna apartmana koji će zasigurno zadovoljiti potrebe i najzahtjevnijih gostiju. Uz moderan namještaj vrhunske kvalitete u sobama, odlikuju ih udobnost, prozračnost  i umirujuća kombinacija detalja.  Sve smještajne jedinice su klimatizirane i imaju SAT TV ravnog ekrana, mini bar, sef i telefon. Moderna i komforna kupaonica s walk-in tušem nudi i besplatan kozmetički pribor i sušilo za kosu. Besplatan Wi-Fi dostupan je u cijelom objektu, a za potpuni komfor tu su i hotelska plažu i vanjski parking. U sklopu hotela ustrojen je  vrhunski restoran Jozefina s bogatom gastro ponudom lokalnih i internacionalnih specijaliteta koje prati ponuda izvrsnih hrvatskih vina. Uz restoran nalazi se Lounge bar  sa šarmantnom terasom gdje gosti mogu uživati uz čašu vina ili osvježavajući koktel.

www.facebook.com/bura45N

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Upoznaj sortu – Scheurebe Weingut Wagner-Stempel

Upoznaj sortu  - Mein Name ist SCHEUREBE! Ljeto je doba opuštanja,  novih poznanstava, ugodnih druženja, kušanja novih vina. Novo poznanstvo, već na samom početku ljeta, moj Airbnb gost – Marcus, već je u prvoj poruci pri rezervaciji  najavio da i on nosi njemačka...

Krenimo na Wine & Bike Tour Erdut 2021!

Početkom berbi grožđa stiže nam Wine & Bike Tour Erdut, manifestacija koja od 2014. godine privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje, smješteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav. Dionizijska je to manifestacija kojom se slavi vino,...

Hoćemo li uspjeti zaštititi prošek?

Europska komisija prihvatila prijavu Republike Hrvatske za zaštitu Prošeka Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula objavio je danas dobru vijest: "Primio sam sjajne vijesti iz Bruxellesa od europskog povjerenika za poljoprivredu Janusza Wojciechowskog!...

Fina Enosophia vina u restoranu PapaMó!

U restoranu PapaMó, u sklopu hotela Cool u Velikoj Gorici, uz prigodne zalogaje i mesnu podršku PIK-a, promovirana su tri vina iz linije Enosophia – pjenušac Nice to se you, graševina Trs No.5 i rosé Matarouge.

U Senj – grad bure, stiglo vino Ventus Bura!

U obnovljenom senjskom boutique hotelu Bura 45ºN , predstavljena je hvarska vinarija Ventus iz Vrisnika. Bila je to prva vinska degustacija u hotelu, u kojemu najavljuju da će, uz vinska, pripremati i druga zanimljiva događanja te da će raditi tijekom cijele godine, što je izvrsna vijest za senjsku turističku ponudu.

Pin It on Pinterest

Share This