Fina Enosophia vina u restoranu PapaMó!

U restoranu PapaMó, u sklopu hotela Cool u Velikoj Gorici, uz prigodne zalogaje i mesnu podršku PIK-a, promovirana su tri vina iz linije Enosophia - pjenušac Nice to se you, graševina Trs No.5 i rosé Matarouge.

 Delicije iz restorana PapaMó & vina Enosophia

U restoranu PapaMó, u sklopu hotela Cool u Velikoj Gorici, uz prigodne zalogaje i mesnu podršku PIK-a, promovirana su tri vina iz linije Enosophia – pjenušac Nice to se you, graševina Trs No.5 i rosé Matarouge.

Enosophia je novi brend čuvene vinarije Feravino iz Feričanaca, kojim žele naglasiti holistički pristup potrošaču, ali i brigu za ekologiju, održivi razvoj i bolje pozicioniranje Slavonije kao vinske turističke destinacije. Na njihovu vinogradarskom položaju Goveđa glava, s kojeg je i graševina za Trs No.5, planirana je gradnja vinskog hotela s bazenom i ostalim pratećim sadržajima.

Ovo je bila prva prezentacija za medije nakon velike promocije na zagrebačkoj Grmoščici, kojoj su nazočili vlasnik vinarije Ivan Ergović, direktor Ivan Maričić te kreatori vina, mladi enolozi Lucija Kužir i Martin Kovačević.

Za dobrodošlicu u PapaMó poslužen je pjenušac prigodnog naziva Nice to see you, proizveden charmat metodom od sorti chardonnay i pinot crni. Izuzetno osvježavajući brut, nježne boje lososa i ugodno balansiranih kiselina, dopunila je bijela Pizza Mortadela, bez rajčice, na bazi scrocchiarella tijesta s pestom genovese, mozzarellom te pistacijama i kalamata maslinama. Fino perlajući pjenušac i gourmet pizza, pokazalo se, sjajno idu jedno uz drugo!

Zvonimir Papak i Hrvoje Sarić

Zvonimir Papak, voditelj restorana PapaMó, pobrinuo se i da Enosophia Trs. No.5 ima dostojnu gastronomsku pratnju. Ova graševina iz berbe 2020., koja se okitila broncom u nedavnom Decanterovu izboru, znalački je spojena s mariniranom teletinom, pečenom 10 sati u vlastitom umaku s mladim roasty krumpirom, kremom od dijon senfa, garniranom s matovilcem. Trs No.5, koji je izazvao najveće oduševljenje vinskih znalaca na promociji, proizveden je, kako je naglasio Hrvoje Sarić, predstavnik Enosophije, blagom sur lie metodom, odležavši četiri mjeseca na finom talogu. Zato se ‘na prvu’ i ne čini kao graševina, grožđe koje se nalazi na svakom petom trsu u hrvatskim vinogradima, što je bila inspiracija za naziv ovog vina.

Sarić je najavio da će se u naredne dvije-tri godine postupno gasiti brend Feravino, a polako će ga zamjenjivati Enosophia. Na tržište će uskoro izaći još dva pjenušca i dvije crne kupaže, tako da će se pod novim brendom naći čak sedam etiketa. Da je Enosophia nešto novo i moderno demonstrirao je i kroz mogućnosti interaktivnih etiketa. Kada se skenira pametnim telefonom, Trs No.5 vodi na aplikaciju koja svira specijalno skladanu glazbu, koja će se mijenjati svaka tri mjeseca.

Ružičasto vino Enosophia Matarouge, nazvano je po položaju Mataruge s kojeg potiču frankovka i pinot crni od kojeg je spravljeno. Etiketa, pak, ne ‘svira’ nego upućuje na aplikaciju s virtualnim putovanjem po najboljim rosé vinskim regijama svijeta. Skeniranjem etikete može se doznati i što različite nijanse roséa otkrivaju o sortama i okusima.

Povratak iz virtualnog u stvarni svijet označio je cheesecake, posebno osmišljen za ovu priliku. Sastojao se od mlade kravlje skute sa šumskim voćem u košarici od hrskavog tijesta s maslacem i kremom od kiselog i slatkog vrhnja s bourbon vanilijom. Blago voćni rosé, losos boje, izvrsno se snašao u kombinaciji kojom je zaključena ova jedinstvena večer vrhunskih vina i delicija.

FAMA / Fotografije:: Nikola Zoko

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Priča o proseccu

O proseccu je detaljno ( i nedavno) pisao Željko Suhadolnik. Prenosimo njegov tekst sa ciljem edukacije šire publike a i onih koji misle da dosta znaju o vinu, kako bi nam bilo jasnije što se to događa između Prošeka i Prosecca. Nije vrijeme za rat nazivljem, vrijeme...

Bodganjuša Carić 2020 – prva na ocjenjivanju 3. Jelsa Summer Wine Tasting!

Bogdanjuša Carić 2020 - prva u kategoriji Bogdanuša na ocjenjivanju 3. Jelsa Summer Wine Tasting Bogdanuša, izvorna sorta otoka Hvara i na ovogodišnjem je ocjenjivanju „naslijepo“  3. Jelsa Summer Tasting pokazala da ima potencijala i da može osvojiti lijepe bodove....

Salon ženskih vina Beograd 2021!

Ženski vinski salon Ovogodišnji Salon ženskih vina održan je u subotu, 18. rujna 2021. godine, na otvorenoj terasi TC Galerije u Beogradu na vodi. Postoji tisuću razloga, opravdanih i neopravdanih, zbog kojih su žene u vinskom poslu manje vidljive javnosti. Zbog toga...

Vinska radionica – VOLITE LI FRANKOVKU?

23.09. 2021. u 18h  (četvrtak) TRILOGIJA FINO & VINO, Kaptol 10, Zagreb  WORLD WIDE WINES: Frankovka  - vinska radionica Prof. Marija Vukelić najavljuje sortnu radionicu na kojoj će se kušati desetak različitih vina sorte frankovka iz Hrvatske, Slovenije,...

Suwi Zlatić – najbolji sommelier Austrije za 2021!

Suvad Suwi Zlatić po drugi je put pobijedio na natjecanju za najboljeg sommeliera Austrije. Prvi puta je  2014. godine uspio osvojiti titulu najboljeg da bi 14. rujna ponovio uspjeh i uspio vratiti trofej u Tirol. "Lijepo se vratiti, ova titula mi sada znači više nego...

Pin It on Pinterest

Share This